به گزارش خبرنگا ر مهر، صدای شیونش دل همسایه را به رحم میآورد و با نگرانی در را باز و به بیرون نگاهی میاندازد، دلش طاقت نمیآورد و گوشی را برداشته و شماره 123 را میگیرد.
زنگها به صدا درمیآیند و هر روز بر آمار گزارشات کودک آزاری در 123 افزوده میشود، کودک آزاری هایی که گاه صدمات جبران ناپذیری برای کودکان به دنبال دارد.
آمار رو به افزایش کودک آزاری در جامعه جای بسی نگرانی دارد چرا که آزارهای جسمی و روحی در کودکی به شکل خطرناکی در بزرگسالی خود را نشان میدهد و سلامت آینده نونهالان این مرز و بوم را که در دامن خاکستری اعتیاد والدین می رویند را تهدید میکند.
گلهای باغهای پر مهر زندگی اسیر در چنگال دیو اعتیاد
اما چرا باید این فرشتگان معصوم خداوندی و گل های باغ های پر مهر زندگی به این شکل آزار دیده و صدای شیون هایشان دل های بی رحم آزار دهنده را به رحم نیاورد، به نظر می رسد آنها در چنگال دیو اعتیاد والدین اسیر شده اند.
پژوهشگران پس از فشارهای اقتصادی، روند مهاجرت بی رویه از روستاها به شهرها و حاشیه نشینی و آسیبهای ناشی از آن و بالارفتن آسیبهای اجتماعی مثل مشکلات خانوادگی و طلاق را از مهمترین عوامل بالارفتن آمار کودک آزاریها میدانند، برخی از حقوق دانان هم خلاء قانونی برای مجازات کودک آزاران را عاملی برای افزایش کودک آزاری مطرح می کنند.
طبق بررسیهای انجام شده وقوع 38 درصد از کودک آزاری ها به مصرف مواد مخدر نسبت داده می شود و همین افزایش استفاده از مواد مخدر در بین مردم آمار کودک آزاری ها را افزایش می دهد.
عدم شناسایی دقیق آمار کودک آزاری ها
مواد مخدر باعث از هم پاشیدگی زندگی شخصی افراد میشود، روانگردانها و توهم زاها از مهمترین مواد مصرفی هستند که به سرعت شیوع یافته و منجر به بروز مشکلات حاد و مزمن برای خانواده ها شدهاند.
دلیلش هر چه باشد روزانه 20 مورد کودک آزاری به مراجع رسمی گزارش می شود، در حالی که اکثر جامعه شناسان معتقدند آمار واقعی این پدیده شوم به دلیل پنهان بودن در خانواده ها، قابل شناسایی نیست و در مقابل یک مورد کودک آزاری که فاش می شود، حداقل 20 مورد دیگر پنهان میماند.
درصد بالایی از کودک آزاریها از سوی مردان اعمال می شود و دختران بیش از پسران در معرض کودک آزاری قرار می گیرند. همچنین 25 درصد کودک آزاری ها در خانواده های طلاق اتفاق می افتد. این در حالی است که آمارها نشان می دهد 50 درصد والدین معتقدند تنبیه برای کودک لازم است و 40 درصد والدین نیز به تنبیه بدنی گرایش دارند.
اعتیاد عامل اصلی اکثر کودک آزاری ها
کارشناس اورژانس اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: اعتیاد عامل اصلی اکثر کودک آزاری ها گزارش شده است.
محمد غفاری زاده با اشاره به نمونه از گزارشات 123 مشهد ابراز می کند: در یکی از تماس های 123 مشهد یک مورد کودک آزاری گزارش شد که در آن مادر و پدر دختر بچه پنج ساله مورد آزار، از هم جدا شده و مادر دوباره ازدواج کرده بود.
وی ادامه میدهد: ناپدری به علت اعتیاد به مواد مخدر صنعتی مادر و کودک را مورد آزار و اذیت قرار داده و آنقدر کودک را مورد ضرب و شتم قرار می دهد که آثار کبودی بر بدن وی کاملا مشهود بود.
غفاری زاده عنوان می کند: علاوه بر اعتیاد ناپدری به کریستال مادر نیز معتاد بود و به علت شرایط نامناسب زندگی، فشارهای اقتصادی و رفتارهای بد با کودک قصد داشته کودک را به بهزیستی تحویل دهد.
کارشناس اورژانس اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی تاکید کرد: در نتیجه به علت عدم صلاحیت والدین و جلوگیری از آسیب های احتمالی برای کودک، از خانواده گرفته شده و پس از طی مراحل قانونی به شیرخوارگاه حضرت علی اصغر(ع) سپرده شد.
افزایش اعتیاد ا کودک آزاریها را فزایش داده است
وی ابراز میکند: متاسفانه با افزایش مشکلات در خانواده ها به ویژه معتادان به مواد مخدر آمار کودک آزاریها هم در خراسان رضوی رو به افزایش است.
غفاری زاده عنوان می کند: بعد از بررسی وضعیت خانواده هایی که کودکانشان مورد آزار قرار گرفتهاند و تشخیص عدم صلاحیت کودک از خانواده جدا شده و به مراکز بهزیستی سپرده می شود.
وی در پاسخ به این سوال که حضور اورژانس اجتماعی چه تاثیری بر روند رو به افزایش کودک آزاریها داشته است، میگوید: اورژانس اجتماعی در خصوص شناسایی و کنترل آن اقدامات اساسی را انجام و با کار های مشاوره و راهنمایی از بروز مشکلات آتی جلوگیری می کند.
ارائه خدمات تخصصی روانشناسی به کودکان آزار دیده
کارشناس اورژانس اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی اظهار می کند: یکی از گروه های هدف برنامه اورژانس اجتماعی کودکان آزار دیده است و این اورژانس با ارائه خدمات تخصصی و روانشناسی، آسیب های احتمالی برای کودک را در آینده تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد.
کارشناس ارشد روانشناسی کودکان نیز به خبرنگار مهر میگوید: متاسفانه اکثر افرادی که در بزرگسالی دست به کودک آزاری می زنند، آنهایی هستند که خود در کودکی مورد آزار واقع شده اند.
معصومه فدائی منش ادامه می دهد: اکثر کودک آزاری ها از جانب مردان رخ می دهد و این چنین به نظر می رسد که آنها برای خالی کردن عقده ناشی از فشار های روحی و عصبی خود دست به چنین کاری می زنند.
بی احساسی ناشی از مصرف مواد
وی آمار بالای کودک آزاری ها را در خراسان رضوی ناشی از افزایش آمار اعتیاد در خانواده ها می داند و تاکید می کند: اعتیاد بر روح روان فرد تاثیر و او را به فردی بیمار مبدل می کند و چنین فردی به دلیل بی احساسی ناشی از مصرف مواد نمی تواند در مقابل کار های خود احساس مسئولیت داشته باشد.
وی ادامه می دهد: این فرد در مقابل التماس های یک فرشته معصوم و کودکش بی تفاوت است و تنها راه علاج این امر در جامعه علاج بیماری مهلک و خطرناک اعتیاد است که مادر اکثر ناهنجاری های جامعه است.
این چنین که به نظر می رسد، جامعه، به شکل افسارگسیخته ای از کودکان خود انتقام می گیرد. کودکانی که ندانسته پا به جامعه ای خشن گذاشته اند که تمامی دق دل ناشی از مشکلات اقتصادی، عاطفی و اجتماعی اش را بر سر آنها خالی می کند.
اعتیاد مادر اکثر ناهنجاری های جامعه، مولد کودک آزاری هم در استان ما بوده و برای درمان این غده سرطانی نیاز به کمک و همیاری همه مردم و مسئولان احساس می شود.
-----------------------------
گزارش: ملیحه زرین پور
نظر شما