به گزارش خبرگزاری مهر، دكتر كتايون نجفي زاده رئيس اداره پيوند و بيماريهاي خاص وزارت بهداشت با اعلام این خبر گفت: شبکه فراهم آوري اعضاي پيوندي ايران در سال 1381 به همت دكتر كاظميني در كشور پايه گذاري شده است و در حركت جديد در نظر است تا با گسترش شبكه فراهم آوري اعضا و همچنين ايجاد شبكه گسترده پيوند اعضا و اتصال آنها كل كشور را تحت پوشش واحد درآوريم.
وی افزود: از مهمترین اهداف شبكه پيوند می توان به مديريت متمرکز در زمينه اهدا و پيوند اعضا در کشور، ترويج فرهنگ اهداي عضو پس از مرگ و ايجاد ارتباط بين واحدهاي فراهم آوري اعضاي پيوندي و مراكز پيوند اعضا اشاره کرد.
نجفي زاده با تاکید بر این که، با استقرار بانک اطلاعاتي بيماران و ليست انتظار ملي می توان اطلاعات دقیقی را درباره بيماران کانديد پيوند اعضا ارائه کرد، افزود: انتخاب گيرنده اعضاي اهدايي بر اساس: گروه خوني - نوع بافت - اندازه عضو - وخامت باليني بيمار - زمان انتظار - فاصله جغرافيايي اهداکننده و گيرنده از مهمترین اهداف این شبکه بوده و است.
وی خاطرنشان کرد: پيوند اعضا از نشانه هاي مهم ارتقاء سطح دانش پزشکي و توانمنديهاي علمي و فني مراکز پزشکي تلقي مي شود بنابراین استقرار سيستم پيوند اعضا از مرگ مغزي در کشور نقش مهمی در حفظ جان و ارتقاء کيفيت زندگي بيماران داشته و دارد.
سالانه بيش از 2500 مورد پيوند کليه در کشور ايران انجام مي شود که در اين خصوص کشور ايران از پيشگامان پيوند اعضا در منطقه بشمار مي آيد همچنین در حال حاضر 33 بخش پيوند کليه 8 بخش پيوند قلب و 2 بخش پيوند ريه و 6 بخش پيوند کبد در کشور فعال هستند.
اميد آن مي رود كه با همكاري تمامی مسئولين و متخصصين پر توان كشور، با گسترش شبكه فراهم آوري اعضا و پيوند اعضاي مختلف بتوانيم نگذاريم هيچ فرد مرگ مغزي در هيچ نقطه از كشورمان امكان اهداي عضو و جاودانه شدن را از دست بدهد و هيچ بيمار نيازمند پيوندي در ليست انتظار پيوند اعضا به دليل نرسيدن به موقع عضو پيوندي از دنيا برود.
نظر شما