به گزارش خبرنگار مهر، چهل و سومین جشنواره بین المللی فیلم رشد که آبان ماه در تهران خاتمه یافت، هفته های فیلم خود را میهمان شهرستان های سراسر کشور کرده و امروز افتتاحیه این جشنواره در استان سمنان به میزبانی شاهرود در سالن آمفی تئاتر کانون شهید بهشتی کلید خورد تا دانش آموزان شاهرودی بتوانند از آثار فاخر این جشنواره بهره مند شوند.
شناخت دانش آموزان و معلمان از فضای آموزش امتیاز آنان در ساخت فیلم
رئیس گروه جشنواره ها و امور بین الملل دفتر تکنولوژی آموزشی و کمک آموزشی این جشنواره در سخنانی با اشاره به اینکه این جشنواره در سه مقطع جشنواره بین الملل با حضور فیلم سازان بزرگسال، جشنواره دانش آموزی و معلمان فیلم ساز برگزار می شود گفت: این جشنواره در ایران 50 سال قدمت دارد و همین سابقه فعالیتی و شناخت جهانی باعث شده فیلم هایی که از کشورهای خارجی برای جشنواره ارسال می شود حجم بیشتری نسبت به فیلم های داخلی داشته باشد.
محمود مجیب با بیان این مطلب که 75 درصد یادگیری انسان در هر سنی که باشد از طریق تصاویر انجام می شود افزود: دانش آموزان علاقمند باید بتوانند ایده خلاقانه خود را با اطلاعات کافی در آمیخته و آن را با هنر تصویر تلفیق کنند و مفاهیم والایی را به سایرین منتقل کنند.
وی با یادآوری نام غزل انصاری نفر اول جشنواره چهل و دوم فیلم فجر از شهرستان شاهرود خاطرنشان کرد: امسال بیش از 12 هزار فیلم دانش آموزی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این میان 30 فیلم انتخاب و به اکران در آمد.
رئیس گروه جشنواره ها و امور بین الملل دفتر تکنولوژی آموزشی و کمک آموزشی این جشنواره، آگاهی معلمان و دانش آموزان از خواسته ها، نیازها و مشکلات موجود در آموزش و پرورش را امتیاز این گروه برای ساخت فیلم دانست و تصریح کرد: فیلم هایی که در این مدت در شهرستان های استان سمنان به نمایش در خواهد آمد حاصل یک سال ارزشیابی و زحمات شبانه روزی است.
مجیب با تاکید بر این مطلب که جشنواره فیلم رشد یک جشنواره با محوریت آموزشی-پرورشی است عنوان کرد: مقاطع ابتدایی، متوسطه اول، متوسطه دوم، اولیا و مربیان تحت پوشش برنامه های این جشنواره قرار می گیرند.
کتاب محوری و دروس انفعالی در آموزش و پرورش دنیا مطرود است
معاون پژوهش و برنامه ریزی نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه آموزش و پرورش مدت زیادی است که درگیر برگزاری این مراسم بوده اذعان داشت: جشنواره فیلم فجر از سال 1342 در ایران به طور مستمر فعالیت خود را آغاز و تا اوایل انقلاب ادامه داد بعد از انقلاب مدتی به حال رکود در آمد و پس از آن از سال 1364 دوباره آغاز به کار کرد.
حسین شعبانی جامعه هدف 20 هزار دانش آموزی دوره گذشته فیلم فجر در استان را قابل قبول ارزیابی کرد و ابراز داشت: این سومین سالی است که هفته های جشنواره فیلم فجر در استان فعالیت می کند.
وی با یادآوری این مطلب که 65 اثر منتخب در شهرهای سمنان، شاهرود، گرمسار، مهدیشهر، میامی و بسطام اکران می شود ابراز داشت: این جشنواره فیلم در استان از دهم اسفند ماه آغاز و تا 15اسفند در 17 سالن نمایش که شامل سینما، سالن آموزشگاه ها وکانون های فرهنگی تربیتی است برگزار می شود.
معاون پژوهش و برنامه ریزی نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان شناسایی و انتخاب فیلمهای آموزشی، علمی و تربیتی و توسعه فرهنگ به کار گیری فیلم آموزشی در فرآیند برنامه درسی را از جمله اهداف برگزاری این جشنواره دانست و ادامه داد: ارتقاء جایگاه فیلم های آموزشی و تربیتی، تشویق هنرمندان برجسته برای ورود به تولید فیلم های آموزشی و تربیتی، ایجاد ارتباط متقابل بین تولید کنندگان و متولیان آموزش نیز از دیگر اهداف این جشنواره است.
شعبانی با تاکید بر اینکه امروزه نمی توان تدریس در حالت انفعالی گذشته و با روند کتاب محوری به اجرا در آورد بیان کرد: کتب درسی تنها یکی از راه های آموزشی به شمار می رود و از آنجا که بیشترین آموزش از طریق بینایی و تصویر انجام می شود یکی از بهترین ابزار انتقال مفاهیم والای تربیتی، فرهنگی، اعتقادی و آموزشی فیلم به شمار می رود.
رسانه دانش را از بستر کتب آموزشی خارج و در قالب هنر هفتم ارائه می کند
رئیس آموزش و پرورش شهرستان شاهرود نیز در این مراسم با اشاره به اینکه در ابتدا جشنواره فیلم رشد با نام فستیوال در سال 42 آغاز به کار کرده گفت: این روز ها پرده سینما ابزاری است که می تواند بیشترین و بهترین مفاهیم آموزشی را از طریق آن انتقال داد.
سید حبیب الله میر ابوالحسنی به نقش موثر جشنواره در روند یادگیری دانش آموزان اشاره کرد و افزود: رسانه تصویری بی شک در رشد فکری و ذهنی دانش آموزان و دانشجویان تاثیر بسزایی دارد و می تواند دانش را از بستر کتب آموزش خارج در قالب هنر هفتم ارائه کند.
وی خاطر نشان کرد: سالن آمفی تئاتر کانون شهید بهشتی با 250 نفر ظرفیت و سالن دارالقرآن میدان امام با ظرفیت 350 نفر در پنج سانس روزانه میزبان دانش آموزان شاهرودی و والدینشان خواهد بود.
زود قضاوت نکردن حرف آخر "آن پسر انار ندارد"
گفتنی است در افتتاحیه هفته های فیلم رشد فیلم کوتاه آن پسر انار ندارد و حال حافظ خوب است اکران و با استقبال خوب دانش آموزان مواجه شد.
مونا عرب عامری 15 ساله با اشاره به این که زود قضاوت نکردن حرف "آن پسر انار ندارد" بود تصریح کرد: امروز بسیاری از ما گرفتار این قضاوت های عجولانه و حوادث ناگوار بعد از آن هستیم.
سمیرا اسماعیلی نیز در خاتمه با تاکید بر اینکه والدین باید بدانند وقتی زود قضاوت می کنند رفتاری نشان می دهند که می تواند فرزنداشان را به خطر بیندازد اذعان داشت: آن پسر انار ندارد صدای امروز بیشتر ما دانش آموزان است که امیدواریم شنیده شود.
نظر شما