به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ابوطالب صارمی روز یکشنبه در نشست خبری با اشاره به ابداع روش ترمیم رحم به جزئیات این روش پرداخت و افزود: تکنیک «آدنومیومکتومی» در زنان مبتلا به آندومتریوز شدید رحمی بکار می رود که در این تکنیک بجای خارج کردن رحم نسبت به ترمیم و بازسازی آن اقدام می شود.
وی گفت: این تکنیک به منظور درمان زنان دچار آندومتریوز که بافت عضلات رحم آنها دچار تخریب شده یا کسانی که بر اثر فشار فیبروم دارای خونریزی شدید، درد، سقطهای مکرر و ناباروری هستند، بکار می رود.
صارمی با اشاره به اینکه آدنومیوز به ضخیم شدن جدار رحم در نتیجه حضور نابجای بافت آندومتر در لایه های عضلانی رحم گفته می شود، یادآور شد: در منابع و کتابهای رفرنس پزشکی روش جراحی برداشتن کامل رحم با عنوان روش انتخابی در درمان این بیماری معرفی شده است.
رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم اضافه کرد: برای افرادی که به دلیل تمایل شخصی یا به دلیل اعتقادات مذهبی و فرهنگی و یا تمایل به بارداری مجدد خواستار حفظ رحم خود هستند، روش برداشتن بافت های غیرطبیعی قابل انجام است.
وی ادامه داد: تکنیک های موجود انجام آدنومیومکتومی با افزایش امکان پارگی خودبخوی رحم، برو.ز چسبندگی و میزان عود نسبتا بالایی همراه هستند که نیاز به ارتقاء این تکنیک را ایجاب می کرد.
صارمی افزود: در مطالعه حاضر ضمن ارائه تکنیک اصلاح شده نوین انجام آدنومیومکتومی میزان موفقیت بالینی و ایمن بودن جراحی مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی اظهار داشت: در مطالعه ای که بر روی 103 بیمار ایرانی مبتلا به نوع شدید آدنومیوز تایید شده در یک دوره 7 ساله کاندید جراحی نوع آدنومیومکتومی شدند. در این تکنیک شدید به شیوه روش برش رحم، نحوه برداشتن ضایعات آدنومیوز، روش بخیه زدن رحم و همچنین تدابیری برای کاهش احتمال چسبندگی پس از عمل توجه شده است.
صارمی افزود: از 103 بیمار کاندید شده، 55 درصد به دلیل نازائی، 16.5 درصد به دلیل شکست در IVS، 9 درصد به دلیل سقط های مکرر و 19 درصد به علت خونریزیهای غیرطبیعی رحم مراجعه کرده بودند.
وی گفت: از 70 مورد بیماری که خواهان بچهدار شدن بودند چه به صورت طبیعی و چه به کمک روشهای کمک باروری 30 درصد باردار شدند که 16 مورد آن منجر به تولد نوزاد شد.
رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم افزود: در کل بیماران جراحی شده علائم بالینی مانند درد قائدگی و خونریزی زیاد قائدگی به طور قابل توجهی بهبود یافته بود و تنها در مورد یکی از بیماران عود آدنومیوز دیده شده است. ابداعکننده این روش نوین جراحی آدنومیومکتومی خاطر نشان کرد: بر اساس نتایج بدست آمده از این مطالعه می توان گفت روش نوین معرفی شده برای جراحی آدنومیومکتومی روشی محافظه کارانه و موثر با نتایجی قابل قبول در درمان آدنومیوز شدید است.
صارمی در پایان از رسانه ملی بخاطر انعکاس ندادن چنین رویداد علمی مهمی انتقاد کرد و گفت: در حالی که برای کمترین کارهای سطحی فرش قرمز زیر پای افراد پهن می کنند، اما رسانه ملی از اینکه ابداعکننده این روش یک مرد بوده است، از انعکاس این خبر خودداری کرده است.
نظر شما