به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد جهانیان عصر چهارشنبه در جمع اعضا تعاونی های روستاهای شهرستان نهاوند در اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان نهاوند اظهار داشت: در سالهای گذشته در حوزه آبرسانی به زمین های کشاورزی و باغات روستاها و بخش مرکزی نهاوند دارای مشکلات و تنش های مختلفی بوده ایم که در سال جدید برای حل این مشکل تعاونی آب بران نهاوند تشکیل شد.
جهانیان گفت: تعاونی آب بران نهاوند به منظور توزیع عادلانه و صحیح آب کشاورزی، جلوگیری از هدر رفتن آب و بازدهی مطلوب و صرفه اقتصادی کشاورزان و باغدران نهاوند تشکیل شده است و انتظار می رود با تأسیس این تعاونی مدیریت مردم و یا نمایندگان آنان بر توزیع آب اعمال شود.
وی افزود: در حال حاضر این تعاونی در 11 روستای شهرستان نهاوند شامل شعبان، جهان آباد، حومه شهر نهاوند، گل زرد، نقارچی، مرادآباد، فیازمان، بابا رستم، گوشه، کوهانی و رضی آباد تشکیل شده است.
رئیس اداره کار و رفاه و تعاون شهرستان نهاوند عنوان کرد: با توجه به اینکه اعضا این تعاونی ها کشاورزان و باغدارن هستند لذا تنش ها و درگیری های سالهای قبل در زمان توزیع و نوبت دهی آب کشاورزی برطرف شود و تمام باغات و زمین های کشاورزی نهاوند به صورت یکسان و برابر از آب کشاورزی استفاده کنند.
یکپارچه شدن اراضی از نتایج تشکیل تعاونی آب بران است
فرهاد جهانیان یکپارچه سازی اراضی کشاورزی را از دیگر پیامدهای مثبت این طرح خواند و گفت: وقتی کشاورزان می بینند که فاصله اراضی آنها با شبکه های آبیاری و زهکشی زیاد بوده و هزینه انتقال آب افزایش می یابد، با مشارکت یکدیگر اراضی خود را یکپارچه کرده و بدین ترتیب ضمن ارتقا بهره وری در مصرف آب، منجر به افزایش میزان محصول و درآمدزایی خود می شوند.
جهانیان افزود: برخلاف گذشته، امروزه نوک پیکان سیاستگزاری، بهره بردرای و مدیریت منابع آب و خاک، تشکل های مردمی بوده و دولت تنها به عنوان برنامه ریز، حامی و ناظر بر اجرای سیاستهای کلی عمل می کند .
وی در پایان گفت: شهرستان نهاوند در حال حاضر دارای 300 تعاونی در زمینه های مختلف است که در جلب مشارکت های مردمی فعالیت می کنند.
نظر شما