۱۸ فروردین ۱۳۹۳، ۱۴:۴۷

ساخت اسکله صیادی در بندر بُردِخون بی‌نتیجه ماند

ساخت اسکله صیادی در بندر بُردِخون بی‌نتیجه ماند

مدیرعامل تعاونی ماهیگیری بندر بردخون با بیان اینکه وعده ساخت موج شکن و اسکله صیادی در این بندر از زمان دولت دهم بی نتیجه مانده است، گفت: احیای گردشگری و ساخت مناطق تفریحی می تواند این منطقه را به قطب گردشگری کشور تبدیل کند.

حسین طاهری پور در گفتگو با مهر با بیان اینکه در دولت سابق برخی وعده ها برای ایجاد موج شکن و اسکله صیادی در بندر بردخون داده شده بود، گفت: متاسفانه در 30 سال گذشته مکاتبات فراوانی برای ایجاد برخی تاسیسات دریایی در این بندر صورت گرفته که نتیجه بخش نبوده است.

مدیرعامل تعاونی ماهیگیری بندر بردخون اظهار داشت: در حال حاضر 100 فروند قایق صیادی و تفریحی در این بندر فعالیت دارند که به صورت مستقیم و غیرمستقیم حدود 500 نفر اشتغالزایی داشته اند.

طاهری پور ادامه داد: با پیگیری های فراوان صورت گرفته تا مطالعات فاز 1 و 2 اسکله صیادی که در دولت دهم مصوب شده بود انجام شده اما تاکنون اقدامی در این باره صورت نگرفته که به نظر می رسد عدم تخصیص اعتبار دلیل ایجاد نشدن موج شکن و اسکله صیادی در این بندر باشد.

وی افزود: به دلیل فاصله زیاد این بندر با بنادر دیر و لاور در حوادثی مانند طوفان بسیاری از لنج های صیادی پناهگاه امنی ندارند و این مساله باعث از بین رفتن لنج های صیادی و تلفات مالی و جانی شده است.

مدیرعامل تعاونی ماهیگیری بندر بردخون این بندر را از لحاظ صید از بنادر مهم استان بوشهر دانست و گفت: به دلیل وجود ذخایر زیاد و مهم دریایی در این بندر لنج های صیادی زیادی از بنادر دیگر نیز در این محدوده به کار صید مشغول هستند اما تا کنون اقدامی برای ایجاد موج شکن یا اسکله صیادی صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر اینکه مردم دیگر از پیگیری های فراوان ناامید شده اند، گفت: این بندر از 4 جزیره نخیلو، ام الگرم، خان و طهمادون که دارای سطح بین المللی توریستی و گردشگری است تشکیل شده. در زمستان به علت سرمای هوا و یخبندان تالاب ها در بنادر شمالی کشور بخش عمده ای از پرندگان مهاجر از جمله مرغابی و فلامینگو به این مناطق مهاجرت و اقدام به تخم گذاری می کنند.

وی همچنین از وجود منطقه حفاظت شده تخم گذاری لاک پشت ها در جزیره نخیلو سخن گفت و افزود: اگر اسکله و بخش های گردشگری و تفریحی در این مناطق ایجاد شود می توان آن را یک قطب گردشگری کشور دانست.

طاهری پور همچنین از وجود 20 تا 25 سکوی گازی پارس شمالی در منطقه خورخان خبر داد و افزود: این سکوها در محدوده صیدگاه وجود دارند که ایجاد اسکله و موج شکن می تواند علاوه بر ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی استفاده هایی نیز برای میادین گازی داشته باشد.

وی اظهار داشت: مشکل دیگر منطقه بردخون صید بی رویه میگو از طریق صیادان مناطق همجوار است که این مساله به مسئولان منطقه نیز اعلام شده و نگرانی هایی را به وجود آورده است.

مدیرعامل تعاونی ماهیگیری بندر بردخون تخریب ذخایر میگو و از بین رفتن زیستگاه نوزادان ماهی به دلیل وجود شناورهای مختلف برای صید را از جمله خطرات موجود در این منطقه برشمرد و تاکید کرد: ماهی به عنوان مهمترین محصول غذایی مردم این منطقه در خطر نابودی قرار دارد و به اعتقاد صیادان باید مسئولیت حفاظت از ذخایر دریایی این منطقه به نیروهای سپاه یا ارتش واگذار شود که بتوان با متخلفان برخوردهای مناسبی انجام داد.

وی همچنین از وجود بیش از 80 قایق پارویی در سواحل این بندر خبر داد و گفت: وجود این قایق ها باعث ایجاد ترافیک در محدوده صیدگاه شده در حالی که این قایق ها هیچگونه مدرکی نیز برای قایق تفریحی و یا صیادی ندارند و پیگیری ها نیز تا کنون نتیجه بخش نبوده و در آینده نیز ممکن است برخورد قایق های صیادی با این قایق ها تلفات جانی نیز به همراه داشته باشد.

کد خبر 2265976

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha