۲۱ اسفند ۱۳۹۲، ۱۰:۰۱

مهر گزارش می دهد؛

توسعه کشاورزی و گردشگری گامی در راستای حماسه اقتصادی/ رشت صدفی با گوهرهای گرانبها

توسعه کشاورزی و گردشگری گامی در راستای حماسه اقتصادی/ رشت صدفی با گوهرهای گرانبها

رشت – خبرگزاری مهر: شهرستان رشت از فرصت های سرمایه گذاری زیادی در بحث توسعه کشاورزی و گردشگری در استان گیلان برخوردار است و می تواند در تحقق حماسه اقتصادی نقش برجسته ای ایفا کند.

به گزارش خبرنگار مهر، شناسایی و معرفی ظرفیت های سرمایه گذاری این شهرستان  که همچون نگینی سبز در دل استان زیبا و با طراوت گیلان می درخشد ضررورتی انکار ناپذیر است.

شهرستان رشت دارای هزار و 427 متر مربع وسعت، شش بخش،  هفت شهر، 292 روستا، 18دهستان و 918 هزار و 445 نفر جمعیت است که 398 هزار و 14 نفر جمعیت شهری و 220 هزار و 431 نفرجمعیت روستایی است.

 با توجه به اهمیت موضوع و ظرفیت های بی بدیلی که شهرستان رشت برای سرمایه گذاری برای تحقق پویایی اقتصادی استان گیلان و حتی کشور دارد  به سراغ برخی شهروندان رشتی رفتیم تا نظر آنان را در این باره جویا شویم.

یک شهروند به خبرنگار مهر مهمان‌ پذير بودن را يکي از ويژگي ‌هاي اصلي رشت  دانست و گفت: مسافران در ايام مختلف سال به این شهرستان سفر تا از مواهب طبيعي استفاده کنند.

حسن زاهدی بر ضرورت توسعه زیر ساخت های گردشگری و کشاورزی رشت تاکید کرد و افزود:  این شهرستان فرصت های منحصر به فردی برای سرمایه گذاری  دارد.

وی اظهارداشت: نقطه نقطه این شهرستان دارای پتانسیل های بسیار با اهمیت است بنابراین باید با تدبیر و تعامل این ظرفیت ها را در راستای پویایی اقتصادی و اشتغال بهره گیری کرد.

این شهروند  گفت: رشت مانند صدف بزرگی است که گوهرهای گران بهایی در خود جای داده است و باید از این ثروت خدادادی به خوبی استفاده شود.

وی ادامه داد: مسئولان نسبت به امر سرمایه گذاری که تاثیر بسزایی در افزایش درآمد، اشتغال و رفاه مردم این منطقه دارد نباید بی تفاوت باشند.

شهروند دیگری در این خصوص گفت:  در بحث استفاده بهینه از ظرفیت های این شهرستان کارهای بسیار ناتمام مانده که باید آنها را به نتیجه رساند.

امیر عباس صالحی تاکید کرد:  بخش کشاورزی شهرستان رشت دارای ظرفیت ‌های فراوانی است که باید به این بخش بیش از پیش توجه شود.

وی اظهارداشت:  این شهرستان به دلیل داشتن ظرفیت ‌های بالای کشاورزی، گردشگری و صنعتی متاسفانه از نرخ بیکاری بالا به شدت رنج می برد.

ایجاد صنایع تبدیلی می‌تواند در زمینه ایجاد توجیه اقتصادی مفید باشد

این شهروند  با تاکید بر اینکه فعالیت ‌های کشاورزی باید به سمتی سوق داده شود که دارای توجیه اقتصادی باشد، یادآورشد: ایجاد صنایع تبدیلی می‌تواند در زمینه ایجاد توجیه اقتصادی مفید باشد.

فرماندار رشت هم با بيان اينکه ظرفيت گردشگري این شهرستان بايد به فرصت توسعه تبديل شود،‌ گفت: از امکانات گردشگري منطقه باید برنامه ریزی درست به کمک سازمان ميراث فرهنگي استفاده کرد.

سید عیسی مهدوی با اشاره به اينکه متناسب با ايدئولوژي نظام اسلامي باید به توسعه گردشگري پرداخت، افزود: محور نخست پيشرفت شهرستان رشت  فرصت کشاورزي و محور دوم  فرصت گردشگري است.

وي تصريح کرد: افزايش خدمات اقامتي و گردشگري و ايجاد فرصت‌ هاي گردشگري در راستاي سند کشوري و محلي در توسعه استان و شهرستان به شمار مي‌ رود.

فرماندار رشت با بيان اينکه اقامت مسافران در ايام تعطيل سال در دل طبيعت و روستاها است، گفت: با پيوند توسعه کشاورزي و گردشگري هر ساله مهمانان زيادي از سراسر کشور براي بهره‌گيري از فرصت‌هاي طبيعي به این شهرستان سفر مي‌ کنند.

وی در ادامه موزه میراث روستایی، کتابخانه ملی رشت، کاروان سرای شاه عباسی، عمارت کلاه فرنگی، زیارتگاه خواهر امام، زیارتگاه امامزاده هاشم و  غیره را از مناطق گردشگری رشت عنوان کرد و افزود: این شهرستان دارای هشت هتل، 10 مجتمع گردشگری و 94 مجتمع مهمانپذیرو بین راهی برای پذیرایی از گردشگران است.

مهدوی همچنین با بیان اینکه جايگاه کشاورزي رشت بسیار مهم است، اظهارداشت: هر سال 75 هزار هکتار زمين در این شهرستان به زیر کشت می رود.

وی اذعان داشت:  صنعتي شدن رشت بايد با کشاورزي  پيوند داشته باشد زيرا با پيوند صنايع تبديلي و کشاورزي رشد و شکوفايي و شهرستان و استان فراهم خواهد شد.

فرماندار با اشاره به اینکه رشت دارای 76 درصد جمعیت شهری و 24 درصد جمعیت روستایی است، گفت: هم اکنون 38 درصد مردم استان در این شهرستان زندگی می کنند.

وی افزود: سطح زیر کشت زراعی شهرستان رشت 75 هزار و 328 هکتار  است و بیش از 30درصد زمین های کشاورزی استان را در خود جای داده است.

مهدوی  اظهارداشت: رشت شهرستانی جلگه ای و یکی از قطب های تولید برنج کشور است که 11 درصد برنج ایران و 28 درصد برنج استان را تولید می کند.

وی ادامه داد: شهرستان رشت با 14 هزار و 800 تن ماهیان پرورشی 52 درصد تولیدات شیلات استان را به خود اختصاص داده است.

فرماندار تصریح کرد:  همچنین کشاورزان رشت با تولید 27 هزار تن گوشت مرغ و تولید بیش از 11 میلیون قطعه جوجه یک روزه، 23درصد تولید مرغ و 48 درصد تولید جوجه در این شهرستان صورت می گیرد.

تقویت زیر ساخت های کشاورزی و گردشگری در رشت ضرورتی انکار ناپذیر است

وی در ادامه تراکم جمعیت بالای انسانی، استفاده سنتی از منابع آب زراعی، عدم استفاده از ظرفیت اقتصادی منطقه آزاد انزلی، نبود مهارت های شغلی در بحث کشاورزی و گردشگری و غیره را از مشکلات، چالش ها و تنگناهای این شهرستان برشمرد.

مهدوی تاکید کرد: با وجود نهادهای مردمی همانند دهیاری و شوراها و تکیه بر منابع سرشار کشاورزی و استعدادهای گردشگری و همچنین تقویت صنعت می توان توسعه، اشتغالزایی و افزایش رفاه شهروندان را ایجاد کرد.

وی یادآور شد: با در پیش گرفتن ساماندهی سازمان فضای شهری شهرستان، جلوگیری از هرج و مرج در ساخت و سازها، افزایش راندمان تولیدات کشاورزی، مکانیزه کردن تولیدات کشاورزی و تسریع در روند زیر ساخت ها، افزایش توان منابع انسانی، مدیریت استفاده از کود و سموم در کشاورزی، تقویت و گسترش آبزی پروری، تجاری کردن تولیدات کشاورزی و غیره می توانیم ضمن توسعه پایدار، رشد توسعه اقتصادی را با کشاورزی که پایاترین و مقاوم ترین بخش است فراهم کنیم.

بدون شک در فصل گردشگری باید از ظرفیت های گردشگری موجود در روستاها از جمله وجود تالاب ها استفاده کرد و با تقویت زیرساخت ها، جذب سرمایه گذار، تقویت فرهنگ جذب گردشگر شرایط را برای حضور گردشگران در شهرها و روستاها ایجاد کنیم.

 با توجه به درپیش بودن نوروز شهرداران و دهیاران از ظرفیت های موجود برای تقویت صنعت گردشگری، توسعه اقتصادی، فعالیت های کشاورزی و غیره استفاده کنند.

استاندار گیلان در این زمینه بر لزوم توسعه همه جانبه رشت تاکید کرد  و گفت: شهرداران و دهیاران نمایندگان مردم در بخش های شهری و روستایی هستند و با استفاده از تجارب، علم و فرصت های پیش رو می توانند تسهیلات و امکانات را برای مردم شهر و روستای خود و مهمانانی که در تعطیلات نوروز وارد استان می شوند، فراهم کنند.

محمد علی نجفی افزود: در بخش گردشگری و کشاورزی بخش هایی از فرصت های اشتغال را از دست داده ایم و برای استانی که دارای فرهنگ و تاریخ کهن و غیره است، زیبنده نیست که جزء دومین استان بیکار در کشور باشد.

وی تاکید کرد: همه مسئولان موظف هستند شرایط حضور گردشگران را به گونه ای در استان فراهم کنند که اگر قصد گردشگر اقامت در استان نباشد به دلیل مناسب دیدن شرایط در استان اقامت کند.

استاندار گیلان به مشکل کاهش ذخیره آب کشاورزی در استان اشاره کرد و گفت: کشاورزان باید برای فصل زراعی آماده شوند و مشکل کمبود آب را جدی بگیرند.

دهیاران با جهاد کشاورزی و آب منطقه ای استان همکاری و تعامل داشته باشند

وی تصریح کرد: دهیاران با جهاد کشاورزی و آب منطقه ای استان همکاری و تعامل داشته باشند تا با توجه به ذخیره محدود آب در مقایسه با سال گذشته کشاورزان در خصوص شرایط کشت، کشت به موقع در مزارع و غیره اطلاع و آمادگی لازم را داشته باشند.

نجفی با بیان اینکه چهره ای که شهر رشت به دلیل وجود پسماندها به خود گرفته زیبنده این شهر نیست، اذعان داشت: متاسفانه رستوران هایی که در مسیر رشت - انزلی فعالیت می کنند خود را ملزم به جمع آوری پسماندها نمی دانند و وجود پسماندها موجب می شود شهر چهره زشتی به خود بگیرد.

وی بیان داشت: میزان حجم هزینه های سنگینی را شهرداری پرداخت می کند، هر شهروند روزانه یک کیلو پسماند دارد و شهروندان باید وظیفه مند باشند چون نمی توانیم سال های سال از فروش نفت در تامین امکانات شهری و روستایی استفاده کنیم.

استاندار گیلان اظهار داشت:  از حضور دهیاران باید در روستاها استفاده کرد و دهیاران و بخشداران با تلاش و همکاری با جهاد کشاورزی و گردشگری فضا را برای اشتغالزایی و پویایی استان فراهم کنند.

وی با تاکید بر نقش گردشگری و کشاورزی در اشتغالزایی اذعان داشت: دهیاران و شهرداران باید فضا را برای کشت بهتر زراعی و ورود مسافران به استان آماده کنند.

به هر حال شهرستان رشت دارای طبیعتی زیبا و متنوع است که باید این ظرفیت‌ها به خوبی و از طریق رسانه‌ها معرفی شود. این شهرستان با داشتن جاذبه ‌های تاریخی، طبیعی، فرهنگی و مذهبی از قابلیت ‌های بالایی در بخش توسعه صنعت گردشگری برخوردار است.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نیز گفت:  گیلان دو میلیون و 500 هزار نفر جمعیت دارد و سالانه بیش از 20 میلیون گردشگر وارد استان می شوند.

جبار کوچکی نژاد افزود: مدیریت صحیح در کاهش هزینه ها موثر است و و اجرای طرح ها در شرایط سخت اقتصادی با مدیریت صحیح امکان پذیر خواهد شد.

وی اظهارداشت: جایگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در حد معاونت استاندار است و برای ارتقای جایگاه گردشگری گیلان، آموزش امری ضروری است.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آموزش برای پاک نگهداشتن محیط امری هزینه بر نیست، اذعان داشت: مسافر وقتی وارد شهر می شود به زیبایی شهر توجه می کند حتی اگر زیرساخت ها ناقص باشد بدین جهت حفظ طبیعت و آلوده نکردن محیط از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی تاکید کرد: معضل ترافیک در استان و پاک نگهداشتن محیط از زباله به منظور جذب گردشگرا مری است که با مدیریت صحیح امکان پذیر می شود.

کوچکی نژاد دهیاران را حلقه واسط بخش اجتماعی و مسئولان عنوان کرد و اذعان داشت: دهیاران در روستا ها با مردم ارتباط دارند و با یاری دهیاران و شوراها می توان سیاست های مقاومت اقتصادی را اجرایی کرد.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی خواستار توزیع عادلانه منابع در این شهرستان شد

وی با اشاره به اینکه جمعیت شهر رشت شناور است، تصریح کرد: جمعیت شهر رشت یک میلیون نفر است که در روز این جمعیت به یک میلیون و 500 هزار نفر نیز افزایش می یابد.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در ادامه خواستار توزیع عادلانه منابع در شهرستان رشت شد و تاکید کرد:  با وجود  اینکه رشت مرکز استان است ولی در توزیع عادلانه منابع محروم است.

وی میانگین گازرسانی به روستاهای شهرستان رشت را 60 درصد عنوان کرد و افزود: گازرسانی به کوچصفهان زیر 40 درصد و در بخش سنگر زیر 30 درصد است و این نشان دهنده عدم توزیع عادلانه منابع است.

کوچکی نژاد  یادآورشد:  پیام رهبر معظم انقلاب در اقتصاد مقاومتی باید سرلوحه کار مدیران قرار گیرد و برای رفع مشکلات از مدیران استانی استفاده شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز گفت: صنعت گردشگری نقش مهمی در درآمدزایی، اشتغالزایی پایدارو ارزآوری دارد.

رضا علیزاده اظهار داشت: استان گیلان به دلیل برخورداری از ویژگی های گردشگری مقصد گردشگران داخلی و خارجی است.

وی افزود: موضوع سفر در خلق و خوی مردم گیلان وجود دارد و مهمان نوازی گیلانیان زبان زد خاص و عام است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: شرایط و زیرساخت ها در استان باید به گونه ای مهیا شود که سفر و ماندگاری مسافران را در طول سال داشته باشیم.

وی تاکید کرد: صنعت گردشگری نقش مهمی در درآمدزایی، اشتغالزایی پایدارو ارزآوری دارد و می تواند هدف رهبر معظم انقلاب را در خصوص اقتصاد مقاومتی که رئیس جمهور نیز بر آن تاکید دارند به منصه ظهور برساند.

علیزاده گفت: با بسترسازی و سرمایه گذاری در حوزه های گردشگری و صنایع دستی می توان ارتقای توسعه استان را فراهم کرد.

وی با بیان اینکه در آستانه نوروز اقدامات خوبی در استان فراهم شده است، تصریح کرد: دستگاه های اجرایی از قبیل پلیس راه، اورژانس، صنعت، معدن و تجارت و غیره تمهیدات لازم را فراهم کرده اند و نگرانی وجود نخواهد داشت.

گیلان با هزار و 133 واحد اقامتی آماده اسکان و اقامت مسافران نوروزی است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان اشاره کرد: تاسیسات گردشگری استان با هزار و 133 واحد اقامتی آماده اسکان و اقامت مسافران نوروزی است.

وی در خصوص اقتصادی کردن سفرهای نوروزی در گیلان اظهار داشت: در این راستا از هنرهای سنتی و صنایع دستی استان نیز غافل نشده ایم، 60 بازارچه صنایع دستی در استان ایجاد خواهد شد و حتی با مدیر کل آموزش و پرورش رایزنی شده تا در مدارسی که مسافران فرهنگی اسکان دارند عرضه صنایع دستی داشته باشیم.

علیزاده تاکید کرد: ماندگاری مسافران در استان باید زیاد شود تا بتوانیم ضمن اشتغالزایی و توسعه اقتصادی استان از مواهب  فرهنگی اجتماعی سفرنیز برخوردار شویم.

به هر ترتیب صنعت گردشگری نقش مهمی در توسعه هر منطقه دارد. شهر با ارائه خدمات مطلوب و در خور، بستر مناسبی برای فعالیت های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی انسان ها فراهم می آورد.

شهر همچنین با ارائه فعالیت های خدماتی مانند امکانات پذیرایی و فراغتی زمینه پیشرفت و توسعه گردشگری را فراهم می کند، عرصه جدیدی که در عصر حاضر افق های تازه ای را برای توسعه شهری و نیز محیط زیست پایدار فراهم آورده و یکی از ارکان اصلی مورد توجه و اقبال برنامه ریزان است.

شهرها و گردشگری دارای روابط مکملی هستند چرا که همه انواع گردشگری به نوعی به کانون ها و خدمات شهری نیازمند هستند بنابراین در هر گونه برنامه ریزی برای توسعه و ترقی گردشگری باید به توانمندی کانون های شهری در ارائه خدمات ( مستقیم و غیر مستقیم ) نیز توجه شود.

شهردار رشت در این باره گفت: یکی از مواردی که در ایام پایانی سال با آن برخورد می کنیم بحث پسماندها و زباله هایی است که مردم و مسافران ایجاد می کنند.

محمد ابراهیم خلیلی تصریح کرد: در شهر رشت روزانه 600 تن زباله جمع آوری می شود که 50 تن از این زباله کاغذ و 15 تن دیگر نان است.

وی اشاره کرد: سیاست های مدیران شهری در محوریت تسهیلات نوروز در چهار مبحث گنجانده شده است.

شهردار رشت یادآور شد: توجه به نظم، ایجاد زیبایی، توجه به نشاط مردم  و رضایت مردم چهار محور سیاست گذاری های مدیران شهری در خصوص تسهیلات نوروز است.

به گزارش خبرنگار مهر،  شهرستان رشت از فرصت های زیادی برای سرمایه گذاری در عرصه های مختلف گردشگری، کشاورزی، صنعت و خدمات برخوردار است بنابراین مسئولان باید با برنامه ریزی هدفمند این فرصت ها را در راستای حماسه اقتصادی بهره گیری کنند.

کد خبر 2254684

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha