به گزارش خبرنگار مهر، جلال قلعه شاخانی ظهر امروز در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان به مناسبت گرامیداشت 18 اسفند سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد در سنندج گفت: تا پایان برنامه پنجم توسعه باید 523 کانون فرهنگی هنری مساجد در استان راه اندازی شود.
وی عنوان کرد: تا کنون 332 کانون فرهنگی هنری مساجد در استان افتتاح شده که تا پایان برنامه پنجم توسعه مابقی کانون ها نیز راه اندازی خواهد شد.
وی افزود: از تعداد کانون های مذکور 14 کانون تخصصی فرهنگی هنری در رشته های مختلف شامل سلامت، فناوری اطلاعات، ورزش، عقاید اسلامی در استان فعال است.
دبیر هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کردستان اظهار داشت: دو کانون تخصصی دیگر در زمینه شعر و ادبیات کردی و خواهران نیز درسال جاری راه اندازی شده است.
قلعه شاخانی افزود: از آنجا که روستاهای استان کردستان همواره فاقد مرکز فرهنگی و هنری بودند دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد اقدام به راه اندازی کانون ها در مساجد روستاها کرده تا بدین گونه این خلاء و کمبود را جبران کرده باشد.
وی یادآور شد: از تعداد کل کانون های فرهنگی هنری مساجد استان 230 کانون در مساجد روستاها راه اندازی شده و هم اکنون فعال هستند.
وی اعلام کرد: در حال حاضر بیش از 26 هزار نفر شامل 11 هزار و 500 نفر در روستاها و 15 هزار و 300 نفر در شهرهای استان عضو کانون های فرهنگی هنری مساجد هستند و از فعالیت ها و برنامه های این کانون ها بهره مند می شوند.
دبیرهیئت نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کردستان با اشاره به اینکه تمامی کانون ها مجهز به کتابخانه هستند، گفت: امسال 22 باب کتابخانه تخصصی در سطح کانون های مساجد فعالیت خود را آغاز کرده است.
قلعه شاخانی ادامه داد: 122 میلیون ریال به کتابخانه های ذکر شده اعتبار برای تجهیز کتاب و سایر امکانات لازم اختصاص پیدا کرده است.
وی به برنامه های 18 اسفند سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد اشاره کرد و افزود: دیدار اعضای کانون های مساجد با شخصیت های مذهبی و سیاسی استان، افتتاح 36 باب کانون فرهنگی هنری مساجد، تقدیر و تجلیل از 30 نفر از فعالان کانون ها و برگزاری مراسم گرامیداشت 18 اسفند در سنندج از جمله برنامه های دبیرخانه کانون های مساجد استان است.
تدریس نهج البلاغه به زبان کردی در کردستان
مسئول دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کردستان نیز در این نشست گفت: در کانون های مساجد استان کلاس های قرآن، احکام و نهج البلاغه همواره دایر و به علاقمندان مسائل و موضوعات مختلف در این زمینه آموزش داده می شود.
کامل گلباغی ادامه داد: کتاب گرانقدر نهج البلاغه که توسط صفی زاده به زبان کردی ترجمه شده است در تمامی کانون های مساجد استان تدریس می شود.
وی عنوان کرد: متاسفانه با وجود 2 هزار و 94 مسجد در استان تنها 332 کانون در مساجد استان راه اندازی شده در صورتیکه تمامی مساجد استان نیاز به وجود این کانون ها دارند ولی به دلیل نبود اعتبارات و امکانات لازم تا ایجاد این تعداد کانون فاصله زیادی وجود دارد.
وی اظهار داشت: تاکنون 120 مربی قرآن توسط کانون های مساجد بیمه شدند که این افراد در هفته 36 ساعت کلاس آموزش قرآن و احکام در سطح مساجد استان برگزار می کنند.
مسئول دبیرخانه هیئت نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد کردستان گفت: از آنجا که مسجد باید هم چون گذشته محل مشاوره و پاسخگویی به شبهات باشد مربیان و مدیر مسئولان کانون های مساجد این رسالت را بر عهده گرفته اند و تاکنون هم موفق عمل کردند.
نظر شما