به گزارش خبرنگار مهر، چند سالی است به همت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در استان در قالب جشنواره خاطره نویسی،آثار و اسناد زیادی به واسطه برگزاری آن از طریق رزمندگان وخانواده شهدا جمع آوری شده که خود می تواند تبدیل به سرمایه برای نشر ارزش های ایثار و شهادت باشد.
باغ موزه دفاع مقدس همدان امروز پنجشنبه میزبان جمعی از شرکت کنندگان درسومین جشنواره خاطره نویسی دفاع مقدس بود تا در مراسم اختتامیه این جشنواره شرکت کنند.
مدیر کل حفظ آثار ونشر ارزش های دفاع مقدس استان همدان در این مراسم با اشاره به انتخاب 22 اسفند به عنوان روز اختتامیه این جشنواره اذعان داشت: 22 اسفند به نام شهید مزین است و این جشنواره در سالهای اخیر جای خود را در بین دیگر رویدادهای حوزه دفاع مقدس در کشور باز کرده است.
محمد جواد زمردیان با اشاره به اینکه در سال 1388 یک هزار و 64 اثر، در سال 1390 شاهد ارسال 720 اثر،در سال 91 شاهد ارسال 491 اثر به دبیر خانه این جشنواره بودیم،اظهار داشت: در سال جاری نیز 616 خاطره به دبیرخانه جشنواره خاطره نویسی دفاع مقدس استان همدان رسیده است.
جمع آوری 2895 خاطره در سه دوره برگزاری
وی اذعان داشت: با این حساب تا کنون 2 هزار و 895 خاطره جمع آوری شده است که آنها را تبدیل به گنجینه ای ارزشمند از رویدادهای دفاع مقدس از رزمندگان همدانی کرده است.
مدیر کل حفظ آثار ونشر ارزشهای دفاع مقدس استان همدان با تاکید براینکه خاطرات برگزیده هر دوره به چاپ می رسد، عنوان كرد: غرفه عرضه آثار چاپ شده در حوزه دفاع مقدس نیز شب گذشته با حضور اصحاب قلم در باغ موزه همدان افتتاح شد و امیدواریم بتوانیم در سال آینده دومین غرفه عرضه کتاب های منتشر شده در این بخش را در شهر همدان افتتاح کنیم.
زمردیان با اشاره به اینکه از 23 دستگاه اجرایی برای یاری کردن در اجرای جشنواره سوم در سطح استان دعوت کردیم اما پس از مدتی بهانه هایی چون بی پولی را بهانه عدم یاری جشنواره کردند، افزود: نگرانی رهبر معظم انقلاب از بخش فرهنگ باید تلنگری برای همه باشد و در حوزه نشر ارزش های دفاع مقدس دیگر نباید منتظر سازمان ها بود بلکه باید مانند جنگ تحمیلی که مردم خود آن را مدیریت کردند،امور به مردم سپرده شود.
تمایلی به تمدید خدمتم در بنیاد حفظ آثار ندارم
مدیر کل حفظ آثار ونشر ارزشهای دفاع مقدس استان همدان اظهار داشت: با توجه به پایان یافتن سالهای خدمتم دیگر علاقه ای به تمدید مسئولیت خدمت خود در بنیاد حفظ آثار ونشر ارزش های دفاع مقدس ندارم و باید به دل جامعه بازگشت.
زمردیان با اشاره به اینکه نویسندگان حوزه دفاع مقدس همدان در جشنواره یوسف خوش در خشیدند، بیان داشت: همدان 76 هزار رزمنده در دوران دفاع مقدس داشته است که امیدواریم بتوانیم خاطرات آنان را جمع آوری کنیم.
رئیس سازمان فرهنگی و هنری بنیاد حفظ آثار ونشر ارزشهای دفاع مقدس کشور نیز در این مراسم با اشاره به مناسب بودن تعداد آثار رسیده به جشنواره از تنها یک استان، گفت: تاریخ دفاع مقدس باید از دل رزمندگان آن بیرون بیاید و باید با توجه به رسالت رزمندگان خاطرات آنان نیز روایت شود.
سردار گلعلی آقا بابایی اظهار داشت: نیازمند کار گسترده فرهنگی در حوزه نشر ارزش های دفاع مقدس هستیم.
وی در پایان سخنانش به خاطراتی در خصوص نحوه شهادت عباس کریمی فرمانده لشکر 27 محمد رسول الله پرداخت.
در این مراسم چند نفر از برگزیدگان اقدام به بیان خاطرات خود کردند که حال و هوای مدعوین را این بازگویی وقایع جنگ بارانی کرد، یکی از خاطره گویان که از تویسرکان به این مراسم آماده بود با بیان خصوصیات شخصیتی یکی از هم پایگاهی هایش در سالهای جنگ و تفاوتش با همسن وسالانش به نحوه بمباران شهر تویسرکان در سال 65 و کشته شدن 140 نفر از همشهریان و دوستانش اشاره کرد و بیان داشت: ترکش های بمب های خوشه ای ماموران گلچین انسانها برای شهادت بودند.
دبیر هیئت داوران جشنواره نیز در این مراسم با اشاره رسیدن 616 اثر به دبیر خانه از 408 نفر،گفت: جنگ هشت ساله ایران و عراق بدون شک یکی از مهم ترین حوادث تاریخی معاصر در جهان است.
حماسه جانبازان، آزادگان و شهدا در دوران دفاع مقدس ماندگار شود
عباس صیفی کار اذعان داشت: چرایی برگزاری جشنواره خاطره نویسی در لزوم ایجاد نهضت فرهنگی است و باید حماسه جانبازان، آزادگان و شهدا در دوران دفاع مقدس ماندگار شود.
در پایان این مراسم چهار نفر به عنوان برترین خاطره نویسان،17 نفر شایسته تقدیر و چهار نفر به عنوان خاطره نویسان ویژه مورد تقدیر قرار گرفتند و از خانواده شهید نویسنده استان عبدالرضا صبوری تجلیل شد و همچنين آثار منتخب سومين دوره جشنواره كه در قالب كتاب"سه تكه ابر ،سه برادر" منتشر شده بود رونمايي شد.
نظر شما