دکتر شاهین آخوندزاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: رونمایی هایی بوده که در کشور ما اتفاق افتاده است و بعد از گذشت دو سه سال از این رونمایی ها هیچ محصولی در بازار از آنها وجود ندارد. به دلیل فضای رقابتی غیرعلمی و غیر منطقی که ایجاد شده بود، هر کس می خواست عنوان کند که کاری انجام داده است. همین باعث شد که داروها، کیت ها و واکسن های زیادی رونمایی شدند که بعد از مدتی یا جمع شدند یا اکنون اثری از آنها باقی نیست. اما حافظه جامعه بر جای خود باقی می ماند و افراد سئوال می کنند که 5 سال پیش یک دارو در ایران کشف شده اما این دارو الان کجاست.
وی اضافه کرد: اتفاق بدی که می افتد این است که علی رغم اینکه بخش عمده ای از فعالیت علمی دانشگاه های ما فعالیت علمی درستی است با این قبیل کارها غیرقابل دفاع می شوند، چرا که با این رونمایی ها بدنام شده اند. نباید جامعه را به سمتی ببریم که اگر زمانی کار درستی هم در مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها انجام می شود دیگر کسی آن را باور نکند. اعتقاد دارم در این بخش اشتباه کردیم و بسیار خرسندم که وقتی از وزیر بهداشت پرسیدند که چه خبرهای جدیدی برای 22 بهمن دارید گفت خبرهای من از نوع رونمایی نیست. بنابراین قرار نیست هر روز و هر هفته و هر ماه رونمایی داشته باشیم.
آخوندزاده اظهار داشت: اتفاق دیگری که درباره این رونمایی ها افتاده این بود که در مواقعی توقعات را بالا برده است و باعث شده صدماتی به وزارت بهداشت بخورد. چرا که به هر حال وزارت بهداشت دستاوردهای بزرگی داشته است. به دوره خاصی اشاره نمی کنم اما پس از گذشت 35 سال از انقلاب، دستاوردهای وزارت بهداشت باید برای مردم شناسانده و صادقانه گفته شود. یک زمانی 20 کیلومتر دورتر از تهران یک پزشک ایرانی دیده نمی شد اما اکنون ما توانسته ایم در تمامی رشته ها فارغ التحصیلان بسیار موفقی داشته باشیم، این یکی از دستاوردهای انقلاب بوده است. اما این چرخه را کامل نکردیم و به دلایلی از جمله توزیع نامناسب و نظام ارجاع به خوبی نمی توانیم از آنها استفاده کنیم.
نظر شما