به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، ستاد تبت آزاد مستقر در لندن از "بلر" خواسته است "هو جينتائو"، رئيس جمهور چين را وادار كند تا با دالايي لاما ديدار و گفتگو داشته باشد .
"بلر" روز دوشنبه به عنوان رئيس هيئت اعزامي اروپا در نشست اتحاديه اروپا - چين شركت مي كند.
ستاد تبت آزاد در بيانيه اي اظهار داشت : اين ستاد به "بلر" هشدار داده است كه در هر رويدادي كه به نوعي به سالگرد اشغال تبت توسط چين ارتباط دارد شركت نكند و همچنين از وي خواسته اند زماني كه در چين حضور دارد با بيانيه اي عمومي نگراني خود را نسبت به تبت ابراز كند.
دالايي لاما نه سال پس از اشغال تبت از سوي نيروهاي چين ، بعد از يك قيام ناموفق در سال 1959 به هندوستان گريخت.
اين رهبر بودايي اظهار داشته است كه به دنبال خود مختاري تبت بوده و نه استقلال آن. پكن نيز در مقابل وي را متهم به ايجاد تفرقه و نفاق كرده و از بازگشت اين رهبر معنوي بوداييها به منطقه هيماليايي تبت سرباز مي زند.
در ايالات دارامسالا ، هندوستان، كه دالايي لاما و دولت معزول شده تبت طي چند دهه در آن بسربرده اند در معبد بودايي گردهم آمده و مراسمي را به رهبري "سامزونگ ريمپوچ"، نخست وزير دولت معزول شده تبت برگزار كردند.
"رمپوچ" ابراز اميدواري كرد مذاكرات با چين مشكلات تبت را در آينده نزديك حل كند و خاطر نشان كرد انتظار داريم گفتگوي مناسبي در آينده نزديك با چين صورت دهيم. دور دوم بحث در سوئيس ثمر بخش بود ، اما اكنون به دنبال برگزاري دور دوم مذاكرات هستيم تا بتوانيم تمام نكات را صادقانه و آزادانه ابراز كنيم.
اين در شرايطي است كه چين پس از چهارمين دور مذاكرات سري نمايندگان تبت و پكن علاقه اي مبني بر مصالحه با دالايي لاما و اجازه بازگشت وي به تبت نشان نمي دهد.
در آستانه بازديد "هو جينتاو"رئيس جمهور چين از ايالات متحده گروههاي طرفدار حقوق بشر و آزاديهاي ديني از سياستهاي چين در اين زمينه ها انتقاد كردند. بلافاصله پس از اعلام سفر "هو" از سوي واشنگتن، كه در روز 16 شهريور ماه صورت مي گيرد، سازمان بين المللي حقوق بشر آمنستي از پليس اجازه خواست تا در طول برگزاري اين نشست خارج از كاخ سفيد تظاهراتي در رابطه با دغدغه هاي آزادي ديني در چين تشكيل دهد.
نظر شما