۵ فروردین ۱۳۹۳، ۶:۳۵

وزیر بهداشت تشریح کرد؛

وضعیت سلامت مردم در فاز دوم هدفمندی/ افزایش سهم دولت از پرداخت هزینه های درمان

وضعیت سلامت مردم در فاز دوم هدفمندی/ افزایش سهم دولت از پرداخت هزینه های درمان

وزیر بهداشت از کاهش پرداخت هزینه های درمان از جیب مردم در سال جدید خبر داد و گفت: با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، و در صورت تخصیص اعتبارات، 90 درصد هزینه های درمان در بخش بستری توسط دولت پرداخت می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیدحسن هاشمی در نخستین گفتگوی خود در سال جدید، به تشریح وضعیت حوزه سلامت کشور در سال 93 پرداخت و افزود: با توجه به اینکه بخشی از درآمدهای هدفمندی یارانه ها در سال جاری به بخش سلامت اختصاص خواهد یافت پیش بینی می کنیم با بسته های خدمتی که بر این اساس طراحی شده است بتوانیم هزینه از جیب مردم برای درمان را بیش از 10 درصد کاهش داده و به زیر 55 درصد برسانیم.

وی گفت: البته در همین مدت 6 ماهه فعالیت دولت با کنترل نرخ تورم و کاهش آن از 44 درصد به 25 درصد، توانسته ایم جلوی رشد پرداخت از جیب مردم را که داشت به 70 درصد می رسید بگیریم و آن را در سطح 65 درصد نگه داریم.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: البته باید گفت ارقام بودجه فعلاً همه روی کاغذ است و تا این اعتبارات اختصاص یابد مدت زمانی طول می کشد. همچنین پرداختی ها تابع خیلی از چیزهاست که باید خوب پیش برود، اگرچه ما برای تحقق اعتبارات بودجه ای و 10 درصد هدفمندی مصوب مجلس امیدواریم.

وی ادامه داد: یکی از کارهای مهمی که در این مدت 6 ماه انجام شد توجه دادن مسئولان به اهمیت حوزه سلامت و اطلاع رسانی به مردم در زمینه کمبودهای این حوزه بود.

هاشمی با بیان این که مردم ما شایسته بهترین خدمات در همه حوزه ها بویژه حوزه سلامت هستند، گفت: وضعیت سلامت از نظر بودجه ها و سطح رضایتمندی از خدمات خوب نیست، مردم باید کاستی ها را می فهمیدند و مسئولان هم باید متوجه اوضاع می شدند چرا که یکی از قول های رییس جمهور رسیدگی به وضعیت سلامت بود.

وی افزود: در چنین شرایطی لازم بود اطلاع رسانی از اوضاع موجود صورت گیرد که خوشبختانه این کار باعث شد بحث های مربوط به سلامت در سخنان رؤسای قوا و مسئولان مورد توجه قرار گرفته و با تاکیدات مقام معظم رهبری موجب شود سلامت در اولویت های بالای دولت قرار گیرد.

وزیر بهداشت در پاسخ به سئوالی در خصوص مهمترین اقدامش در 6 ماه گذشته، بیان داشت: مهم ترین کار من در این مدت کسب شناخت بیشتر از حوزه سلامت بود و همچنین آسیب شناسی وضعیت موجود، که در این خصوص حدود 20 سفر به دانشگاه های علوم پزشکی کشور انجام دادم.

وی افزود: وزارت بهداشت به اندازه وزارت کشور در ساختار و به اندازه وزارت آموزش و پرورش در پرسنل بزرگ است، بنابراین این شناخت مقدمه ای برای برنامه ریزی آینده نظام سلامت تا پایان سال 95 و تعیین اولویت ها و شناخت بیشتر  مأموریت های این حوزه شد.

هاشمی با اشاره به وضعیت بخش بهداشت و درمان در ابتدای کار دولت جدید، گفت: بدهی های زیاد به پرسنل و شرکت های طرف قرارداد و کسری بودجه، تنها بخشی از مشکلات این حوزه بود.

وی افزود: در این مدت، مدیریت جدید با رویکردهای جدید مستقر شد، برخی معاونان و مدیران ستادی و روسای دانشگاه ها برای همراهی و هماهنگی بیشتر با برنامه های جدید نظام سلامت، تغییر کردند.

وزیر بهداشت اظهار داشت: ایجاد هماهنگی با بانک مرکزی، گمرک، وزارت اقتصاد و بانک های عامل برای کنترل بحران دارو بخش دیگری از اقدامات انجام شده در این مدت بود که البته بحران دارو با کمک های بی دریغ دولت و بیمه ها زودتر از تصور ما یعنی در 100 روز نخست مرتفع شد و آرامش نسبی به بازار دارو حکمفرما شد.

هاشمی گفت: با تشکیل ستاد تدابیر ویژه در دولت برای حل معضل دارو، مشکلات دارو حل شد و داروهای کمیاب در دسترس مردم قرار گرفت. البته مردم هم خیلی صبوری کردند که جا دارد از آنان تشکر کنیم.

وی ادامه داد: در 400 قلم دارو کمبود داشتیم، 200 قلم داروی جدید هم به فهرست بیمه افزوده شد و 1800 میلیارد تومان بابت مابه التفاوت نرخ ارز پرداخت کردیم تا مشکلات کاهش پیدا کرد.

ضرورت فرهنگسازی برای تجویز و مصرف دارو

وزیر بهداشت افزود: در حال حاضر فقط حدود 30 قلم کمبود دارویی داریم که اگر بتوانیم با فرهنگسازی در زمینه تجویز مصرف دارو کاری کنیم که هم پزشکان در نسخ خود داروهای داخلی را تجویز کنند و هم مردم ایمان بیاورند که داروی تولید داخلل، با داروی خارجی از لحاظ کیفیت تفاوتی ندارد، مشکلات سریعتر حل می شود.

وی به گران بودن برخی از داروها اشاره کرد و بیان داشت: برخی داروها گران است و با درآمد مردم سازگاری ندارد که در سال جدید در جهت کاهش قیمت این داروها نیز تلاش خواهد شد، هرچند این کار در اصل وظیفه بیمه هاست ولی ما هم با هماهنگی انجمن های علمی تلاش می کنیم که داروهای کمیاب در بیمارستان های شهرهای بزرگ توزیع شوند تا مشکل عدم دسترسی به آنان حل شود.

وزیر بهداشت گفت: البته تفاهمنامه هایی نیز با شرکتهای دارویی در خصوص کاهش وابستگی به داروهای خارجی در جهت ساماندهی مصرف داروها منعقد شده است و مشوق های تولید در اختیار آنان قرار می گیرد.

قدردانی از مجلس برای تصویب بودجه

وزیر بهداشت در ادامه با اعلام اینکه تنها دو سوم بودجه سال 92 محقق شد، گفت: باید از نقش مجلس و همکاران کمیسیون بهداشت و درمان در تصویب بودجه سالیانه و هدفمندی قدردانی کنیم.

وی افزود: مرحله دوم هدفمندی یارانه ها باید در دولت قبل اجرا می شد، دولت جدید هم با فشار زیادی مبالغ یارانه های نقدی را تهیه می کرد و می پرداخت، مدیریت بخشی از طرح هم چون مصوبه مجلس است، از عهده دولت خارج بود ولی رییس جمهور با تمام فشارها پرداخت یارانه را ادامه داد.

وی گفت: از طرف دیگر تورم به 44 درصد رسیده بود و رکود اقتصادی در کشور به وجود آمده بود. در دولت بحث های زیادی در خصوص اجرای مرحله دوم هدفمندی صورت گرفت که در نهایت مقرر شد قیمت حامل های انرژی در اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها با شیب ملایمی افزایش یابد.

حوزه سلامت از ناحیه بیمه ها تقویت می شود

هاشمی خاطرنشان کرد: مهم ترین کمکی که دولت به بحث سلامت در جریان اجرای مرحله دوم هدفمندی می کند کمک به بیمه هاست. در واقع بخش سلامت از این زاویه تقویت می شود نه اینکه پول زیادی به صورت مستقیم به این بخش تزریق شود.

وی افزود: بسته های خدمتی خوبی هم از هم اکنون طراحی شده اند که در صورت اختصاص اعتبارات هدفمندی و مبالغ بودجه 93 باعث ایجاد تحول در سلامت مردم خواهد شد.

90 درصد هزینه های درمان در بخش بستری توسط دولت پرداخت می شود

وزیر بهداشت در پاسخ به سئوالی در خصوص تحمیل هزینه های جدید به مردم با واقعی شدن تعرفه ها در سال جدید، گفت: با توجه به پوشش 90 درصدی خدمات در بخش دولتی توسط بیمه ها، عملاً افزایش هزینه ای در این بخش به مردم تحمیل نخواهد شد.

وی افزود: علاوه بر این در سال جدید هرکسی بیمه نباشد و علاقمند باشد بیمه شود، دولت او را بیمه خواهد کرد.

هاشمی گفت: با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، و در صورت تخصیص اعتبارات، 90 درصد هزینه های درمان در بخش بستری توسط دولت پرداخت می شود.

وزیر بهداشت بیان داشت: ولی در بخش خصوصی طبعاً هزینه هایی به مردمی که بیمه تکمیلی ندارند، تحمیل می شود.

وی ادامه داد: متأسفانه به دلیل عدم توجه دولت های قبل نابسامانی در این حوزه جدی است. سکوت دولت ها در این زمینه در زمان های مختلف باعث ایجاد نوعی بی نظمی و بی عدالتی در این حوزه شده است.

هاشمی گفت: البته باید پذیرفت که هر خدمتی قیمتی دارد، به عنوان مثال در حق العلاج ها 4 سال است که هیچ تفاوتی در دستمزدها به وجود نیامده است.

وی افزود: اگر نرخ تورم سالانه را در نظر بگیریم و همچنین افزایش 1.2 برابری نرخ تورم در بخش سلامت، باید بگویم ثابت بودن عددهای پرداختی در حق العلاج ها بی عدالتی بوده است.

چاره ای جز واقعی شدن تعرفه ها نداریم

وزیر بهداشت تصریح کرد: وقتی تقاضای خدمت زیاد شد و عرضه متناسب با آن نبود و تعرفه ها نیز رها شده باقی ماند، حاصل اش همین اوضاعی می شود که می بینید.

وی گفت: در این اوضاع، بیمارستان های دولتی مجبورند لیست ضمیمه ای به خدمات خود، جدا از بحث بیمه ها اضافه کنند و هزینه اش را از مردم بگیرند، چون با افزایش نرخ تورم و قیمت ملزومات پزشکی، برای اداره کردن بیمارستان چاره ای جز این ندارند.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: از طرف دیگر اگر می خواهیم بخش خصوصی در سلامت سرمایه گذاری کند و تصدی گری دولتی کاهش یابد چاره ای نداریم جز اینکه تعرفه ها واقعی شوند.

هاشمی گفت: البته صنعت بیمه هم ضعف دارد، اگر این صنعت درست بود تعرفه ها زودتر اصلاح می شد. امسال تلاش می کنیم تعرفه ها در بخش دولتی نزدیک به ارقام واقعی شود و با نظام پزشکی و بخش خصوصی هم در خصوص تعرفه های این بخش به تفاهم برسیم.

تجميع بيمه هاي درماني برای اصلاح بهداشت و درمان مردم ضروري است

وی افزود: اگر بخواهيم وضع بهداشت و درمان در كشور اصلاح شود، چاره اي جز تجميع بيمه هاي درماني وجود ندارد و بايد يك كارت بيمه سلامت به مردم داده شود كه با ارائه اين كارت بتوانند خدمات داروخانه، آ‍زمايشگاه، بيمارستان، دندانپزشكي و  ديگر خدمات پايه اي را دريافت كنند.

هاشمي ادامه داد: براي ارائه يك سري خدمات خاص نيز مي توان از بيمه هاي تجاري يا خصوصي استفاده كرد تا مردم بتوانند از اين بيمه ها براي گرفتن خدمات درماني استفاده كنند.

وزير بهداشت تنوع در بيمه ها را بعنوان عاملي در عدم اجراي عدالت در ميان مردم دانست و گفت: متاسفانه برخي از دستگاهها از منابع عمومي در جهت بيمه كردن پرسنل و نيروهاي خود استفاده مي كنند بنا بر اين لازم است كه يك نوع بيمه براي همگان وجود داشته باشد.

وي با اشاره به اين كه تجميع بيمه ها، پوشش قوي و عمق مناسب تري را براي حمايت مردم ايجاد مي كند گفت: اميد است به كمك مجلس و دولت اين طرح نيز اجرايي شود تا ديگر بيماران و عزيزانشان جز نگراني و دغدغه بيماري، دغدغه ديگري نداشته باشند.

وزير بهداشت با اشاره به اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه ها اظهار داشت: در صورت اختصاص اعتبارات لازم از محل اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه ها،‌ هزينه هاي درماني مردم در بخش بستري بيمارستان ها كاهش مي يابد.

وي با اشاره به اينكه در حوزه هاي اجرايي تمامي امور دست مسئولين اجرايي نيست و ممكن است موانعي نيز وجود داشته باشد، گفت: اميد است تا با تعاملات بين بخشي ميان سازمان ها و ارگان هاي مرتبط با سلامت و نيز همكاري مجلس و دولت با وزارت بهداشت بتوانيم به تخصيص اعتبارات از سمت هدفمندي يارانه ها برسيم و سطح رضايتمندي مردم را از حوزه سلامت افزايش دهيم.

وزير بهداشت،  راه اندازي دو دبيرخانه شوراي عالي سلامت و امنيت غذا و شوراي سياست گذاري سلامت را در راستاي تحقق اهداف نظام سلامت مورد اشاره قرار داد و گفت: برخي از برنامه هاي كلان وزارت بهداشت در اين دو دبيرخانه، سياستگذاري و بسته هاي اجرايي آن تدوين مي شود كه در حال حاضر 7 سند با هماهنگي وزارتخانه هاي مرتبط از جمله وزارت كشور، صنعت، معدن و تجارت، جهاد كشاورزي و ارتباطات و فناوري اطلاعات تنظيم شده است.

وي در ادامه افزود: اين بسته هاي اجرايي بايد به شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي كه به رياست رييس جمهور تشكيل مي شود پيشنهاد شود.

هاشمي از جمله اقدامات ديگر اين دو دبيرخانه را تشكيل كميسيون خاص براي پيگيري مشكلات كلان شهر ها عنوان كرد و گفت: در بحث آلودگي هواي كلان شهرها، وزارت بهداشت به همراه سازمان محيط زيست كشور، گزارشاتي را به دولت ارائه كردند كه از جمله رهاورد آن ممنوعيت استفاده از بنزين با توليد درصد آلودگي زياد است.

وزير بهداشت با اشاره به اين كه يكي از اهداف و سياست هاي شوراي عالي سلامت و امنيت غذا تغيير در رفتار و عادات غذايي مردم است، گفت: جلوگيري از توليد مواد غذايي نامناسب، تغيير در سبك زندگي بمنظور بهبود و كيفيت سلامت مردم، توجه به ورزش و تحرك، كاهش اضافه وزن به صورت علمي و منطقي و ترك سيگار از مهم ترين محورهايي است كه در اين شورا براي آنها برنامه ريزي و سياستگذاري مي شود.

هاشمي اظهار اميدواري كرد كه شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي و شوراي سياستگذاري در سال جديد با برگزاري جلسات متعدد و مستمر بتواند در تدوين سياستهاي مرتبط با سلامت و ارتقاي سلامت جامعه تلاش نمايند.

 

کد خبر 2260803

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha