۱۴ شهریور ۱۳۸۴، ۱۵:۴۴

گزارش ويژه خبرگزاري مهر از وضعيت مسلمانان جهان در هفته گذشته ؛ ناكامي رسانه هاي غربي در ارائه چهره واقعي اسلام مورد تأكيد قرار گرفت

گزارش ويژه خبرگزاري مهر از وضعيت مسلمانان جهان در هفته گذشته ؛ ناكامي رسانه هاي غربي در ارائه چهره واقعي اسلام مورد تأكيد قرار گرفت

خبرگزاري "مهر" - گروه دين و انديشه : در هفته اي كه گذشت - ششم تا سيزدهم شهريور ماه- چهره هاي برجسته غرب و مسلمانان بر ناكامي رسانه هاي غربي در زمينه ارائه چهره واقعي اسلام تأكيد كردند. اين در شرايطي است كه رسانه هاي غربي انتخاب طارق رمضان ، عالم مسلمان را به عنوان عضو كميته مبارزه با ترور وزارت كشور انگلستان مورد انتقاد قرار دادند.

عضويت طارق رمضان در كميته مبارزه با تروريسم وزارت كشور انگلستان

تدريس طارق رمضان ، عالم برجسته مسلمان از مهر ماه امسال در دانشگاه آكسفورد و همچنين عضويت وي در گروه مبارزه با تروريسم از سوي دولت انگلستان موجي از انتقادات رسانه هاي غربي را به سوي اين عالم مسلمان روانه ساخت. چرا كه پيش از آن وي به علت جلو گيري وزارت امنيت كشور ايالات متحده نتوانست به دانشگاه نوتردام برود.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، دانشكده سنت كالج يكي از هفت دانشكده برجسته آكسفورد محسوب مي شود كه خبر فعاليت طارق رمضان را در مهرماه (اكتبر) به عنوان استاد مدعو اعلام كرد. اين دانشكده در بيانيه خود آورده است: طارق رمضان ، عالم برجسته بين المللي محسوب مي شود و از سوي مجله تايم ، به دليل ارائه اسلام اروپايي مستقل ، به عنوان يكي از صد نفر تأثيرگذار قرن بيست و يكم  معرفي شد و به تازگي از سوي دانشگاه نوتردام در ايالات متحده براي تدريس مطالعات اسلامي دعوت شد.

سخنگوي دانشكده سنت آنتوني گفت : اين دانشكده محفلي براي تبادل آزاد ديدگاههاي آكادميك در زمان حال به شمار مي رود و با تمام سخنرانيهاي ناشي از انزجار و ايجاد ارعاب كه آزادي آكادميك را به مخاطره مي اندازند ، مخالف است. بسياري " رمضان" 38 ساله را فردي ميانه رو در جهان اسلام در نظر مي گيرند كه سهم ارزشمندي در بحث و گفتگو درباره اسلام برعهده داشته است. وي همواره از مسلماناني كه در كشورهاي غربي به سر مي برند خواسته است از ايستادن در خط دفاعي خودداري كرده و اسلام را به عنوان يك پيام جهاني ارائه كنند.

" رمضان"  حملات يازدهم سپتامبر را محكوم كرد و همواره ديدگاههاي خود را مبني بر مخالفت با كشتن انسانهاي بي گناه و غير نظاميان ابراز كرده است. چندي پيش " رمضان"  براي شركت در يك همايش مبارزه با پليس كه از سوي پليس لندن برگزار شده بود به اين شهر دعوت شد تا از مسلمانان بخواهد حملات تروريستي را با تمام قوا محكوم كنند.
وي در اين رابطه اظهار داشت، بي ترديد مجرمان به كشتن بي گناهان ادامه مي دهند ، اما ما بايد بتوانيم با نشان دادن برادري ، انسان دوستي و احترام متقابل خود ، به آنها پاسخ دهيم.

طارق رمضان كه در راستاي از بين بردن افراط گرايي اسلامي فعاليتهاي گسترده اي داشته ، به دنبال منصوب شدن در گروه مبارزه با تروريسم توسط دولت انگلستان، از سوي منتقدان به جانبداري از خشونت متهم شده است. پس از تشكيل گروهي توسط وزارت كشور انگلستان در راستاي مبارزه با تروريسم و عضويت طارق رمضان در اين گروه ، رسانه هاي عوام پسند و جريان ساز انگليسي به بدگويي و بهتان پرداختند؛ اما انتخاب وي از سوي وزارت كشور انگلستان نشان از اعلام آمادگي دولت در راستاي مبارزه با چنين رسانه هايي دارد.

توني بلر ، نخست وزير انگلستان اعلام كرد : اين گروه كه به مثابه يك نيروي عملياتي در راستاي مبارزه با تروريسم فعاليت مي كند بخشي از اقدامات دولت انگلستان پس از حملات تروريستي هفتم ژوئيه تلقي مي شود. يك منبع كه از كار اين گروه مطلع است اظهار داشت اعضاي گروه فوق از سوي وزارت كشور انگلستان انتخاب شده اند.

اين گروه 13 نفري تا پايان ماه سپتامبر ( 9 مهرماه) به وزير كشور و نخست وزير گزارشهايي را ارائه داده و از مسلمانان انگلستان درخواست مي كنند از خشونت دوري كنند . طارق رمضان كه يكي از متفكران برجسته اسلامي و حاميان بهبود روابط ميان مسلمانان و غرب است در ديدار هفته گذشته در وزارت كشور انگلستان حضور يافت و درباره بحث افراط گرايي در ميان مسلمانان انگلستان، به عنوان بخشي از كار گروه صحبت كرد.

گروههاي مسلمانان در جامعه اين اقليت، دانشگاهيان و"شهيد مالك" نماينده پارلمان از سوي وزارت كشور به عنوان اعضاي اين گروه انتخاب شده اند. روزنامه هاي جناح راست خواستار ممنوعيت فعاليت طارق رمضان از سوي دولت شده اند و ادعا كرده اند كه ديدگاههاي وي تروريسم را توجيه مي كند. عده اي از انتصاب طارق رمضان در اين كميته استقبال كردند و اظهار داشتند اين اقدام از سوي دولت نشان مي دهد كه آنها براي مبارزه با نشريات عام پسند ، آماده هستند.

يك منبع آگاه كه در جلسه هفته گذشته وزارت كشور با مسلمانان حضور داشت در گفتگو با گاردين اظهار داشت : سهم رمضان در اين نشست مؤثر بود ، وي نياز مبارزه با تروريسم از سوي مسلمانان را مورد تأكيد قرار داد.

طارق رمضان نوه حسن البانا، بنيانگذار اخوان المسلمين در مصر است كه هم اكنون در ژنو، سوئيس زندگي مي كند. وي در رشته فلسفه و ادبيات فرانسه تحصيل كرده و داراي دو مدرك دكترا در فلسفه و مطالعات اسلامي است. " رمضان"  دانش آموخته زبان عربي و اسلام در دانشگاه الازهر مصر است ، وي تاكنون به عنوان مدرس فلسفه و دين دردانشگاه فريبورگ و دانشكده دو ساراسور، ژنوفعاليت كرده است.

رسانه هاي فرانسه براي پاسخگويي به نياز معنوي جوانان مسلمان معدودند

همگام با افزايش تعدا دمسلمان در كشورهاي غربي، نياز آنها به دريافت اطلاعات و خدمات ارتباطي مورد تأكيد قرار مي گيرد. در اين راستا بسياري از سازمانهاي اسلامي اقدام به تأسيس رسانه هاي گوناگوني كرد اند تا علاوه بر نيازهاي اطلاعاتي مسلمانان بتوانند به نيازهاي معنوي و اسلامي آنها نيز پاسخ گويند.

 پايگاه اينترنتي "سفير" از رسانه هايي است كه مسلمانان فرانسه براي ارائه خدمات مختلفي به مسلمانان بويژه نسل دوم و سوم مسلمانان فرانسوي و مسلمانان سراسر جهان راه اندازي كرده اند.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" ، "محمد كولين" ، مدير اجرايي اين وب سايت در مراسم سومين سال راه اندازي اين رسانه گفت : وب سايت "سفير" با هدف پر كردن فضاي خالي رسانه اي براي مسلمانان فرانسه راه اندازي شد، چرا كه ديگر اقليتها چون يهوديان، بودائيان و سيكها در كشور فرانسه داراي رسانه هاي خاص خود هستند.

وي با اشاره به اينكه چندين راديوي عرب زبان كه برنامه هاي خود را در كشور فرانسه پخش مي كنند در جذب جوانان مسلمانان ناكام مانده اند ، گفت : اين راديوهاي عرب زبان نيازهاي فرهنگي و معنوي جوانان مسلمانان را برآورده نكرده و به طور مستقل فعاليت نمي كنند.

براساس آمار، 6 ميليون مسلمان در فرانسه زندگي مي كنند كه اكثر آنها از كشورهاي شمال افريقا و تركيه به اين كشور مهاجرت كرده اند. جامعه مسلمانان فرانسه بزرگترين جامعه اقليت مسلمان در اروپا محسوب مي شود.

پايگاه اينترنتي "سفير"  www.saphirNet.info خود را يك وب سايت مستقل معرفي كرده است كه از سوي دانشجويان و استادان دانشگاه نسل دوم و سوم فرانسه اداره مي شود.

"كولين" گفت، ما تلاش مي كنيم  توازني ميان هويت اسلامي خود و فرهنگ اروپايي جامعه اي كه در آن زندگي مي كنيم به وجود آوريم.

"كولين" درباره مسئله جنجال برانگيز حجاب اظهار داشت : حجاب از آزاديهاي شخصي تلقي مي شود. همانطور كه در كشور فرانسه از برخي ناهنجاريها به مثابه آزادي شخصي دفاع مي كند چرا ما نمي توانيم از حقوق زنان مسلمان براي پوشيدن روسري اسلامي دفاع كنيم.

پارلمان فرانسه در سال 2004 لايحه جنجال برانگيزي را مبني بر ممنوعيت حجاب در مدارس دولتي تصويب كرد. بلافاصله پس از آن ديگر كشورهاي اروپايي از جمله آلمان از فرانسه پيروي كردند.

پايگاه اينترنتي " سفير" از منتقدان سياست اخراج امامان جماعت است. مدير اجراي پايگاه اينترنتي سفر گفت : وزارت دادگستري فرانسه بايد تصميم نهايي را در اين مورد اتخاذ كند.

به دنبال حملات هفتم ژوئيه لندن وزير كشور فرانسه طرح گسترده اخراج امامان مسلمان از فرانسه را آغاز كرد.

علت راه اندازي و تأسيس رسانه هاي از سوي اقليت مسلمانان جهان علاوه بر برطرف كردن نياز ديني مسلماناني كه در غرب به سرمي برند مي تواند ناشي از عدم ارائه اسلام واقعي از سوي رسانه هاي غربي دانست.

ناكامي رسانه هاي غربي در ارائه چهره واقعي اسلام

كن ليوينگستون ، شهردار لندن گفت: دانشجويان مسلمان بايد با افزايش اسلام هراسي در رسانه ها مبارزه كنند چرا كه رسانه هاي غربي در ارائه چهره واقعي اسلام ناكام بوده اند.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، "كن ليوينگستون" در همايش «فدراسيون انجمن اسلامي دانشجويان» لندن گفت : برخي از روزنامه ها مسلمانان را به نحوي به توصيف مي كنند كه گويي آنها مجرم بوده و يا ناقل بيماري به پادشاهي متحد انگلستان هستند.

«فدراسيون انجمن اسلامي دانشجويان» گزارش داد: در حدود 90 درصد از 250 دانشجوي مسلمان در انگلستان اعتقاد دارند كه چهره مسلمانان در رسانه ها بايد تغيير كند. براساس تحقيقات اين فدراسيون، 95 درصد دانشجويان مسلمانان با سياست خارجي انگلستان بويژه در مورد عراق ناراضي بوده اند. "ليوينگستون" وضعيت كنوني مسلمانان انگلستان در رسانه ها را با مهاجرت صد سال پيش يهوديان از روسيه مقايسه كرد و هر دو اقليت را در معرض حمله رسانه اي توصيف كرد.

شهردار لندن در كنار عالم برجسته دنياي اسلام شيخ يوسف القرضاوي

وي گفت : برخي رسانه ها تصميم گرفته اند براي فروش بيشتر به هركاري دست بزنند و مادامي كه مي توانند به ترس در جامعه دامن بزنند به قوميت قربانيان خود اهميت نمي دهند. اين دومين بار در ماههاي اخير است كه "ليوينگستون" به انتقاد از عملكرد برخي از مطبوعات انگليسي مي پردازد.

تحقيقات فدراسيون انجمنهاي اسلامي دانشجويان كه به عنوان گروه نماينده دانشجويان مسلمان به شمار مي رود در زمينه موضوعات مربوط به حملات لندن صورت گرفته است. دو سوم از 250 نفري كه به پرسشهاي اين تحقيق پاسخ داده اند اظهار داشته اند كه جنگ عراق نقش مهمي در حملات لندن ايفا كرده است.

"واكاس خان" رئيس اين فدراسيون گفت: امتناع مداوم نخست وزير انگلستان از پذيرش اين امر كه تصميم وي ممكن است منجر به چنين تبعات شديدي شود در ميان جوانان مسلمان رنجش و خشم شديدي به وجود آورده است.

وي افزود: اكنون بلر بايد بپذيرد كه سياست خارجي انگلستان يكي از دغدغه هاي جدي به شمار مي رود و بايد اقدام خاصي در اين مورد انجام داد. ليوينگستون گفت: براي مغلوب كردن افرادي كه مسئول حملات تروريستي هستند بايد تمام جوامع با يكديگر همكاري كنند و باجوانان در ارتباط باشند.

ثمر بخش بودن رابطه اسلام و مسيحيت طي 14 قرن گذشته

استفان شوارتز، يكي از چهره هاي برجسته دانشگاهي ايالات متحده، رسانه هاي غربي را به جهت عدم موفقيت در ارائه چهره واقعي اسلام پس از حملات يازدهم سپتامبر مورد انتقاد قرار داد.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، براساس گزارش جاكارتا پست، "استفان شوارتز"مدير اجرايي مركز تكثر گرايي اسلامي در ايالات متحده با اشاره به نسبت تمدنهاي مسيحي و اسلامي گفت: به نظر مي رسد هنوز پس از گذشت 14 قرن از ارتباط اين دو تمدن، اين دو  به صورت كامل يكديگر را نمي شناسند.

وي در يك جلسه مطبوعاتي در جاكارتا اظهار داشت : ارتباط ميان اسلام و مسيحيت گاهي خشونت آميز و گاهي صلح آميز بوده است اما همواره مي توان به ويژگي ثمر بخش بودن اين ارتباط اشاره كرد.

"شوارتز" به عنوان نمونه به بحث كنوني در زمينه قانون اساسي عراق اشاره كرد و گفت: هموارهً درغرب اين نكته ذكر مي شود كه قانون اساسي جديد اين كشور بايد براساس قوانين اسلامي نوشته شود و نبايد با اصول اسلام مغايرت داشته باشد.

وي گفت: در حقيقت اين مفاهيم كه قانون گذاري در يك كشور اسلامي بايد براساس اصول اسلام باشد امري است كه در تمام كشورهاي اسلامي مد نظر قرار گرفته است.

اخيراً آرنولد هاتينگر، كارشناس برجسته سوئيسي در زمينه اسلام اظهار داشت كه غرب اسلام را به نحوي نادرست مورد قضاوت قرار داده است و اين امر ناشي از فقدان دانش كافي از دين اسلام است.

"هاتينگر" كه 50 سال از زندگي خود را به عنوان خبرنگار در خاور ميانه گذرانده است گفت: گسترش پديده اسلام هراسي در نتيجه برخورد سطحي غرب با اسلام و سوء تعبير از اين دين است.

لازم به ذكر است كه اقليتهاي مسلمان در كشورهاي انگلستان و ايالات متحده از زمان يازدهم سپتامبر تاكنون با دشواريهايي از جمله سوء تعبير اسلام در غرب كه معلول رسانه ها هستند رو به رو شده اند.

ممنوعيت حجاب آموزگاران در پرجمعيت ترين ايالت آلمان

 در برخي از كشورهاي غربي علي رغم تعداد كثير مسلمانان مسئله حجاب هنوز هم جنجال برانگيز است. سال آينده يكي از پرجمعيت ترين ايالتهاي آلمان آموزگاران زن مسلمان را از پوشيدن حجاب در مدارس دولتي منع خواهد كرد.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، مقامات رسمي در ايالت نوردراين وستفالن گفتگو با وست دويچه الگماينه سايتونگ اعلام كردند كه اين قانون ممنوعيت از ماه آگوست سال 2006 به اجرا در مي آيد.

آنها با اشاره به اينكه اين ممنوعيت به نشانه مورد هدف قرار دادن هيچ اعتقاد ديني نيست اظهار داشتند: اين تصميم بايد با گروه هاي مسلمانان به بحث گذاشته شود.

"باربارا سومر" وزير آموزش ايالت نوردراين وستفالن گفت: آموزگاران زن و مرد در مدارس دولتي اجازه ابراز هيچ نوع ديدگاه يا اعتقاد ديني خود را ندارد، چرا كه اين امر صلح در مدارس را مخاطره مي اندازد. به همين دليل تصميم داريم زنان مسلمان را از پوشيدن حجاب در مدارس دولتي منع كنيم.

چندي پيش دادگاه عالي در شمال شهر برمن مجوز تدريس يك زن مسلمان را به دليل امتناع از برداشتن حجاب لغو كرد. قاضي اظهار داشت: حجاب خطري بالقوه براي آموزش به شمار رفته و همچنين صلح موجود در مدارس را تهديد مي كند.

تصميم دادگاه بر پايه ماده الحاقي در قانون پارلمان برمن اتخاذ شده است كه آموزگاران را از پوشيدن نمادهاي ديني منع مي كند. در حدود 4/3 ميليون نفر مسلمان در آلمان زندگي مي كنند كه اكثريت آنها را قوميتهاي ترك، مراكشي و تونسي تشكيل داده اند.
ايالت بادن ورتمبرگ سومين ايالت پرجمعيت آلمان محسوب مي شود كه پيش از اين پوشيدن حجاب را براي آموزگاران زن در مدارس دولتي را اعلام كرده است.

لازم به ذكر است كه  در كشور فرانسه هم كه 8 درصد جمعيت آن را مسلمانان تشكيل مي دهند در سال 2004 قانون ممنوعيت حجاب در مدارس دولتي تصويب شد.

افزايش تعداد مسلمانان استراليا

تعداد استراليايي هايي كه اسلام مي آوردند به نحو چشمگيري از زمان حملات يازدهم سپتامبر تاكنون افزايش يافته است.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، "عمر بسوود"، كه زماني "رايان بسوود"، كاتوليك بوده است گفت : هنگامي كه براساس تحقيقات به درك واقعي از اسلام رسيدم و زيبايي اين دين آسماني را تشخيص دادم تصميم گرفتم مسلمان شوم.

براساس گزارشهاي شبكه اي بي سي، بيش از 15 هزار نفر استراليايي مانند "بسوود" در كوينزلند به اسلام روي آورده اند.
"بسوود" كه سال گذشته به اسلام روي آورده است گفت : من با خواندن انجيل به اسلام روي آورده ام ، چرا كه پرسشهاي بي پاسخ بسياري داشته و پاسخ اين پرسشهاي را در قرآن پيدا كرده ام.

در حدود 300 هزار مسلمان در استراليا زندگي مي كنند كه اين تعداد بيش از 5/1 درصد جمعيت 20 ميليوني اين كشور را شامل مي شود.

"بسوود" پيش از مسلمان شدن نسبت به مسلمانان رفتار نامطلوبي در پيش گرفته بود و تصميم داشت به دنبال حملات يازدهم سپتامبر از مسلمانان انتقام بگيرد. وي در اين رابطه اظهار داشت : پس از حملات تروريستي يازدهم سپتامبر تصميم گرفتم به ارتش ملحق شوم و از مسلمانان انتقام بگيرم اما دچار آسم شدم. درآن هنگام به هيچ دركي از اسلام و مسلمانان نرسيده بودم چرا كه هيچ راهي براي شناخت اسلام در پيش نداشتم.

اين حملات تروريستي بسياري از استراليايي ها را ترغيب كرد تا به دنبال افزايش اطلاعات خود از مسلمانان و اسلام باشند.
"أزير اكبر" امام جماعت مسجد كوينزلند گفت : رويدادهايي كه در دنيا اتفاق مي افتند بسيار غم انگيزند، اما اين حوادث به ما اجازه مي دهند مرزها را شكسته و از موانع گذر كنيم، بنابراين ما فرصت فوق العاده اي به دست آورده ايم تا با مردم درباره دين اسلام صحبت كنيم. تعميم قضاوتهاي مردم به مسلمانان بسيار تأسف برانگيز است.

عليرغم افزايش تعداد مسلمانان در استراليا آنها بيش از پيش احساس مي كنند كه در معرض حملات برخي غير مسلمانان قرارگرفته اند.

همايش روحانيون مسلمان در ايالات متحده

همايش سالانه روحانيون مستقر در بيمارستانها و دانشگاههاي امريكا در شيگاكو برگزار شد. آنها چالشهاي مشترك و طرحهاي آينده را در اين همايش به بحث گذاشتند.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، مركز توسعه رهبري از انجمن اسلامي شمال امريكا كه بر گزار كننده اين همايش است اظهار داشت: در اين همايش سه روزه روحانيون بيمارستانها، دانشگاهها، نيروهاي ارتش و زندانهاي ايالتي و فدرال  از سراسر ايالات متحده شركت كردند.

اين همايش فرصت منحصر به فردي را براي ياد گرفتن مهارتهاي جديد در عرصه هاي مشاوره و مديريت، مسئوليتهاي امامان بيمارستانها، دانشگاهها، نيروهاي ارتش و زندانها فرآهم آورده است.

انجمن خدمات اجتماعي اسلامي، آموزش حرفه اي را در عرصه هاي مشورت معنوي ارائه مي دهد. شركت كنندگان در اين همايش تجارب خود را با يكديگر سهيم شده و درباره چالشهاي پيش روي و طرحهاي آينده بحث و گفتگو مي كنند.

در دستور كار اين همايش برگزاري جلسات آموزشي، همايشهاي جداگانه براي امامان دانشگاهها، بيمارستانها، ارتش و زندانها و همچنين همايشهاي مشترك براي اشاره به موضوعات و دغدغه هاي مشترك قرار دارند.

"لوي صافي" مدير اجرايي مركز توسعه رهبري از انجمن اسلامي شمال آمريكا اين همايش را به عنوان يك رويداد مهم براي تقويت نمايندگان امامان در بيمارستانها، دانشگاهها، نيروهاي ارتش و زندانها مورد تجليل قرار داد.

وي در يك بيانيه مطبوعاتي گفت : روحانيون مسلمان مستقر در چنين مؤسساتي به عنوان چهره جامعه مسلمان در سازمانهاي دولتي و عمومي در نظر گرفته مي شوند.

علاوه برصافي از ديگر سخنرانان اصلي اين همايش مي توان به "عبدالراشيد محمد"، روحاني نظامي ؛ "موميانا كوالسكي"، روحاني زندان، و "يحيي هندي" روحاني دانشگاه جورج تاون اشاره كرد.

مركز توسعه رهبري در انجمن اسلامي شمال امريكا در ايالت اينديانا واقع شده كه بر ايجاد ظرفيت رهبري در ميان جامعه مسلمانان امريكا تمركز دارد.

دور كردن ذهن جوانان مسلمان تايلند از مسائل ديني

اقليت مسلمانان در كشورهاي جنوب شرقي آسيا از جمله چين، تايلند با دشواريهاي گوناگوني رو به رو هستند. اخبار سركوبيهاي ديني دولت چين و درگيريهاي مسلمانان تايلند با دولت از جمله اخبار حائز اهميت در اين قسمت از آسيا محسوب مي شوند.

مقامات تايلند در نظر دارند در منطقه جنوبي اين كشور كه مركز اصلي گسترش اسلام در جنوب شرقي آسيا محسوب مي شود، تلويزيونهاي كابلي را ميان جمعيت اين منطقه كه اغلب مسلمان هستند توزيع كنند و اين امر خشم مسلمانان تايلند را برانگيخته است.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، حاجي مصطفي ابن حاجي عبدالطيف از شهر ناراتيوات يكي از سه استاني كه طي سه ماه گذشته در معرض خشونت مقامات تايلند بوده است گفت : اين اقدام مقامات تايلندي به منظور معطوف كردن توجه كودكان به تلويزيون و دور كردن آنها از خواندن قرآن صورت گرفته است.

بسياري از مسلمانان اين منطقه اظهار داشتند: "پيشنهاد كونگساك وانتانا" ، وزير كشور تايلند مبني بر معطوف كردن توجه جوانان مسلمان به فوتبال اروپايي و موسيقي با هدف دور كردن آنها از خشونت مطرح شده است.

آنها افزودند : اين طرح فقدان حس تشخيص فرهنگي دولت بودايي تايلند را ايجاد مي كند و براساس اظهارات منتقدان دولت تايلند چنين اقداماتي تنها به رنجش و خشم جنوب تايلند كه 80 درصد آنها را مسلمانان تشكيل مي دهند ، دامن مي زند.

"آناد پانيراچوان" نخست وزير اسبق تايلند كه اكنون رئيس كميسون مصالحه ملي جنوب اين كشور است پيش از اين اظهار داشت : فرهنگ يك بعدي تايلند بايد معنويت ژرف و سنت گرايي را از مسلمانان مالزيايي تبار جنوب تايلند بپذيرد.

برخي از مسلمانان تايلند پيشنهاد كرده اند كه اگر قرار است تلويزيونهاي كابلي را به صورت گسترده در اين منطقه توزيع كنند بهتراست از تلويزيونهاي كشورهاي اسلامي استفاده شود.

"تاسكين شيناواترا"، نخست وزير تايلند چندي پيش به منطقه جنوب تايلند سفر كرد و خواستار گسترش صلح در اين منطقه شد و وعده داد مشكلات آموزشي و معضلات اجتماعي حل شود و تصويب قوانين جديد به صلح در منطقه كمك كند. اين در شرايطي است كه عليرغم وعده هاي نخست وزير تايلند مسلمانان تايلند هنوز در معرض برخوردهاي نامناسب پليس و مقامات رسمي كشور قرار دارند.

در گذشت عالم برجسته مسلمان اندونزي

نورچولين مجيد، 66 ساله و يكي از برجسته ترين علماي مسلمان اندونزي كه به سرطان كبد مبتلا بود درگذشت.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، "مجيد" كه به "كاك نور" شهرت داشت از هفته گذشته در بيمارستان بستري بود. وي يكي از نخبگان سياسي، ديني و فكري اندونزي به شمار مي رفت و همواره از تساهل در اين كشور اسلامي دفاع مي كرد.

مجيد درخانواده اي مذهبي  در شرق جاوا در سال 1939 به دنيا آمد و پدرش واعظ بود. وي سالهاي اوليه زندگي خود را در مدارس اسلامي سپري كرد. او  در سال 1984، دكتراي خود را در رشته مطالعات اسلامي از دانشگاه شيكاگو گرفت و براي تدريس در مؤسسه اسلامي اندونزي به كشور خود بازگشت.

"اُليل آبشور عبدالله" ، رئيس شبكه كتابخانه اينترنتي اسلامي كه يك سازمان غير دولتي در اندونزي به شمار مي رود گفت : كاك نور مردي بود كه روشنفكري را به تفكر اسلامي در اندونزي آورد و يك پايه استوار براي هماهنگي ديني ايجاد كرد. نورچولين مجيد روز دوشنبه 7 شهريور در بيمارستاني در اندونزي در گذشت.

تحريمهاي اجتماعي عليه مسلمانان هندوستان

معاون دبير كل انجمن جماعت اسلام هند چندي پيش هشدار دارد سر خورده كردن مسلمانان هندوستان تأثيرات سوء بر اقتصاد هندوستان خواهد داشت. اين در شرايطي است كه كميته مسئول در زمينه بررسي وضعيت مسلمانان هند از تحريمهاي اجتماعي عليه اقليت 14 درصد مسلمانان هندوستان خبر داد.

كميته اي كه از سوي "مانموهان سينگ" نخست وزير هندوستان براي بررسي وضعيت اقتصادي، آموزشي و اجتماعي مسلمانان هندوستان منصوب شده  از تحريمهاي اجتماعي عليه مسلمانان هندوستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، اين كميته هفت نفري اظهار داشت: اكثر بانكهاي خصوصي و دولتي از اعطاي وام به مسلمانان خود داري كرده و در برخي مناطق هندوستان مسلمانان با تحريم اجتماعي رو به رو شده اند.

اين كميته كه با رياست رئيس اسبق دادگاه عالي دهلي جايگاه مسلمانان هندي را در اين كشور مورد بررسي داده است  طي بيانيه مطبوعاتي اعلام كرد: براساس قوانين ديكتاتوروار غير مكتوب، هيچ وامي به مناطقي كه اكثريت مسلمان نشين دارند تعلق نمي گيرد و اكثر كاركنان بانكها از اين رويكرد تبعيض آميز آگاه هستند.

براساس گزارش ديلي تايمز، اين كميته كه به مدت سه روز در غرب ايالت راجاستان به بررسي و تحقيق پرداخت اظهار داشت كه در ميان مسلمانان سراسر هندوستان حس عدم امنيت وجود دارد و عدم اعتماد ميان جوامع هندو و مسلمانان سيري صعودي را طي كرده است.

اين كميته همچنين گزارش داده است سازمانهاي غير دولتي اسلامي اجازه ارائه خدمات آموزشي را نداشته و اين درشرايطي است كه مسلمانان در برخي مناطق هندوستان بويژه در بازارها با تحريمهاي اجتماعي رو به رو هستند.

اين كميته در گزارش خود آورده است: مسلمانان اغلب نمي توانند كالاهاي مورد نياز خود را در مناطق غير مسلمانان خريداري كنند و غير مسلمانان با بهره گيري از روشهاي بسيار ظريفي از فروختن اجناس خود به مسلمانان خودداري مي كنند. لازم به ذكر است كه جامعه مسلمانان هندوستان 14 درصد جمعيت كل اين كشور را تشكيل مي دهد.

مسلمانان موزامبيك با كمبود آموزش اسلامي مواجه هستند

مشكلات اقليت مسلمان كشورهاي افريقايي كه اكثر جمعيت آن را كاتوليكها تشكيل داده اند نيز در خور توجه است. چندي پيش مسلمانان نيجر به همراهي مسيحيان اين كشور در راستاي مبارزه با قطحي و گرسنگي در اين كشور افريقايي فعاليتهاي چشمگيري انجام دادند. اين در شرايطي است كه مسلمانان موزامبيك براي تأسيس مدارس كم هزينه و مسلمان كنيا براي جاي دادن دادگاههاي شرع در قانون اساسي اين كشور مبارزه مي كنند.

بسياري از مسلمانان موزامبيكي ، به دليل هزينه هاي گزاف مدارس و عدم توجه نظام آموزشي به تأسيس مدارس كم يا بدون هزينه، نمي توانند فرزندان خود را در مدارس ثبت نام كنند.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، اكثر مدارسي كه دراين كشور وجود دارند مدارس ديني كاتوليك هستند و علاوه برآن تعداد معدودي مدرسه خصوصي وجود دارند . از آنجا كه خانواده هاي مسلمان موزامبيك اغلب از قشر فقير جامعه هستند استطاعت استفاده از تسهيلات مدارس خصوصي را ندارند.

اين در شرايطي است كه تعدادي مدرسه اسلامي وابسته به سازمانهاي اسلامي در اين كشور فعاليت مي كنند، اما خانواده هاي مسلمان اين كشور نمي توانند هزينه هاي اين مدارس را تقبل كنند. از آنجا كه بسياري از خانواده هاي مسلمان نمي توانند از عهده اين هزينه ها برآيند مجبور مي شوند كودكان خود را در مدارس كاتوليك ثبت نام كنند.

ثبت نام كودكان در مدارس كاتوليك همواره با وحشت خانواده هاي مسلمانان در زمينه دور شدن دانش آموزان از دين خود و حتي روي برتافتن از دين اسلام همراه است. بسياري از مسلمانان توانگر موزامبيك در راستاي حل مشكلات آموزشي پيش رو ،  تلاش كرده اند مدارسي بسازند كه تسهيلات آموزشي كم هزينه را در اختيار مسلمانان اين كشور افريقاي شرقي قرار دهد؛ اما اين امر تاكنون نتيجه اي دربرنداشته است.

"علي ايرز بونيفاسيو"، وزير آموزش موزامبيك با اشاره به مشكلات پيش روي نظام آموزشي در اين كشور گفت : علي رغم صرف هزينه هاي بسيار، اين كشور هنوز از كمبود مدرسه و آموزگار رنج مي برد. "بونيفاسيو" اشاره كرد كه نرخ بي سوادي در موزامبيك به 56 درصد رسيده است.

وي افزود : ما بخش خصوصي را ترغيب كرده ايم تا براي جبران اين كمبود با تأكيد بر آموزش حرفه اي ، مدارسي تأسيس كند تا به جوانان كمك كرده به مهارتهاي لازم در بازار كار دست پيدا كنند. وي همچنين روشهاي آموزشي ضعيف را ناشي از عدم نظارت دولت بر مدارس عنوان كرد و گفت : دولت توانايي نظارت بر تمام مدارس را ، بويژه مدارسي كه در مناطق دور افتاده قرار دارند ندارد.

جاي دادن دادگاهي شرع اسلام در قانون اساسي كنيا

اقليت مسلمان در كنيا متعهد شده است علي رغم مخالفت شديد از سوي كليسا، در تصويب قانون اساسي جديد اين كشور از افزودن قانوني مبتني بر وجود دادگاههاي شرع دفاع كند.

به گزارش خبرنگار گروه دين وانديشه "مهر"، شيخ محمد دور، دبيركل شوراي امامان و واعظان كنيا اظهار داشت: مسلمانان نبايد تسليم فشارهاي وارد شده از سوي ديگر گروههاي ديني شوند و بايد تا پيروزي اهداف خود از تصويب دادگاههاي شرع در قانون اساسي جديد كنيا دفاع كنند. وي از مسلمانان خواست از حقوق و آزادي نيايش دفاع كنند.

مسلمانان كه 10 درصد جمعيت 30 ميليوني كنيا را تشكيل مي دهند اعتقاد دارند اگر قانون اساسي جديد اين كشور وجود دادگاههاي شرع دين اسلام را تصويب كنند آنها در راستاي آزادي نيايش ، دعا و نماز با مشكل روبه رو نمي شوند.

"شيچ جاما ناگائو" ، رئيس شوراي عالي مسلمانان كنيا گفت: دادگاههاي شرع اسلام علاوه بر ايجاد فضاي باز در راستاي دفاع از آزاديهاي ديني مسلمانان، جاي دادگاههاي ديگر را براي نظارت بر امور ديني اسلام تنگ مي كنند و در اين صورت قانون سكولار نمي تواند در موارد ديني حكمي ارائه دهد.

"آموس واكو"، دادستان كل كنيا گفت: قانون اساسي پيشنهادي براي دربرگيري دادگاههاي هندو، مسيحي و ديگر گروههاي ديني را ارائه كرده تا با تمام اديان به مساوات رفتار شود. اين قانون اساسي پيشنهادي 197 صفحه دارد كه روز سه شنبه اول شهريورماه منتشر شد تا مردم اين كشور بتوانند تا زمان رفراندم آبان ماه (نوامبر) آن را بررسي كنند. اين قانون اولين قانون دقيق از زمان تصويب قانون اساسي كنوني كنيا پس از استقلال از انگلستان در سال 1963 به شمار مي رود.

ناظران ديني از حمايت دولتي بويژه حمايت "موايي كيباكي" رئيس جمهوري و "مودي آوري"، معاون رئيس جمهور از درخواست مسلمانان ابراز اطمينان كرده اند.

"حسين علي"، يكي از فعالان مسلمان حقوق بشر در مومباسا، گفت: تلاشهاي رئيس جمهور اين كشور مبني بر تصويب قانون اساسي جديد بزودي از سوي مسلمانان و مسيحيان اين كشور مورد حمايت قرار مي گيرد.

کد خبر 226353

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha