به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین صوفی ظهر پنج شنبه در سومین جشنواره ملی فرهنگی و هنری نماز در استان همدان اظهار داشت: شخصیت حجت الاسلام قرائتی بی نظیر و کم نظیر است و ایشان را می توان از دو منظر رسانه و نماز دید.
معاون صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران افزود: بیش از 34 سال است که حجت الاسلام قرائتی کار رسانه ای انجام می دهد و توانسته مخاطبان خود را با زبان زیبا و شیرین نگاه دارد.
وی بیان داشت: باید از تمام ابزار و امکانات برای ایجاد انبساط خاطر مردم استفاده و آنها را الهی کرد.
صوفی با بیان اینکه در جشنواره فرهنگی و هنری نماز باید بیشتر از هنرمندان استفاده می شد چراکه این جشنواره خاص هنرمندان است، اضافه کرد: باید در این جشنواره مجموعه ای از هنرمندان جمع می شدند و از سخنان مطرح شده در این جشنواره استفاده می کردند.
معاون صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه رسالت و تکلیف هنرمند و رسانه نگاه به دین است، عنوان داشت: همچنین با بررسی ادیان متوجه می شویم که همگان نگاه ویژه ای به نماز دارند اما اسلام با دید کامل تری به مقوله نماز در صورت و معنا نگاه می کند.
وی در ادامه گفت: اسلام برای نماز مرتبه والایی قائل است و آن را عمود خیمه، اسباب اوج گیری و ارتقای شان وجودی انسان می داند.
صوفی با بیان اینکه نماز نور هدایت به سوی حقیقت و رستگاری است، ابراز داشت: از سویی دیگر نماز عبادت و بندگی و در عین حال آزادی و آزادگی حقیقتی انسان هایی است که بندگی رب خود را پاسخ می دهند و مسیر آزادگی را پی می گیرند.
معاون صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اذعان داشت: فرهنگیان، هنرمندان و اصحاب رسانه رسالت و مسئولیت اخلاق، رفتار و آگاهی بخشی به افراد را دارند و باید جامعه را رشد و تعالی بخشند.
وی اظهار داشت: از دیدگاه امام راحل و مقام معظم رهبری رسانه به عنوان دانشگاهی است که وظیفه هدایت و مدیریت فرهنگ و امور مردم را دارد و باید کاری شایسته در راستای نماز انجام دهد.
صوفی با اشاره به اینکه نماز باید به بهترین شیوه در جامعه وارد شود، بیان داشت: در این راستا باید شایستگان را معرفی و استاندارد سازی کرد.
معاون صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: اجلاس نماز که سالانه برگزار می شود از جمله اجلاس هایی است که مقام معظم رهبری برای آن پیام می دهد و این به دلیل اصل و پدیده نماز و تلاش های ستاد اقامه نماز است.
وی عنوان داشت: مسئله کلیدی در رسالت و تکلیف ما در رابطه دین با عرصه هنر است.
صوفی با بیان اینکه دین در تمام شاخه های هنر حضور پررنگ داشته و مستقیم یا غیرمستقیم از مقولات دینی استفاده می کند، گفت: هجم وسیعی از شاعران، هنرمندان، داستان نویسان و فیلم سازان به نوعی از آثار قدسی دینی استفاده می کنند چراکه دین دست مایه هنر است و با یکدیگر رابطه ای دو سویه دارند.
معاون صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ابراز داشت: یک هنرمند متعهد دلسوز مانند یک مربی مراقبت می کند تا اگر یک ناهنجاری در جامعه وجود داشت با اثر خود آن را رفع کند.
وی اذعان داشت: اگر در طول زمان به آثار شاعرانی از جمله حافظ، سعدی، مولوی و سنایی نگاه کنیم می بینیم که همگی در مورد منقبت دین و اولیا نوشته اند و این نشان می دهد که هنرمندان ما دارای یک ضمیر پاک، الهی و دینی هستند که آن در خدمت هنر گرفته اند.
صوفی با اشاره به اینکه در سال های اخیر تولید آثار فرهنگی هنری در بستر دین بیشتر شده است، گفت: نماز و دین در جشنواره های ملی فرهنگی و هنری و همینطور در حوزه رسانه و صدا و سیما رشد چشمگیری داشته است.
معاون صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در سال 1357 فقط چهار شبکه در صدا و سیما وجود داشت اما در حال حاضر تعداد شبکه های ایران به بیش از 160 شبکه استانی، ملی و بین المللی رسیده و دیگر تک صدایی نیست و ایران در تمام عرصه های رسانه ای حضور پر قدرت دارد.
وی بیان داشت: در صدا و سیمای امروز جمهوری اسلامی ایران توجه ویژه ای به نماز شده و حداقل 10 دقیقه قبل وبعد از نماز قرآن، حدیث، سخن بزرگان و احکام پخش می شود.
صوفی اضافه کرد: با تمام این مسائل باید در رابطه با نماز بیشتر کار شود و اصحاب فرهنگ و رسانه بیش از گذشته نسبت به نماز اهتمام داشته باشد و از تمام ظرفیت های موجود در جامعه و رسانه ها استفاده کنند.
معاون صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در پایان سخنانش گفت: در رادیو 15 هزار عنوان با 120 هزار ساعت برنامه برای نمازگزاران در سال 92 پخش شده است.
نظر شما