به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري " مهر " به اصفهان، محمد داودي، مدير فيلمبرداري كه در دومين روز از برپايي نخستين هم انديشي خلاق سينماي دفاع مقدس سخن مي گفت، ضمن بيان اين مطلب ادامه داد: در بحث زيبايي شناسي و دفاع مقدس يك وجه بر اساس زيبايي شناسي است.
وي افزود: برخي فرهنگ ها يك رنگ را مقدس مي دانند و كار هنرمند پيدا كردن معني از دل واقعيت است و سينما آيينه اي است كه بدون دخل و تصرف واقعيت را باز مي تاباند. وقتي الهامات به سراغ هنرمند بيايد، صنعت به سمت هنر مي رود. اگر اين مساله را بپذيريم، به طور حتم در شكل هاي مختلف وسيع تر مي توانيم اين معاني را پيدا كنيم.
وي يادآور شد: هر انساني حماسه را دوست دارد و ديدن وجوه زندگي در دل جنگ، پيش از مشكلات جدي و اجتناب ناپذير است.
اين سينماگر با اشاره به اينكه عدالت جويي و ظلم ستيزي از مقوله هاي زيبا است، توضيح داد: حتي افراد ظالم هم فكر مي كنند عدالت را اجرا مي كنند. بر سر پيمان بودن، عشق و محبت شايد دامنه وسيع تري را در بر بگيرد. از سوي ديگر، بحث زيبايي شناسانه در امور معنوي بيشتر تجلي مي يابد و در انسان پايدار و اصولي است كه قبل از به وجود آمدن آثار هنري وجود داشته باشد و مي توان آن را بر اساس اصول زيبايي شناسي تعريف كرد.
در ادامه اين جلسه، خسرو سينايي، كارگردان با سابقه سينما گفت: بدون تكيه بر الهامات، ما دچار اين معضل هستيم كه معيار معنوي سينماي دفاع مقدس، ايثار و ماندگاري است. پس قالب ها را مشخص كنيم. مشكل ما در ارزيابي سينما اين است كه با معيارهاي مشخص شده قبلي ارزيابي مي كنيم كه با خلاقيت منافات دارد. محتاط بودن از جايي شروع مي شود كه كوبيسم جلو مي آيد.
محسن دامادي، فيلمنامه نويس، ديگر مهمان اين نشست اظهار داشت: ما تجربه مي كنيم و ياد مي گيريم تا موفق شويم.
رضا رئيسي، نويسنده در اين جلسه گفت: بعد از خلق اثر آن را بازنگري مي كنيم تا آن را كامل كنيم. بنابراين تفكر بايد زيبا باشد.
منيژه آرمين، نقاش و نويسنده در ادامه اين جلسه توضيح داد: بايد در سينماي دفاع مقدس مصداق ها را نشان دهيم تا قابل باور باشد.
در پايان جلسه، مهدي كلهر نيز به عنوان ديگر سخنران اين نشست يادآور شد: ما چهار نوع زيبايي شناسي داريم كه شامل زيبايي شناسي اخلاقي، معنايي، تجربي و مادي مي شود. زيبايي شناسي دفاع مقدس تجربي است. همچنين مفهوم ايثار در زيبايي شناسي اخلاقي و معنايي جاي دارد.
وي افزود: حماسه ، سينماي دفاع مقدس را زيبا مي كند. در خلقت اموري است، ولي اگر اثر هنري بخواهد با اين فرمول خلق شود، اثر نيست. اگر قواي شهويه، غضبيه و وهميه زير چتر قواي عقليه باشد، به طور مسلم اصول شان درست خواهد شد.
لازم به يادآوري است، نخستين هم انديشي خلاق سينماي دفاع مقدس از دوازدهم شهريور ماه امسال در شادگان اصفهان آغاز شده است و تا چهاردهم شهريور ماه ادامه مي يابد.
نظر شما