به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا خسروی عصر شنبه همزمان با هفته منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگاران در محل اداره کل منابع طبیعی استان سمنان ضمن اشاره به اینکه میزان بارش در سالجاری 67 درصد نسبت به سال قبل و 44 درصد نسبت به درازمدت کاهش داشته است تصریح کرد: کاهش شدید بارش ضرورت استفاده بهینه از منابع آبی را بیشتر نمایان می کند.
وی با بیان اینکه استان سمنان کم بارش ترین استان کشور در سالجاری بوده است گفت: احتمال اینکه این استان در سال آینده با بحران کمبود آب مواجه شود زیاد است.
رفع مشکل آب در برنامه ریزی های آینده مورد توجه باشد
نماینده مردم سمنان، مهدی شهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به کمبود منابع آبی استان اظهار داشت: حل این مشکل و کمبود باید مورد توجه مدیران در برنامه ریزی های آینده باشد.
خسروی با اشاره به کاهش شدید تراز آبی استان سمنان در مقایسه با سال های گذشته افزود: استفاده صحیح از منابع آبی باید اولویت همه مردم و مسئولان باشد تا در آینده دچار مشکل نشویم.
وی کاشت درختان شورپسند در استان سمنان توسط اداره منابع طبیعی را مطلوب دانست و گفت: اصلاح الگوی کشت در کشاورزی موجب صرفه جوئی در مصرف آب در بخش کشاورزی می شود.
گسترش بیابان به محدوده روستاهای دارای سکنه تهدید است
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کاشت درخت در مناطق بیابانی برای پیشگیری از بیابان زائی در مرحله نخست و اجرای طرح های بزرگ بیابان زدائی در مراحل بعدی بسیار حائز اهمیت است اظهار داشت: گسترش بیابان به محدوده روستاهای دارای سکنه، تهدیدی جدی برای استان کویری سمنان است.
خسروی با اشاره به لزوم کاشت درختانی متناسب با اقلیم خشک و کویری سمنان افزود: کاشت درختان شورپسند به ویژه درخت تاغ در مناطق کم آب سمنان جای تقدیر دارد و امیدوارم اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان این روند را ادامه داده و ضمن در نظر گرفتن وضعیت آبی استان، به مبارزه با بیابان زائی و اجرای طرح های بیابان زدائی ادامه دهد.
وی بیان کرد: استان سمنان در مناطق شمالی خود دارای جنگل های بکر و زیبائی است که منابع طبیعی با همکاری مردم در حفظ درختان موجود و افزایش مساحت این مناطق جنگلی زیبا موفق بوده است.
طرح همیاران طبیعت استان سمنان تاثیرگذار در طبیعت
نماینده مردم سمنان، مهدی شهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی افزود: طرح همیاران طبیعت که در استان نیز آغاز شده است با توجه به علاقه مندی مردم طبیعت دوست استان به حفظ این نعمات خدادادی، از طرح های ماندگار و اثر گذار در این بخش خواهد بود.
خسروی با اشاره به اینکه توسعه جنگل ها و درختکاری در افزایش فضای سبز بسیار موثر است خاطرنشان کرد: میزان فضای سبز و درختکاری شده در استان سمنان و حوزه انتخابیه سمنان، مهدی شهر و سرخه با سال های دورتر قابل مقایسه نبوده و افزایش چشمگیری یافته است.
وی در خاتمه با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت حضور مردم در عرصه درختکاری، توزیع نهال در بین مردم را اقدامی فرهنگ ساز عنوان و تصریح کرد: فرهنگ درختکاری و حفظ درختان باید با انجام این گونه فعالیت ها در جامعه نهادینه شود.
نظر شما