به گزارش خبرنگار مهر، حسین عاشوری درباره برنامههای کلان و بلندمدت راه آهن گفت: در افق سند چشم انداز (سال 1404 ) باید به مقام اول در منطقه در حوزه ریلی برسیم. در حال حاضر با توجه به امکانات موجود در شاخصهای مختلف در رتبههای دوم تا شانزدهم قرار داریم و باید در 11 سال باقیمانده به رتبه اول برسیم.
وی افزود: 10 هزار و 300 کیلومتر خطوط ریلی داریم، در حدود دو هزار واگن مسافری که باید به دو برابر افزایش یابد و 22 هزار واگن باری موجود است که باید به 37 هزار واگن برسد. وی در باره اولویت اول راه آهن در حال حاضر گفت: نوسازی ناوگان ریلی و افزایش ظرفیت مسافری و باری از اولویتهای راه آهن است.
معاون بهرهبرداری و سیر و حرکت راه آهن تصریح کرد: سالانه 34 میلیون تن بار در بخش ریلی حمل میشود که برای سال جاری در حدود 18 درصد افزایش پیشبینی شده است و این افزایش در بخش مسافری 21 درصد خواهد بود. عاشوری با اشاره به موقعیت عالی منطقه ای ایران گفت: این موقعیت امکان ارتباط شمال به جنوب و شرق به غرب را برقرار می کند.
وی افزود: شبکه ریلی ما از مرز سرخس به ترکمنستان و از آنجا به کشورهای آسیای میانه و از سمت شمالغربی از طریق مرز رازی به ترکیه وصل است. از سمت شرق نیز راه آهن به سمت هرات افغانستان در حال ساخت بوده و به پاکستان متصل است.
عاشوری افزود: از سمت غرب نیز راه آهن ایران در مرز شلمچه ساخته شدهاست و در صورت ساخت 38 کیلومتر خطوط ریلی در عراق این شبکه به عراق هم وصل خواهد شد و امکان حمل مسافران و زائران حرم اهل بیت راحتتر خواهد شد.
معاون بهرهبرداری و سیر و حرکت راه آهن در باره قطارهایی که مسافر به خارج از کشور منتقل میکند ، گفت: به صورت هفتگی به کشور ترکیه قطار وجود دارد، قبل از بحرانهای موجود در سوریه به مقصد دمشق نیز قطار وجود داشت و براساس کنوانسیونهای تنظیم شده در میان کشورهای اکو، پیگیری برای راه اندازی قطارهای مسافری در حال انجام است.
معاون بهرهبرداری و سیر و حرکت راه آهن از پیش بینی رشد 18 درصدی حمل بار و افزایش 21 درصدی حمل مسافر در بخش ریلی در برنامه های سال جاری خبر داد.
کد خبر 2263878
نظر شما