به گزارش خبرگزاری مهر، نشست تخصصي بررسي "ابعاد فرهنگي قطعنامه جهان عاري از خشونت و مبارزه با افراط گرايي"با حضور"غلام علي خوشرو" معاون پيشين حقوقي و بين المللي وزارت امور خارجه، "قهرمان سليماني معاون پژوهشي و آموزشي و "علي محمد حلمي"رئيس مركز گفتگوي اديان و تمدنهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي روز گذشته 20 اسفندماه در اين سازمان برگزار شد.
در اين نشست تخصصي، "خوشرو" با خطرناك توصيف كردن گسترش خشونت در منطقه و جهان، تصويب قطعنامه "جهان عاري از خشونت و مبارزه با افراط گرايي" را گامي مثبت در جهت تغيير نگاه هاي افراطي ديگر كشورها نسبت به جمهوري اسلامي ايران دانست واظهار كرد: فاصله بين واقعيت جمهوري اسلامي ايران و تصويري كه جهان از آن ارايه مي دهد، فاصله زيادي است و بايد با راهبردهاي صحيح؛ گام بزرگي در جهت تغيير اين نگاه ها برداريم و تبليغات جهاني را عليه كشورمان كمتر كنيم.
وي با بيان اينكه جهت گيري اصلي خشونت بين المللي در جهان ضديت با تشيع و ايران است، گفت: 80 درصد خشونت هاي سازماندهي شده در همسايگي ايران، در افغانستان، پاكستان و سوريه انجام مي شود و سلفي هاي تكفيري هدفشان را شيعيان قرار داده اند كه به دلايل واهي و ضد انساني روزي صدها شيعه را مي كشند و متاسفانه حضور اين متعصبان روز به روز بيشتر مي شود. بنابراين دنيا از اينكه ما به عنوان يك كشور شيعه پرچم دار ضد خشونت باشيم، ناراضي و عصباني شده است.
معاون پيشين حقوقي و بين المللي وزارت امور خارجه تصریح كرد: انتخابات ايران با شعار اعتدال و تعامل سازنده در جهان و با تكيه بر حقوق شهروندي در گام اول سبب رويكرد تازه در گفتمان و مشاركت مردم شده و در گام بعدي، تعاملات بين المللي با جهان براساس احترام متقابل و همچنين برابري حاكميت كشورها را فراهم آورده و اين به نفع هر دو طرف است كه هميشه خواهان آن بوده ايم و اين امر به خصوص فرصت مناسبي در بهبود روند پرونده هسته اي ايران پديد آورده است.
وي با اشاره به نارضايتي رژيم صهيونيستي و برخي از كشورهاي عربي از توافق 1+5 گفت: آنها انتظار تضعيف در برنامه هاي هسته ايران را داشتند كه با رويكرد جديد كشور و بهبود روند روابط اين انتظار برآورده نشد و اين جريان همچنان موجبات نارضايتي آنان را فراهم كرده است.
"خوشرو" با تاكيد بر بهبود موقعيت استراتژيك شيعه در منطقه ، گفت: تحولات استراتژيك و همچنين بيداري اسلامي باعث بهبود موقعيت شيعه در منطقه شده اما در عوض دشمنان بيشتري نگاهشان به سمت ايران افتاده است.
وي با اشاره به تعريف تروريسم در جهان و با تاكيد بر اين واقعيت كه جامعه جهاني هنوز در مورد تروريسم به اجماع نرسيده است گفت: ما بايد با تعاملات سازنده، گفتگو و مدارا با ديگر كشورها نگاه جامعه جهاني را تغيير دهيم كه همگان بدانند ايران كشوري صلح طلب است و خواستار پايان يافتن خشونت هايي كه زير نقاب مذهب و تعصب بارور مي شوند.
در ابتداي اين نشست، آزاد، دبير اين نشست به ارائه گزارش اين جلسه پرداخت و تصويب قطعنامه را دريچه جديدي در جهت تحول روابط ايران در جهان دانست و گفت: ايران با طرح اين پيشنهاد مي تواند با نشان دادن پديده خشونت، شيوه هاي عملي و ممكن در جهت مبارزه با آن را معرفي كند و به اين ترتيب روابط خود را در سطح جهان بهبود بخشد.
در ادامه اين نشست ،"علي محمد حلمي"، رئيس مركز گفتگوي اديان و تمدنهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با اشاره به اينكه نگاه جهان به ايران است، گفت: امروز موقعيت ايران در جهان تغيير كرده و ما بايد با ابتكار و برنامه ريزي در راستاي تحقق اهداف اين طرح كارگروهي تشكيل دهيم وجهاني عاري از خشونت را به ديگر كشورها نشان دهيم.
وي افزود: در حوزه رسانه هاي بين المللي، بايد با ترغيب نخبگان فرهنگي، سياسي و ديني حاضر در كشور و ديگر كشورها، به خصوص كشورهاي عربي، آنان را دعوت به ارائه مقاله و شركت در نشستهاي تخصصي كنيم و هرچه زودتر به نهادينه كردن اين طرح اقدام نماييم.
قطعنامه پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران توسط دكتر حسن روحاني با عنوان "جهان عاري از خشونت و مبارزه با افراط گرايي" در 14 بند در مجمع سازمان ملل مطرح و با اجماع به تصويب رسيد.
نظر شما