به گزارش خبرنگار مهر، علی احسانی پیش از ظهر یکشنبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران که در سالن آنفی تئاتر این سازمان برگزار شد ضمن خیرمقدم به معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی وزارت کشاورزی اظهار داشت: بر پایه توسعه ملی استان مازندران با توجه به ویژگی هائی که دارد وظایف آن در بخش کشاورزی خلاصه شده است.
وی افزود: دنیای فعلی چرخه اقتصادیش بر پایه دانش و علوم می چرخد بطوریکه طرح ها و پروژه ها با دکمه دیجیتالی حرکت می کند.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار مازندران با تاکبد بر آسیب شناسی در حوزه کشاورزی گفت: مولفه هایی که در بخش آسیب شناسی مطرح است شامل مقیاس تولید، هزینه تولید، بازار، قیمت ، تجارت ، بازرگانی و نهاده است که در این میان نفش پررنگ و توانمندیهای شبکه های غیردولتی و خصوصی مطرح می شود.
احسانی افزود: بهبود فضای کسب و کار در این حوزه با توجه به سیاست کلان نیز مهم بوده بطوریکه اگر بخواهیم کشاورزی محور توسعه باشد باید سایر بخش های دیه شده و توسعه متوازن صورت گیرد.
وی با یادآوری خسارت های بخش کشاورزی در بحران برف اخیر استان ابراز داشت: کاهش ضایعات می تواند به عنوان آسیب های بخش کشاورزی مطرح باشد که بایستی در چارچوب سیاست های کلان بهره وری حاصل شود.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار مازندران اظهار داشت: در کشاورزی سهم ارزش تولید ناخالص استان 9.57درصد و در سطح استان 23.05درصد است و این نشان می دهد که اقتصاد ما در کشاورزی پررنگ است.
احسانی در بخش دیگری از سخنانش به شکل های مختلف کشاورزی اعم از معیشتی، صنعتی و تجاری اشاره کرد و بیان داشت: کشاورزی معیشتی ناشی از اقلیم و توپوگرافی استان است و خود محور بوده و توجهی به بازار ندارد و نمی تواند در عرصه رقابت وارد شود.
وی افزود: در بحث کشاورزی صنعتی گام هایی برداشته شده که کافی نیست و تکنولوژی نیز در این میان در خدمت کشاورزی قرار گرفت.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار مازندران خواستار شکل گیری زنجیره ارزش به صورت پایلوت در مازندران شد و گفت: تغییرات تولید بر پایه کشت در استان وجود ندارد.
احسانی گفت: در کشاورزی تجاری با توجه به اینکه بازارهای هدف تمایل به خرید مرکبات ما دارند ولی ما زنجیره صادرات مرکبات را فراهم نکردیم.
وی با بیان اینکه خسارت سنگین ناشی از برف در استان مازندران به بخش مرکبات و غیره را باید فرصت به عنوان فرصت از آن استفاده کنیم گفت: ارز آوری و رشد ناخالص ملی منفی 5.8دلار بوده و کشاورزی مثبت 6.3است که می تواند در سودآوری و تحریم نقش داشته باشدو این در صورتی است که امکان آن را فراهم نکردیم.
این مسئول با تاکید بر اینکه باید ذائقه مصرف کننده را در امر تولید مدنظر قرار داد در استراتژی توسعه ابلاغ شده برنامه پنجم توسعه از مواد 143 تا 149 به بحث کشاورزی اشاره شده و در بند 194 آن نیز توسعه روستائی و کشاورزی دانش بنیان آمده است.
احسانی افزود: در استان مازندران در طول برنامه 5ساله پنجم میزان سرمایه گذاری 34هزار و 562میلیارد ریال و در سطح اقتصاد کلان این میزان 261هزار و 325میلیارد ریال بوده است.
معاون برنامه ریزی و اشتعال استاندار مازندران ابراز داشت: مازندران پایلوت همه وظایف بخش کشاورزی است.
احسانی در بخش پایانی سخنانش گفت: 300میلیارد تومان دولت به صندوق سرمایه توسعه صنعت کشاورزی مصوب کرده که سهم استان مازندران با توجه به ارزش تولید، ارزش افزوده و افزایش تعاملات ستاد کشاورزی استان با وزراتخانه کشاورزی افزایش خواهد یافت.
ساری - خبرگزاری مهر: معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار مازندران با بیان اینکه علی رغم تولیدات بالای مرکبات، توجهی به نوع تولید و ذائقه مصرف کننده نمی شود گفت: زنجیره صادرات مرکبات در استان فراهم نشده است.
کد خبر 2247392
نظر شما