به گزارش خبرنگار مهر، اقشاری از جامعه هستند که تعطیلات نوروز را برای امنیت و سلامت سایر مردم، دور از خانواده مشغول خدمت رسانی هستند و از دید و بازدید ها و تعطیلات بهره ای نمی برند. افرادی چون نیروهای نظامی و انتظامی، پزشکان و پرستارها، نیروهای امداد و اورژانس، راهداری، هلال احمر و ... که سین سلامتی مردم را بر سفره هفت سین نوروز خود می گذارند و لذت خدمت رسانی را شیرینی عید خود قرار می دهند.
خدمتگزاری به افراد جامعه حد و مرزی ندارد
یکی از مهم ترین آموزه های قرآن و اهل بیت علیهم السلام خدمت به مردم و نیازمندان جامعه است. از دیدگاه مکتب حیات بخش اسلام خدمتگزاری به افراد جامعه، حد و مرزی ندارد و یک دین باور حقیقی در تمام صحنه های زندگی با الهام از رهبران آسمانی خویش می کوشد تا باری را از دوش دیگران بردارد و خدمتی را به بشر ارائه کندگر چه فرد مخدوم، هم کیش او نباشد، البته خدمت به اهل ایمان اهمیت ویژه ای دارد.
امام حسین علیه السلام با تاکید بر این باور وحیانی می فرماید "بدانید نیازمندیهای مردم از نعمتهای الهی است پس نعمتها را افسرده نسازید که این وظیفه خدمت رسانی به دیگران محول خواهد شد" و بزرگ رهبر جهان اسلام حضرت خاتم الانبیاء (ص) در پیامی جهانی به پیروان خود چنین رهنمود می دهد: " هر مسلمانی که به گروهی از مسلمانان خدمت کند خداوند متعال به تعداد آنان، خدمتگزارانی را در بهشت به او عطا خواهد کرد."
در این راستا گفتگویی با این عزیزان داشتیم که تعطیلات نوروز خود را وقف سلامت، امنیت و ایمنی مردم کردند و در راستای رسیدن به هدف متعالی هر انسانی در زندگی که همانا تقرب الهی است قدم برداشتند.
ترافیک اصلی ایام نوروز در مسیر تهران – مشهد و بالعکس بوده است
رئیس پلیس راه استان سمنان در این گفتگو ضمن تبریک سال جدید گفت: کشیک های نوروزی پلیس از 25 اسفند آغاز و تا پایان تعطیلات ادامه داشت.
سرهنگ علیرضا رضوی خبیر، مقدس بودن کار پلیس به دلیل حفاظت از جان مردم را از ویژگی های بارز این شغل دانست و افزود: خانواده های ما نیز به این وضع شغلی عادت کرده اند و تمام تلاش خود را برای برداشتن بار سختی ها از دوش پدر خانواده انجام می دهند.
وی با یادآوری این مطلب که ترافیک اصلی تعطیلات نوروز عموما در مسیر اصلی تهران به مشهد است خاطر نشان کرد: مشهد یکی از زیارتگاه های اصلی کشور ماست و مردم دوست دارند ساعات اولیه سال نو در حرم حضرت امام رضا (ع) باشند به همین دلیل بخش اعظم ترافیک از محور ما به سمت مشهد است.
رئیس پلیس راه استان سمنان تاکید کرد: در ایام طرح نوروزی تمام نیروها بکار گرفته شدند و در جاده های استان مشغول فعالیت برای امنیت و حفاظت از مسافران نوروزی بودند.
هفت سین ما، سین سلامتی مردم است
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان سمنان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه مرحله اول کشیک های نورزی درون شهری از 17 تا 25 اسفند ماه سال گذشته آغاز شده بود تصریح کرد: مرحله دوم طرح نوروزی پلیس راهنمایی و رانندگی نیز از 25 اسفند ماه سال گذشته شروع و تا 17 فروردین ماه سالجاری ادامه خواهد داشت.
سرهنگ حمید معین زاده با بیان این مطلب که هر چند شرایط سخت کاری شغل ما ایجاب می کند تمام مدتی که اکثریت قریب به اتفاق مردم در کنار خانواده هایشان هستند ما مشغول انجام وظیفه و خدمت رسانی به هموطنان عزیز خود باشیم عنوان کرد: همه ما و همکارانمان سین هفت سین خود را سلامتی مردم انتخاب کرده ایم.
وی با یادآوری این مطلب که در ایام تعطیلات به خصوص تعطیلات نوروزی تردد در شهرها و جاده ها بیشتر از همیشه است و امکان ایجاد خطر را بالا می برد اذعان داشت: نیروهای ما همه تلاش خود را به کار می گیرند تا شاهد کمترین حوادث برای هموطنان عزیزمان باشیم.
دریافت نظرات مردم، راهگشای خدمت رسانی بهتر
رئیس بازرسی فرماندهی انتظامی استان سمنان نیز با اشاره به اینکه طرح نوروزی این گروه از 27 اسفند شروع شده و بیش از دو سوم نیروها به کار گرفته شده اند ابراز داشت: بازرسی از تمام نیروهای نظامی و انتظامی، نظارت برحسن اجرای کار همکاران بر اساس گزارشات مردم، دریافت پیشنهادات، انتقادات، شکایات از عملکرد ها یا تقدیر و تشکر ها در ایام نوروز با حساسیت ویژه ای انجام می شود.
سرهنگ سید مجتبی اشرفی تحمل، سعه صدر و از خود گذشتگی خانواده را عامل کمرنگ شدن مشکلات در خانواده در این شرایط دانست و اظهار داشت: نبودن در کنار خانواده در این ایام هر چند سختی های خاص خود را دارد اما سعی ما بر این است که همان اندک زمانی که در منزل و در کنار خانواده هستیم با تمام توان، انرژی و شادابی لازم در خانواده را ایجاد کنیم.
وی با تاکید بر اینکه خانواده های نیروی های خدوم انتظامی و نظامی در ثواب کار این قشر شریک هستند و خداوند پاداش صبوری ها و از خود گذشتگی های آن ها را خواهد داد گفت: با توجه به این که صله رحم مسافرت و دید و بازدید از تاکیدات دین اسلام است سعی می کنیم برنامه ریزی کاری طوری انجام شود که آسیبی به خانواده وارد نشود.
رئیس دفتر نظارت همگانی 197با اشاره به اینکه شغل پلیس پویایی و فعالیت دائمی خاص خود را دارد افزود: نگاه ویژه سازمان به خانواده های نیروها و در نظر گرفتن اماکن رفاهی و زیارتی برای نیروها، اقدامی است که تا حدود زیادی توانسته نشاط را در خانواده ها حفظ کند و با وجود زمان اندک در کنار هم بودن شادابی لازم ایجاد شود.
اشرفی با یادآوری این نکته که وقتی در کنار کار خود تلاش بخش های دیگر جامعه که با خلوص نیت انجام می شود می بینیم به کار دلگرم تر می شویم خاطر نشان کرد: تقدیر و تشکر، پیشنهادات و انتقادات مردم می تواند کمک شایان ذکری به بهبود کار نیروهای انتظامی و نظامی کند.
شناسایی و معرفی رانندگان پر خطر یکی از ماموریت های مهم ره نگر ناجا
مدیر فنی پروژه های ملی سیستم های ره نگر ناجا در محور تهران – مشهد نیز با اشاره به اینکه پروژه دوربین های نظارتی جاده ای از سال 1388 در کشور آغاز شده و از 16 بهمن 1392 راه اندازی مجدد آن به انجام رسیده تصریح کرد: این یک پروژه بلند مدت است که برای حفظ جان و امنیت مسافران در جاده های کشور به خصوص در بخش های پرتردد با دقت و نظارت بالایی انجام می شود.
امیر صادقی با یادآوری اینکه تا کنون محورهای تهران – مشهد، اصفهان، شیراز و چالوس تحت پوشش دوربین های جاده ای قرار گرفته اند عنوان کرد: شرکت فناب با استفاده از تمام نیروهای خود تلاش کرده در این ایام با شناسایی رانندگان پر خطر قسمتی از خطرات جاده ای را برای مسافران تقلیل ببخشد.
این کارشناس ارشد هوش مصنوعی با تاکید بر اینکه نیروها تمام تعطیلات به صورت آنکال بوده اند و هر خرابی در کمترین زمان ممکن برطرف شده اذعان داشت: این شغل ساعت کاری ندارد و نیروها باید در هر شرایط آب و هوایی کار خود را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه در ایام نوروز 93 همکاران ما باران، برف، سرمای شدید، طوفان و ... را در جاده ها تجربه کرده اند اما لحظه ای از کار غافل نبوده اند تاکیدکرد: تعمیرات و راه اندازی دکل های رادیویی از 18 تا 60 متر، فعالیت در فضای باز با تمام خطرات موجود، شرایط سخت آب و هوایی و جاده ای و ... از جمله مواردی است که در کار ما به چشم می خورد.
صادقی، همراهی، پشتیبانی و حمایت های بی دریغ خانواده را عامل تحمل همه سختی های موجود در کار معرفی کرد و ابراز داشت: خدمتگزاری به مردم با هدف تقرب الهی از جمله مواردی است که باعث می شود انسان با دلگرمی و امید به کار بپردازد و از سختی ها هراس به دل راه ندهد.
انجام بیش از 1300 مورد بازرسی از اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شاهرود نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به اینکه عمده خدمات این بخش در ایام تعطیلات نوروز همان خدمات ایام عادی سال است که به صورت ویژه ارائه می شود گفت: به دلیل حجم زیاد مراجعان و مسافران در ایام نوروز فعالیت های این واحد با دقت و نظارت های خاص انجام می شود.
دکتر محمد محمدی با تاکید بر اینکه نظارت بهداشت محیطی این مرکز شامل نظارت بر اماکن عمومی و تهیه و توزیع مواد غذایی و اقامتگاه ها و هتل ها و اماکن رفاهی بین راهی و هر چه مرتبط با آب و غذاست می شود افزود: خدمات جاری مثل خدمات پزشکی و درمانی شهری و روستایی و مشاوره های پیش از ازدواج و واکسیناسیون و داندانپزشکی و ... نیز در این ایام برقرار است.
وی با تاکید بر اینکه در کشیک نوروزی امسال 25 بازرس بهداشت محیط در قالب چهار اکیپ دو نفره بیش از یک هزار و 300 مورد بازدید از اماکن تهیه توزیع مواد غذایی را بر عهده داشته اند خاطرنشان کرد: در این مدت 25 مورد ارجاع به مراجع غذایی، 12 مورد پلمپ و حدود هزار و 600 کیلوگرم مواد تاریخ گذشته معدوم شده است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به این که بازرسی های این بخش به صورت روزانه انجام می شد، تصریح کرد: خدمات درمانگاهی نیز در 20 مرکز روستایی فعال بود و 10 نفر پرسنل ستادی که کارهای پشتیبانی و ستادی را انجام می دادند، 20 نفر پزشک، همین تعداد پرستار راننده و ... در این مدت در حال خدمت رسانی بودند.
عید برای ما همانند روزهای کاری بلکه سخت تر از آن می گذرد
یک کارشناس بهداشت محیط نیز با اشاره به اینکه کشیک نوروزی این گروه از اول اسفند آغاز شده و تا 15 فروردین ادامه داشته ابراز داشت: در این مدت مدام درگیر کار بودیم و از ابتدای فروردین تا هشتم هم به صورت روتین از هشت صبح تا ساعت 20 مشغول انجام وظیفه بودم.
فرشته لشکری با یادآوری این مطلب که از 16 سال سابقه کاری حدود 15 سال آن در کشیک های نوروزی بوده اظهار داشت: برای فرزندانم تحمل این شرایط سخت بوده و هست اما آن ها نیز شرایط کاری را پذیرفته و به آن عادت کرده اند و تمام تلاش خود را برای کنار آمدن با این شرایط می کنند.
وی با تاکید بر این که عید ما همانند روزهای عادی و کاری بلکه سخت تر از آن می گذرد گفت: خودم را برای این شرایط آماده کردم و خستگی ناشی از کار را به منزل نبردم و سعی کردم ساعت هایی که در این ایام در منزل بودم برای دید و بازدید های عید و مهمانی رفتن و مهمانی دادن با شادابی و نشاط بگذرد.
این کارشناس بهداشت محیط، عشق به کار را عامل مهم از میان رفتن مشکلات دانست و افزود: همکاری خانواده به خصوص همسرم در این راه کمک زیادی به من کرده و همین حمایت خوب خانواده، اداره و همکاران باعث می شود که کار به خوبی پیش برود.
مسئول بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شاهرود نیز در این گفتگو با اشاره به این که کار این گروه قبل از اسفند آغاز می شود خاطر نشان کرد: گروه بندیها، اکیپ ها و مسیرهایی که باید مورد بررسی قرار بگیرد و برنامه ریزیها انجام و از اسفند کارها آغاز می شود.
غلامعلی شریفی عرب با بیان این مطلب که در 18 سال سابقه کاری هیچ سالی نبوده که کشیک نباشد تصریح کرد: در این ایام از هشت صبح تا ساعت 20 مشغول بازرسی بودیم و بعد از آن هم برای رسیدگی به شکایات مردم تا صبح آنکال می ماندیم.
وی با یادآوری این مطلب که معمولا در این ایام تنها از ساعت هشت شب به بعد در خدمت خانواده است عنوان کرد: خانواده به این شرایط عادت کرده اند و با سختی های کنار آمده اند و ما هم تمام تلاش خود را می کنیم همان لحظاتی اندکی هم که در کنار خانواده هستیم به نحو احسن ساعت های عدم حضورمان را جبران کنیم.
هر 24 ساعت بالغ بر هزار تماس با فوریت های 115 شاهرود برقرار می شود
یک تکنسین فوریت پزشکی و اپراتور 115 شهرستان شاهرود نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به اینکه در این ایام 24 ساعته در حال خدمتگزاری به مردم و مصدومان بودند گفت: در این ایام معمولا دید و بازدید انجام نمی دهیم، هر چند سخت است ولی بچه هایم به این موضوع عادت کرده اند چون بعد از 24 ساعت کار معمولا خستگی اجازه نمی دهد به فعالیت های روتین این ایام بپردازیم.
سمیه باباعلی با تاکید بر اینکه تعداد تماس ها امسال بیشتر از سال گذشته بوده و در هر 24 ساعت بالغ بر هزار تماس با فوریت برقرار می شد، افزود: به طور میانگین در طول روز بین 50 تا 70 ماموریت انجام می شد.
وی از تماس های کاذب و مزاحمت های تلفنی برای 115 ابراز نارضایتی کرد و اذعان داشت: این گونه تماس ها گاها باعث می شود افرادی که نیاز فوری به اورژانس دارند از این حمایت اجتماعی بی بهره شوند.
شاهرود دومین امداد هوایی کشور را در خود جای داده است
تنها نیروی امداد هوایی اورژانس شاهرود نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به اینکه مدت شش سال است که در امداد هوایی مشغول انجام وظیفه است خاطر نشان کرد: از 25 اسفند ماه آماده باش نیروها شروع شد با وجود حوادث زیادی که اتفاق افتاد و بیشتر آن ها از نوع واژگونی بود خوشبختانه تعداد فوتی ها نسبت به سال گذشته کمتر بود.
امیر عبداللهی با تاکید بر اینکه در این ایام که عده زیادی از مردم مسافرت می کنند عده ای دیگر باید خدماتی به مردم ارائه دهند که اگر هنگام تردد مشکلی برای آن ها پیش آمد امداد رسانی به بهترین شکل ممکن انجام شود تصریح کرد: لذت خدمت باعث می شود سختی های کار کمتر جلوه کند و انسان به راحتی مشکلات را پشت سر بگذارد.
وی با اشاره به اینکه امداد هوایی شاهرود پرسنل خیلی کمی دارد و تنها او و یکی از همکارانش که به صورت پاره وقت چهار یا پنج کشیک در ماه به کمکش می آید در این بخش فعالیت دارند عنوان کرد: پرواز شرایط خاص دارد و جز مشاغل سخت و پر خطر بشمار می رود، فوق العاده پر استرس است و ماموریت ها شدیدا خستگی به همراه دارد.
تنها امداد رسان هوایی شاهرود با یادآوری این مطلب که بالگردهای موجود مدیکوپتر نیست بلکه هلیکوپتر است و تجهیزات کامل ندارد و تجهیزات داخل آمبولانسی داخل هلی کوپتر تعبیه شده ابراز داشت: تجربه و تبهر خاص و بالایی برای کار در این بخش لازم است که کار را سخت می کند.
عبداللهی با تاکید بر مشکل کمبود نیروی شدید در این بخش امداد رسانی یادآور شد: هلیکوپترهای موجود از نوع 205 هواناجا است که تغییر کاربری به ایر آمبولانس داده شده است.
وی محورهای میامی، میاندشت و عباس آباد را پر ماموریت ترین بخش ها بخصوص در بخش تروما دانست و گفت: بیماری های قلبی، زایمان و ... نیز در محورهای طرود، کالپوش و سوداغلن به چشم می خورد.
عبداللهی افزود: اولین امداد هوایی ایران در تهران راه اندازی شد و دومین آن در شاهرود و از زمان راه اندازی تا کنون به صورت مستمر در حال انجام فعالیت است.
با سفر در زمان های شلوغ و پر تردد موافق نیستم
مسئول اورژانس منطقه ای شاهرود نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به اینکه شیفت های کاری 24 ساعته هستند خاطر نشان کرد: در این ایام از ساعت 7:30 صبح تا 10 شب کشیک و از آن به بعد تا صبح آنکال بودم و 23 سال است که عیدها منزل نبوده ام.
سلمانپور با تاکید بر اینکه با سفر در زمان های شلوغ و پر تردد به هیچ عنوان موافق نیستم تصریح کرد: خانواده هم شرایط را درک کرده و گله گذاری نمی کنند.
وی با یادآوری این مطلب که شهرستان ما در شاهراهی قرار دارد که زوار امام هشتم (ع) در آن تردد می کنند خدمت رسانی به این گروه را خدمت به خدا دانست و عنوان کرد: در تعطیلات نوروز 93 بیش از 40 نفر در سه پایگاه شهری، 13 پایگاه جاده ای، امداد هوایی و آمبولانس مشغول خدمت بودند.
انتقال 344 مصدوم به بیمارستان های شاهرود
مسئول اروژانس منطقه ای شاهرود با اشاره به محدوده حوز استحفاظی این منطقه شامل 50 کیلومتری تاش، مجن و توسکستان، ری آباد، گردنه خوشش ییلاق، دوراهی مجن تا عباس آباد، سوداغلن، قلعه شوکت و ... می شود اذعان داشت: تا کنون حدود 344 مصدوم به بیمارستان انتقال دادیم که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
سلمانپور با بیان این مطلب که تصادفات نیز در این مدت افزایش نشان داده ولی درصد فوتی های حوادث تا 62.5 درصد کاهش داشته است ابراز داشت: مصدومان هم نسبت به پارسال بد حال نبودند که نشان از همکاری بیشتر مردم با نیروهای پلیس، حضور پر رنگ پلیس در صحنه، بهبود کیفیت جاده ها، افزایش فرهنگ رانندگی و ... بوده است.
وی بیشترین نوع تصادفات را واژگونی از نوع پراید دانست و اظهار داشت: اگر مسیر را جز سفر بدانند، چند دقیقه استراحت، استفاده از کمربند و توجه به دستورات پلیس می تواند اثر زیادی در کاهش میزان تلفات این گونه حوادث داشته باشد.
مسئول اروژانس منطقه ای شاهرود همچنین از افزایش آمار مصدومان شهری نسبت به سال گذشته خبر داد و یادآور شد: در زمینه امداد شهری با سه پایگاه حدود 50 ماموریت به صورت روزانه انجام می شود که متاسفانه بیشتر ماموریت های انجام شده به دلیل اطلاعات غلط تماس گیرنده ها غیر اورژانسی است و این مسئله جان بیماران اصلی را به خطر می اندازد.
....................................
گزارش از الهام صادقی
نظر شما