به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی روزبه شنبه شب در جلسه شورای برنامه ریزی استان که با محور بررسی مشکلات کم آبی در استانداری برگزار شد اظهارداشت: از کنار بخش کشاورزی نمی توان به سادگی عبور کرد چون امنیت غذایی در همه شرایط مهم است و باید در اولویت برنامه ها قرار گیرد.
وی افزود: لازم است به دنبال تدوين راهكارهايي باشيم كه كشاورزي را در اين دشت مانند گذشته احياء كنيم ولي در شرايط فعلي با حفظ اولويت اين بخش بايد به سمت استفاده بهينه از آب و پساب باشیم و این موضوع را در دستور كار خود قرار دهيم.
استاندار بیان کرد: در مفاد اقتصاد مقاومتي اعلام شده از سوی مقام معظم رهبري يكي از مهمترين بخش ها منابع آبی در بخش كشاورزي است كه اهميت اين امر مهم ما را بايستي به تفكر وادارد تا چاره انديشي کنیم و كمبود آب را به عنوان هشدار جدي تلقی کنیم تا از اين نعمت ارزشمند الهي به خوبي استفاده كنيم و از اسراف بپرهيزيم.
این مسئول بیان کرد: يكي از جهت گيري هاي دانشگاهها و پارك علم و فناوري در استان بايستي توجه به اهميت و تقويت كشاورزي باشد و دانشگاه بين الملل نيز می تواند با ظرفيت هایی که دارد در این مسیر گام بردارد.
روزبه افزود: زيرساخت هاي استان در عرصه كشاورزي بسيار مطلوب است و در حال حاضر بایستی به جاي سياست هاي ضد و نقيض مديريت بحران براي اين بخش داشته باشيم و با صرفه جويي در تمامي بخش ها آب را درست مصرف كنيم.
وي گفت: مشكلاتي كه در بخش آب ایجاد شده تقصير خودمان است و بايد پاسخگوي اين مشکلات باشیم و برای هر موضوع راهكار داشته باشيم و اگر تصمیم داریم از بحران خارج شويم بايد فكری اساسی کنیم.
استاندار یادآور شد: مهمترین وظيفه شوراي برنامه ريزي سياستگذاري در خصوص چگونگي و ميزان تخصيص آب در بخش هاي مختلف استان است و در این مسیر همراهی مديران ضروری است.
برگزاری همایش ملی دشت قزوین
روزبه در ادامه اظهارداشت: هشدارهای کم آبی را باید جدی تلقی کنیم و با سرعت برنامه ریزی کنیم و چاره بیندیشیم تا فرصت از دست نرود و با پیشنهاد برگزاری "همایش ملی دشت قزوین" موافقیم و انتظار داریم با استفاده از صاحب نظران چالش ها، فرصت ها، موانع، ظرفیت ها در دشت قزوین و نیز منابع آبی مورد برر سی کارشناسی قرار گیرد.
وی استفاده از روش های آبیاری مدرن در دشت قزوین را راهکاری برای صیانت از منابع دانست و گفت: هر چند در این زمینه کارهایی انجام شده اما کافی نیست و باید با سرعت بیشتری مزارع خود را مکانیزه کنیم و با خروج از روش های سنتی به کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی همت کنیم.
استاندار قزوین یادآورشد: با تشکیل اتاق فکر متخصصان در حوزه آب باید به سمت مطالعه جامع آب در قزوین برویم و تشنگی در شهر و روستا را برطرف کنیم.
روزبه گفت: اینکه مصرف آب در بخشی از استان بسیار بالاست و در مناطقی با بحران مواجهیم و تشنگی حکمفرماست ناشی از عملکرد ما مسئولان است و در جایی کوتاهی کرده ایم که وضع اینگونه است و باید پاسخگو باشیم.
وی اظهارامیدواری کرد با عزم همگانی و استفاده از همه صاحب نظران گام اساسی و منطقی برای حل مشکل کم آبی استان برداشته شود.
نظر شما