به گزارش گروه حوزه و دانشگاه "مهر"، پروفسور مصطفي قانعي مدير و سرپرست طرح هاي پژوهشي درماني مصدومين شيميايي كشور ضمن بيان مطلب فوق اظهار داشت : بيماراني كه در معرض گاز سولفور موستارد قرار گرفته اند و مبتلا به عوارض ريوي مزمن اين عامل شيميايي شده اند، در طي بيماري عوارض مختلف سيستم تنفسي را بروز مي دهند كه از آن جمله مي توان به سرفه، خلط، درد سينه، خط خوني و تنگي نفس اشاره كرد كه مي تواند باعث مشكلات زيادي در وضعيت تنفسي و ريوي و نهايتا زندگي اين افراد شود.
استاد بيماريهاي تنفسي و ريوي دانشگاه علوم پزشكي بقيه الله (ع) با اشاره به درمانهاي رايج مصدومين شيميايي افزود : درمان هاي كلاسيك باعث تسكين عوارض و بهبود علايم مي شود و پيدا كردن راهكارهاي درماني جهت كم كردن مشكلات اين عزيزان همواره مورد توجه پژوهشگران و محققان كشور است.
معاونت پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي بقيه الله (عج) به طرح جديد انجام شده در كشور اشاره كرد و افزود: بر اساس جديدترين تحقيقات انجام شده در كشور داروي اريترومايسين بصورت طولاني مدت و در ميزان كم (دوز پائين) در بيماري هاي التهابي مزمن ريه از قبيل برونشيوليت، برونشكتازي و بيماري هاي انسدادي موثر است و اين پژوهش به بررسي بيشتر در زمينه بهبود علائم در مصدومين آلوده شده با سولفور موستارد مي پردازد.
وي افزود: درمان با دوز پايين اريترومايسين به ميزان چهارصد تا ششصد ميلي گرم در روز بمدت شش ماه در چهل و سه بيمار مصدوم با گاز خردل بطور چشمگيري باعث كاهش تمامي علائم ريوي ذكر شده شد.
دكتر قانعي خاطر نشان كرد: نتايج اوليه اين تحقيقات نشانگر اين نكته است كه دوز كم اريترومايسين در مصدومين شيميايي با سولفور موستارد علايم اين افراد را بهبود بخشيده است بطوريكه مي توان در درمان از اين دارو بهره جست.
نظر شما