به گزارش خبرنگار مهر، خسرو بیات ظهر دوشنبه در شورای هماهنگی و گسترش فعالیت های قرآنی استان همدان اظهار داشت: در حال حاضر 77 موسسه قرآنی در استان همدان فعالیت های قرآنی مختلفی را مانند برگزاری کلاس های قرآنی، آموزش در زمینه حفظ و تجوید و تربیت حافظان قرآن کریم انجام می دهند.
وی با بیان اینکه 24 موسسه قرآنی در سال 92 در استان همدان مجوز فعالیت دریافت کردند، ابراز داشت: در سال جاری سه هزار نفر در استان همدان در آزمون جامع قرآن کریم شرکت کردند که رشد بالایی را نسبت به سال های گذشته داشته است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در ادامه سخنانش عنوان داشت: از ابتدای سال جاری تا کنون مبلغ 326 میلیون و 500 هزار تومان برای حمایت از موسسات قرآنی در زمینه های مختلف برنامه های قرآنی پرداخت شده است.
بیات با بیان اینکه تا پایان سال 1404 باید 230 هزار حافظ در استان همدان تربیت شود، افزود: برای هر کدام از شهرستان ها بنا به تعداد جمعیت سهمیه خاصی در نظر گرفته شده که به طور مثال سهم شهرستان همدان 79 هزار و 200 نفر و شهرستان ملایر 38 هزار نفر است که تا پایان سند چشم انداز توسعه باید محقق شود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در ادامه سخنانش ابراز داشت: مشکل اصلی در این است که در ثبت اسامی افراد و حفاظ قرآن کریم سیستم و سامانه جامعی در استان همدان وجود ندارد و اسم یک نفر ممکن است چندین بار در ادارات مختلف ثبت شود و این موضوع در تعداد آمار مشکل ایجاد می کند.
بیات با تاکید بر اینکه برای ساماندهی اسامی حافظان قرآن کریم در استان همدان و جلوگیری از ثبت یک اسم برای چند بار باید سامانه قرآنی جامع در استان همدان طراحی شود، اظهار داشت: اعتبارات تعلق گرفته به فعالیت های قرآنی به صورت متمرکز و کشوری بوده و توسط شورای انقلاب توزیع می شود که بودجه امسال 218 میلیارد تومان در کل کشور بوده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 145 میلیون تومان برای مرحله نخست فعالیت های قرآنی به استان همدان تخصیص یافته که برای انجام کارهایی مانند حمایت از فعالین قرآنی، طراحی سامانه جامع قرآنی و به روز کردن آن و آموزش قرآن در مناطق محروم هزینه می شود.
12 هزار و 619 حافظ قرآن توسط اداره اوقاف استان همدان تربیت شده است
معاون فرهنگی اداره اوقاف و امور خیریه استان همدان نیز در این جلسه به فعالیت های قرآنی اوقاف اشاره کرد و گفت: اداره اوقاف استان همدان در زمینه حفظ مجازی، موضوعی و عادی قرآن فعالیت های مختلفی را انجام داده و در حال حاضر برنامه های مختلفی را در این راستا انجام می دهد.
حجت الاسلام حسین قبادی ابراز داشت: سهم اداره اوقاف استان همدان برای تربیت حافظان قرآن کریم تا پایان سال 1394، 25 هزار حافظ است که از ابتدای شروع فعالیت از سال 91 تا کنون 12 هزار و 619 نفر حافظ تربیت شده است.
وی با اشاره به اینکه در آغاز و پایان طرح حفظ قرآن کریم از قرآن آموزان آزمون گرفته می شود، بیان داشت: در حفظ مجازی قرآن 191 نفر خانم و 84 نفر آقا ثبت نام کردند که توسط اساتید مجرب با آنها تماس تلفنی برقرار شده و میزان حفظ از آنها پرسیده می شود.
نظر شما