علیرضا ایزدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: آنچه در توسعه گردشگری استان همدان مهم بوده این است که باید بدانیم سازمان میراث فرهنگی یک سازمان فرهنگی بوده و انجام کار اقتصادی را باید به بخش خصوصی محول کرد و زمانی کار درستی در حوزه گردشگری انجام می شود که به آن به عنوان کار فرهنگی نگاه شود.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در سال 92، ابراز داشت: در سال گذشته در حوزه گردشگری استان همدان به کمک خبرنگاران کارهای فرهنگی بزرگی انجام شد که فعالیت های انجام شده بر مبنای کار فرهنگی بود که باید این فعالیت ها و اقدامات با قوت و شدت بیشتری در پیش گرفته شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با تاکید بر اینکه اقدامات در حوزه فرهنگ باید از لحاظ کمی افزایش یابد، افزود: با انجام کارهای فرهنگی مانند برگزاری همایش باستانشناسی در هگمتانه بخشی از جامعه را با تپه هگمتانه و آثار آن آشنا کردیم و یا با برگزاری همایش لااودیسه در نهاوند زمینه آشنایی برخی افراد با نهاوند و لااودیسه فراهم شد.
ایزدی از برگزاری همایش ملایر در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گفت: همایش میر سید علی و یا همایش اسد آباد برای معرفی آدراپانا هم با هدف آشنایی جامعه جوان و نسل امروز با ریشه های فرهنگی تاریخی استان همدان برگزار می شود.
وی با بیان اینکه توسعه فرهنگی تضمین کننده و ضمانت توسعه استان همدان است،افزود: چنانچه اقداماتی را که انجام می دهیم نوع نگاهمان مبنی بر توسعه فرهنگ باشد توسعه گردشگری نیز حاصل می شود وگرنه هر چقدر هم زیر ساخت تامین شود ولی از نظر فرهنگی به توسعه دست نیابیم اثری نخواهد داشت.
همایش بازشناسی فرهنگ در همدان برگزار می شود
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان با اشاره به اینکه زیر بنای اصلی کار میراث فرهنگی، توسعه فرهنگی است، بیان داشت: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری و نامگذاری سال به نام " اقتصاد و فرهنگ همراه با عزم ملی و مدیریت جهادی" باید بیش از پیش به فرهنگ و کارهای فرهنگی اهمیت داده شود.
ایزدی با تاکید بر اینکه باید بر خرده فرهنگ ها ارزش بیشتری قائل شد، ابراز داشت: جامعه امروز نیازمند بازشناسی فرهنگی خود است و همایشی در آذر ماه در مورد فرهنگ ها و بازشناسی فرهنگ ها و توریسم در همدان برگزار خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه خیلی از خرده فرهنگ ها در همدان فراموش شده است، عنوان داشت: در استان همدان قومیت های مختلفی مانند ترک ها، لر ها و غیره زندگی می کردند ولی در استان همدان آنچه از خرده فرهنگ ها باید بدانیم نمی دانیم زیرا توسعه فرهنگی پیدا نکرده ایم.
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان در پایان با بیان اینکه عدم توجه به فرهنگ موجب فراموش شدن خرده فرهنگ ها می شود، گفت: بخشی از تاریخ همدان لباس و موسیقی اصیل، غذا و مهمترین زوایای فرهنگی آن لهجه است که رها شده و به آن پرداخته نشده و راه به فراموشی گذاشته شده است.
نظر شما