۱۷ فروردین ۱۳۹۳، ۱۳:۱۸

در نشست خبری اعلام شد؛

30 میلیون نفر در نوروز به اماکن تاریخی رفته اند/ تشکیل کمیته شناسایی اشیاء تاریخی قاچاق شده به خارج

30 میلیون نفر در نوروز به اماکن تاریخی رفته اند/ تشکیل کمیته شناسایی اشیاء تاریخی قاچاق شده به خارج

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از تشکیل کمیته ای برای شناسایی و بازگرداندن همه اشیاء تاریخی قاچاق شده به کشورهای خارجی خبر داد و گفت: از همه هموطنان خارج از کشور می خواهیم تا هر اطلاعاتی در زمینه وجود اشیاء خارجی دارند، به ما اعلام کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود سلطانی فر در نخستین نشست خبری خود که پیش از ظهر یکشنبه در معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی برگزار شد گفت: بسیاری از اشیاء تاریخی ایران در طول دهه‎های گذشته به صورت غیر قانونی از کشور خارج شده است و در اماکن تاریخی و یا گالری های خصوصی نگهداری می شود. اقدامات گسترده ای را انجام می دهیم تا این اشیاء قاچاق شده به ایران برگردد به همین علت از همه هموطنان می خواهیم که اگر اطلاعاتی در زمینه اشیاء تاریخی که حتی قرنها پیش از کشور خارج شده دارند و میدانند این اشیاء در کجا نگهداری میشود برای ما از طریق پورتال سازمان بفرستند، تا ما با تشکیل تیم حقوقی برای طرح دعوی در محاکم بین المللی اقدام کنیم.

وی ادامه داد: قصد داریم با استفاده از خبرگان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اتاق فکر سازمان را تا یکماه آینده راهاندازی کنیم. این اتاق با حضور دلسوزان صاحبنظران و تعدادی از نمایندگان مجلس تشکیل می‎شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی از هیئت امنایی شدن مدیریت اماکن تاریخی  ثبت جهانی شده در ایران خبر داد و گفت: مدیریت تمام محوطه‎ها و بناهای ثبت جهانی شده به عهده هیئت امنا مرکب از صاحب نظران و مدیران هر منطقه سپرده می شود، چون معتقدیم هیئت امنا بهتر می تواند این اماکن را مدیریت کند

سلطانی فر همچنین در پاسخ به سئوالی درباره اینکه رئیس سازمان فرهنگی قبلی گفته بود: کمیسیونی برای تعیین خسارت انتقال معاونت میراث فرهنگی و صنایع دستی به اصفهان و شیراز تشکیل می شود. پاسخ داد: این کمیته اکنون نیز فعال است و کارشناسان و معاونان در حال بررسی این موضوع هستند، منتها این ارزیابی کار بسیار سنگین است

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چرا در بازدید از ستادهای هر استان به سرمایه گذاری بخش خصوصی بیشتر از بناهای تاریخی مهم هر استان توجه شده گفت: به عنوان مثال من در سفر به استان همدان بازدید از مجموعه گنج‎نامه را در اولویت قرار دادم پس از آن بود که از مجتمع آب درمانی یک هتل بازدید کردم. مشکلات بسیاری در اماکن تاریخی وجود دارد.

سلطانی فر درباره اقدامات سازمان میراث فرهنگی در موضوع جلوگیری از حوادث احتمالی کویر شهداد که موجب کشته شدن چند گردشگر شده بود گفت: این افراد بدون هماهنگی با تورهای مسافرتی به صورت شخصی قدم در مکانهایی گذاشته بودند که پیش از این نیروی انتظامی در مورد سفر به این مناطق هشدار داده بود نیروی انتظامی مکانهای امن را مشخص می کند اگر در محل تردد افراد تله‎هایی گذاشته شده باشند به ما هم اطلاع می دهند تا گردشگر به آن مکان نرود. تا جایی که می‎دانم نیروی انتظامی در مورد این منطقه هشدار داده است.

وی گفت: بیشترین اقامت کنندگان در سفرهای نوروزی از چادرهای مسافرتی و کمپ های موقت که توسط دستگاههای مختلف برپا شده بود، استفاده کرده اند. حضور شهرداری ها، شوراهای شهر در خدمات رسانی به مردم بسیار مشهود بود. حتی آموزش و پرورش کلاسهایی را آماده کرده بود تا به مردم برای اقامت خدمات بدهد بنابراین از میزان 57 میلیون نفر شب اقامت در روزهای بیست و نهم اسفند تا چهاردهم فروردین، 14 درصد آن مجبور به امکانات وزارت آموزش و پرورش بوده است.

سلطانی فر ادامه داد: هتل و هتل آپارتمانها نیز 8 درصد از این تعداد اقامت را به خود اختصاص داده اند و نزدیک به 17 درصد ظرفیت اقامتی در منازل استیجاری بوده است حتی سالن های ورزشی نیز برای اسکان محیا شده بود بخصوص در زمانی که از نظر جوی وضعیت نامناسبی داشتیم.

وی، کار نظارتی ستاد هماهنگی خدمات سفر را شامل بازدید و نظارت از مراکز اقامتی رستوران‌ها و مراکز پذیرایی و مجتمع های بین راهی دانست و گفت: در این مدت بیش از 35 هزار نظارت انجام شده است که حدود 10 هزار نظارت آن مربوط به بازدید از اماکن اقامتی، 11 هزار بازدید از رستوران و مجتمع بین راهی و سه هزار و 500 مورد بازدید از دفاتر خدمات مسافرتی و بقیه نظارت ها در اماکن اقامتی موقت انجام شده است.

سلطانی فر گفت: تیمهای بازرسی نیز بر اساس تخلفی که آن واحد انجام داده برخوردهایی را از تذکر شفاهی تا جرایم شدیدتر در نظر می گرفتند. در مجموع متاسفانه مجبور شدیم 101 مرکز را تعلیق و یا تعطیل کنیم چراکه به تذکرات توجهی نداشته اند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی که در ایام نوروز به 10 استان کشور سفر کرده بود، گفت: براساس تعریف سازمان جهانی جهانگردی مبنای آمارگیری را ثبت اقامت قرار دادیم. در آمار تلاش شد اطلاعات مراکز اقامتی را جمع آوری و از وضعیت اقامت مردم تحلیلی ارائه کنیم بنابراین در تمام مراکز اقامتی چادرهای اقامتی، کمپ، میهمانسراهای ادارات، خوابگاه های دانشجویی، مدارس، هتل ها و هتل آپارتمان ها، حدود 57 میلیون اقامت در شب ثبت شد هر چند که تعداد سفرها و اقامت ها بیشتر بوده است. با این حال نتوانستیم همه اقامت های خانه های استیجاری و چادرهای مسافرتی را بررسی و آمارش را بدهیم.

وی ادامه داد: آمار مربوط به سفر ایرانیان به خارج از کشور را روز بیستم فروردین اعلام می کنیم؛ چراکه بسیاری از تورهای نوروزی خارج از کشور تا بیست و دوم ادامه دارد و رقم سفرهای خارجی ایرانیان قابل توجه بوده و این موضوع یکی از چالش های مهم ما است چراکه تعداد خروجی ها دو برابر تعداد ورودی ها است.

سلطانی فر گفت: بعد از محدودیتهایی که از سال 2010 به بعد برای ورود گردشگران خارجی به وجود آمده بود امیدواریم در سال 2015 تعداد تورهای ورودی بیشتر شود.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره معطل ماندن عملیات های باستان شناسی در کشور تصریح کرد: در سازمان میراث فرهنگی خیلی از مسائل چندین سال است که خوابیده و نابود شده است امیدواریم همه کشورها و نیازهای مجموعه فعالیت های مرتبط را تا سال آینده فعال کنیم بسیاری از نیروهای خوب این مجموعه در سال های اخیر از سازمان رفته اند و دیگر با پژوهشگاه میراث فرهنگی همکاری نمی کنند.

واحد زمان در سازمان میراث فرهنگی قرن است

سلطانی فر خاطر نشان کرد: آمارها و اطلاعات خبرگان و مطلعان حکایت از این دارد که در ایران بیش از یک میلیون سایت تاریخی وجود دارد از سال 1309 تا الان 84 سال می گذرد و تنها 31 هزار سایت تاریخی شناسایی شده است. حفاظت از میراث فرهنگی با این آهنگ قرن ها طول می کشد و به قول آقای بهشتی اینجا واحد زمان، قرن است. اگر قرار باشد با همین امکانات جلو برویم شاید چند قرن طول بکشد تا همه میراثمان را شناسایی کنیم ما حتی به بناهای جهانی نیز رسیدگی نکرده ایم ما بنا داریم که فقط به منابع دولتی محدود نشویم.

در ادامه این برنامه مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری کشور به بیمه سفر اشاره کرد و گفت: سه نوع بیمه داریم بیمه سفر، لغو سفر و اعتبار سفر که بنا است برای بیمه اعتبار سفر برنامه جدیدی ارائه شود.

رحمانی موحد همچنین توضیح داد: 750 ناظر در کل استانها مستقر کردیم و سامانه 09669 بیش از 17 هزار تماس مربوط به اطلاعات گردشگری و سفر داشت. خوشبختانه آمار شکایت ها در سیستم‌های رسمی پایین است.

وی از راه اندازی سامانه جمع آوری آمارهای سفر خبر داد و تصریح کرد: در این سامانه اطلاعات سفرها بسیار دقیق جمع آوری می شود.

کد خبر 2265083

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha