به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر رضا ملکزاده صبح چهارشنبه در نشستی که در دفتر سرپرست معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز تشکیل شد، افزود: پژوهشگران باید بتوانند علم را به محصول تبدیل کرده و پژوهش ها را بر مبنای تولید تجهیزات موردنیاز جامعه و دانشگاه های علوم پزشکی انجام دهند.
وی با تاکید بر لزوم توجه به توانمندی های دانشمندان ایرانی، تصریح کرد: لازم است دانشگاه های علوم پزشکی، محققینی پرورش دهند که قادر به تولید علم و تبدیل آن به فناوری بوده و در زمینه بی نیازی کشور از واردات گام بردارند.
دکتر ملکزاده با اشاره به دیگر اولویت های معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، ابراز داشت: افزایش مجلات ایندکس شده دانشگاه ها و وزاتخانه، توجه بیشتر به رجیستری ها که در عین کم خرج بودن از بازده بالایی برخوردار هستند و افزایش حمایت از آن دسته مراکز پژوهشی که فعالیت بیشتری دارند، در سال آینده با جدیت بیشتری پیگیری می شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت همچنین اظهار کرد: لازم است با نگاهی جدید به نقشه جامع سلامت، اولویت ها را مورد بازنگری قرار داده و با محورهای مبتنی بر نیازهای روز جامعه، این نقشه را در کشور پیاده کرد.
وی اضافه کرد: تشکیل شرکت های دانش بنیان و حمایت از مراکز رشد در راستای تولید محصولات نیز از دیگر اولویت های معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت است.
دکتر ملکزاده یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ردیف چند دانشگاه برتر کشور قرار داشته و قابلیت رشد هرچه بیشتر را در زمینه امور پژوهشی دارا است.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: تکمیل، تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه مرکزی و راه اندازی کوهورت ها، از جمله مواردی است که سال آینده در دانشگاه علوم پزشکی شیراز اجرایی می شود.
سرپرست معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست با تاکید بر توانمندی بالای پژوهشگران این دانشگاه، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز آمادگی همسویی با اولویت های پژوهشی وزارت بهداشت را دارا بوده و در محورهای یاد شده از قابلیت بالایی برخوردار است.
دکتر سید بصیر هاشمی افزود: دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز تولید پژوهش های کاربردی را در اولویت های خود داشته و این نکته را در برنامه های سال آینده مورد توجه قرار می دهد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: افزایش ارتباط علوم پایه و بالینی، توجه به شرکت های دانش بنیان، کوهورت ها محورهای بازنگری شده سلامت کشور در دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیش از پیش مورد توجه قرار خواهد گرفت.
از دیگر برنامه های سفر معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به شیراز، بازدید از مرکز پزشکی مقایسه ای و تجربی و همچنین برج پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود.
از بردن تخم مرغ در سفرهای نوروزی پرهیز کنید
مسئول واحد بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با اشاره به خطر بالای فاسد شدن تخم مرغ، گفت: از بردن تخم مرغ و غذاهای حاوی این ماده در سفرهای نوروزی پرهیز کنید.
رضیه شناورافزود: بهتر است به جای نوشابه از دوغ و نوشیدنی های کم کالری و به جای مصرف غذاهای سرخ شده از غذاهای آبپز، کبابی و تنوری استفاده کنید، همچنین تا حد امکان مصرف سوسیس و کالباس را از برنامه غذایی سفرهای نوروزی خود حذف کنید.
وی با تاکید بر استفاده متناسب، متعادل و متنوع از تمام گروه های غذایی در طول سفر، تصریح کرد: بهتر است از خوردن سبزی ها به صورت خام به دلیل احتمال آلودگی خودداری کرده و هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده به تاریخ تولید و انقضای آن توجه کنید.
این کارشناس ارشد تغذیه بروز مشکل یبوست را از جمله مشکلات گوارشی مسافران عنوان کرد و گفت: برای پیشگیری از یبوست، از میوه هایی که آنها را خوب شستشو داده اید، به عنوان میان وعده های مناسب استفاده کرده و مقادیر مناسبی آب بنوشید.
شناور تاکید کرد: فقط از آبی استفاده کنید که از سلامت آن اطمینان دارید و اگر از سلامت آب بی اطلاع هستید، پیش از مصرف آن را بجوشانید، همچنین تا حد امکان از بطری های بسته بندی و آماده استفاده کنید.
وی با بیان اینکه بیشتر مسمومیت های غذایی کشنده در اثر مصرف کنسروهای غذایی ایجاد می شود، تاکید کرد: قبل از مصرف غذاهای کنسروی، آن را 20 دقیقه بجوشانید و در صورت مشاهده برآمدگی، فرورفتگی و زنگ زدگی از مصرف آن جداَ خودداری کنند.
مسئول واحد بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اضافه کرد: غذا را به اندازه یک وعده تان بپزید و اگر مجبور به پخت غذا برای چند وعده هستید، حتماً باید آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
نظر شما