۱۳ شهریور ۱۳۸۴، ۱۵:۱۴

در نشست نقد مجموعه شعر عطر تندنارنج مطرح شد

رمضاني فرخاني : مسابقه نوآوري در شعر معاصر تا كجا پيش مي رود ؟ / معلوم نيست چه بلايي بر سر ادبيات فارسي مي آيد

محمد رمضاني فرخاني - شاعر معاصر ، با انتقاد شديد از مسابقه بي فرجام نو آوريهاي بي پشتوانه در شعر معاصر ، گفت : با اين همه ترك تازيهاي نسل ما در نو آوري ، معلوم نيست آيندگان چه مي خواهند بكنند و چه بلايي برسر ادبيات فارسي بياورند .

به گزارش خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، اين شاعر كه در جلسه نقد و بررسي مجموعه شعر " عطر تند نارنج " در كانون ادبيات سخن مي گفت ، با اشاره به اين كه زبان فارسي ميراث مشترك و سرمايه اي ملي براي ماست ، افزود : جنون نوآوري در ميان شاعران ما به اين زبان لطمه هاي جدي وارد كرده  و هيچكس متوجه نيست كه تغييرات در زبان فارسي درطول تاريخ ، تغييراتي بطئي بوده  و اين زبان ظرفيت اين شتابناكي بي دليل را ندارد.

رمضاني فرخاني ادعاي نوآوران در خصوص عبور آنها از شاعران بنام و تثبيت شده قديم و جديد را به دليل ناتواني در رسيدن به آن جايگاه و حسادت برخاسته از نفسانيت دانست و گفت : بزرگان به دليل اين كه خود را بر حافظه جمعي تحميل كرده اند خدشه اي نمي پذيرند ولي عده اي به خيال خود مي خواهند انها را ثابت كنند تا از قبل آن ، خود را اثبات كنند .


اين شاعر رواج سبك ها و نامهاي گوناگون نظير غزل فرم، روايي،پست مدرن، متفاوت و مانند آن را نشانه اي از يك جريان بيمار در شعر دانست و گفت : تا زماني كه شعر فارسي،بزرگان اين عرصه و اصالتهاي آن را درك و دروني نكنيم اين سرگشتگي ها وجود دارد .


وي با انتقاد از شاعراني كه به نوآوري بدون درك لوازم و سوابق آن در بسترهاي فرهنگي مي پردازند گفت : مي گويند خانم سيمين بهبهاني اوزان نا مطبوع و نا آشنا را وارد غزل كرده است يكي نيست بپرسد در تمام طول تاريخ شعر فارسي عقل كسي به اين نرسيده بود و همه منتظر ايشان بودند؟

رمضاني ذنباله روي از مد را آفت جدي شعر ما دانست و گفت : امروز اگر به دنبال ادبيات قديم مي روند ، شيفته ادبيات مدرن مي شوند،در غزل تحول ايجاد مي كنندو مدعي هر نوآوري خارق العاده اي مي شوند به دليل اين است كه اين چيزها مد روز است و لاغير.
علي رضا طبائي شاعر پيشكسوت معاصر نيز با اشاره به مجموعه "عطر تند نارنج "سروده سيامك بهرام پرورگفت : كلمات فرنگي و جعلي به زبان فارسي ضربه مي زند و رواج اين  موج از كلمات در شعر جوانان باعث ضربه زدن به زبان در بلند مدت مي شود .

طبائي شعر بهرام پرور را داراي جرقه هايي از نواوري و جوشش شاعرانه دانست و در عين حال بر وجود تاثير پذيريهايي از همنسلان خود در شعر وي انگشت گذاشت .

سيد رضا محمدي ديگر منتقدي بود كه رواج جرياني در غزل جوان معاصر را تحت تاثير سانتي مانتاليسم شعر نسل گذشته آنها به خصوص غزل هاي محمد علي بهمني و سهيل محمودي دانست .

وي با بيا اين كه ساحت شعر ساحت سحر است اما نسل نا به شعبده بازي بسنده كرده اند گفت:عشقبازيهاي نوجوانانه سقف شعر اين نسل است .

سيامك بهرام پرور شاعر اين مجموعه با بيان اينكه شعر جوان ما دچار ياس و تلخ كامي است گفت : سعي كرده ام در انتخاب اشعار اين مجموعه به دنبال شعرهايي باشم كه وجه شادي آفرين عشق را نشان دهند .

وي گفت : در شعر به مخاطب اهميت بالايي مي دهم و معتقدم مخاطب است كه در مثلث شعر، شاعرو مخاطب داراي اهميت والايي است .
کد خبر 225931

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha