۱۸ اسفند ۱۳۹۲، ۹:۴۱

دبیر جشنواره تئاتر عروسکی کشور:

فعالیت های نمایشی در طول سال استمرار داشته باشد/ تئاتر نیازمند حمایت مالی است

فعالیت های نمایشی در طول سال استمرار داشته باشد/ تئاتر نیازمند حمایت مالی است

همدان - خبرگزاری مهر: دبیر جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی کشور با بیان اینکه فعالیت های نمایشی باید در طول سال استمرار داشته باشد، گفت: هنرمندان عرصه تئاتر نباید فقط منتظر اعمال نظر و دستوراتی باشند که از تهران دیکته می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش شاد و موزیکال « تنبل زیر درخت زردآلو » کاری از گروه نمایشی «سارا» و  آخرین ساخته بهرام دوست قرین  کارگردان حوزه تئاتر کودک  و نوجوان استان همدان به مدت دو هفته در مجتمع فرهنگی سینمائی شهید آوینی همدان میزبان علاقمندان به تئاتر کودک بود که با استقبال هنردوستان همدانی همراه بود اما نکته جالب در اجرای این نمایش حضور دبیر جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی کشور به دعوت گروه نمایشی «سارا » در سالن محل اجرا بود.

اردشیر صالح پور که نویسنده نمایش « تنبل زیر درخت زردآلو» نیز است در حاشیه اجرای این نمایش در گفتگو با خبرنگار مهر  با بیان اینکه گروه نمایشی « سارا» را بعنوان یکی از قدیمی ترین گروه های تئاتری کودک و نوجوان می شناسم، اظهار داشت: شکل گیری این گروه با جریان تئاتر کودک و نوجوان « امید»  در همدان مصادف است که دهمدان را به پایگاهی برای تئاترکودکان و نوجوانان تبدیل کرد.

وی که گویندگی و کارشناسی رادیو در بیش از 500 برنامه مختلف فرهنگی و هنری را نیز در کارنامه خود دارد، گفت: از سال ها قبل نام همدان با تئاتر کودک و امید همبسته و هم قرین بود و در این زمینه تلاش، تکاپو و فعالیت زیاد صورت گرفت که بنظرم بهترین این گروه ها، گروه تئاتر «سارا» بود زیرا که اجراهای آن زمان آنها از جمله « روز قشنگ سارا » و یا « رنگ رنگ نقاشی » موجب شد هنرمندانی از این استان پا به عرصه هنر بگذارند که بعدها حتی در سطوح ملی نیز شاهد درخشش آنها بودیم که از جمله آنها می توان به هانیه توسلی، شیوا بلوریان، اشکان جنابی و... اشاره کردد که همه آنها از دل این گروه بیرون آمدند.

نباید فقط به برگزاری یک هفته و یا یک ماه جشنواره بسنده کرد

نویسنده و پژوهشگر  تئاتر  وضعیت تئاتر همدان را مناسب ارزیابی و تاکید کرد: باتوجه به پتانسیل و استعداد های خوبی که در حوزه تئاتر همدان وجود داشته و بخصوص جدی گرفتن تئاتر کودک و نوجوان در این دیار می بینیم که امروزه این استان وضعیت مناسبی در سطح کشور دارد اما شاید اشکال مهم آن، این است که نباید فقط به برگزاری یک هفته و یا یک ماه جشنواره بسنده کرده و 11 ماه بقیه سال رها شود تا جشنواره سال بعد، بلکه باید با توجه به این اشتیاق و علاقه فراوانی که در همدان وجود دارد فعالیت های نمایشی استمرار داشته و پایلوت تئاتر کودک و نوجوان و چراغ آن روشن نگه داشته شود.

وی با بیان اینکه با بسیاری از هنرمندان همدان ارتباط داشته و از آنها شناخت کافی دارم، گفت: مردم همدان تئاتر کودک و نوجوان را خوب می فهمند و در برخی از دوره های جشنواره در سایر شهرستان های این استان همچون ملایر، بهار و تویسرکان نیز اجراهای همزمان وجود داشته است، پس باید این اشتیاق تداوم داشته باشد و تبلیغات مناسبی برای ادامه حیات آن داشته باشیم.

دبیر جشنواره تئاتر عروسکی کشور افزود: لازمه این کار این است که در همه طول سال اجراهای باکیفیت تئاتر در سالن های شهر ساری و جاری باشد بنابراین باید در این حوزه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و مسئولان فرهنگی آن حمایت ها و تشویق های لازم را داشته باشند چراکه این مهم نه تنها برای همدان بلکه برای تئاتر کشور و تئاتر ملی هم مفید خواهد بود زیرا همین کودکان امروز اگر بطریق صحیح با تئاتر اشنا شوند از بین آنها استعداد هائی کشف خواهد شد که موجب شکوفا شدن بیش از پیش تئاتر کشور می شوند، پس باید تئاتر  و هنرمندان آن بصورت جدی مورد حمایت قرار گرفته شوند.

صالح پور در پاسخ به این سئوال که آیا حمایت هائی که از طرف مرکز برای تئاتر شهرستان ها در نظر گرفته می شود کافی است، اظهار داشت: حمایت های لازم باید از طریق مرکز صورت پذیرد اما نباید همیشه بنشینیم و منتظر باشیم که از تهران حمایت شود به هر حال اگر همدان و سایر شهرستان های هم می خواهند تئاتر خود را زنده نگه دارند باید حوزه  مالی و حمایت های اقتصادی را نیز در دستور کار خود قرار دهند و مسئولان استانی نیز به تشویق آنها بپردازند نه اینکه فقط منتظر اعمال نظر و دستوراتی باشند که از تهران دیکته می شود.

وی تاکید کرد: حالا که تئاتر در همدان مثال زدنی و بدین صورت جدی گرفته شده باید دست اندرکاران در اندیشه جذب حامیان و اسپانسرهای مالی بوده و با رایزنی های مناسب و حمایت های مردمی مشکلات را برطرف کنند.

برگزاری جشنواره در یک استان در درجه اول موجب تقویت تئاتر بومی منطقه می شود

مدیر  اجرایی جشنواره‌های متعدد  تئاتر کشور در مورد اثرات برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در حوزه تئاتر همدان گفت: برگزاری جشنواره در یک استان در درجه اول موجب تقویت تئاتر بومی منطقه می شود بنابراین افراد و هنرمندان برجسته ای که در همدان وجود دارند اگر حمایت و پشتیبانی لازم را داشته باشند می توانند بیش از پیش فعال بوده و درخشانتر ظاهر شوند.

وی اضافه کرد: لازمه این امر مستمر بودن فعالیت آنان در طول سال و برنامه ریزی دقیق است زیرا یکی از اهداف استفاده از مکان ها و نهاد های شهر و جذب هنرمندان خوش استعداد است که همدان و هنرمندان همدانی در این زمینه موفقیت های خوبی داشته اند.

وی در مورد وضعیت جشنواره تئاتر عروسکی با بیان اینکه در حال حاضر مشغول برنامه ریزی و رایزی های لازم هستیم تا بتوانیم هرچه زودتر جشنواره را برگزار کنیم،اظهار داشت : با اینکه تئاتر عروسکی شاید از لحاظ ساختاری با تئاتر کودک متفاوت باشد ولی از نظر ماهوی در خدمت کودک است و در ارائه پیام و مطالب خود به کودک بسیار موثر است.

وی گفت: یک بخش از تئاتر کودک تئاتر عروسکی است که همدان در زمینه عروسکی هم هنرمندان خوبی داشته که گاهاَ جوایزی نیز از این جشنواره دریافت کرده اند.

کد خبر 2252214

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha