به گزارش خبرگزاری مهر، دكتر سيد حسن حسيني در نشست برنامه ريزي جشنواره هاي اختراعات سال 1393 با بيان اينكه تاكنون 30 جشنواره استاني، منطقه اي و ملي اختراعات برگزار شده است، گفت: از نيمه دوم سال 89 كه جشنواره هاي اختراعات بنياد در استان ها آغاز شد تاكنون 10 هزار و 480 اختراع در 30 جشنواره توسط داوران بنياد ملي نخبگان بررسي شده است كه از اين ميان 2 هزار و 292 اختراع موفق به كسب تاييديه سطح 3 اختراعات بنياد شده اند.
وي با بيان اينكه آمار پذيرش اختراعات در داوري ها 21 درصد بوده است، افزود: نرخ پذيرش در سال گذشته نسبت به سال پیش از آن كاهش داشت كه مي تواند نشانگر ارتقاء كيفيت باشد. با اين وجود در تجاري سازي و به بازار رساندن اختراعات سطح 3 خيلي موفق نبوده ايم و قطعا تمامي عوامل آن به بنياد ملي نخبگان بر نمي گردد و مطمئنا بخش مهمي از آن به نداشتن قابليت ورود به بازار است.
معاون فرهنگي و امور نخبگان بنياد ملي نخبگان با اشاره به برگزاری 6 جشنواره ملي و منطقه اي نوآوري و شكوفايي اختراعات، گفت: رويكرد اصلي جشنواره هاي نوآوري و شكوفايي سال جاري بر اساس دستور رئيس بنياد، تجاري سازي است؛ بنابراين سمت و سوي داوري ها هم بر اساس تشخيص در جهت تجاري سازي خواهد بود.البته تاكيد رئيس بنياد ملي نخبگان بر اتصال و هماهنگي بيشتر بخش هاي معاونت علمي با بنياد نشانگر توجه جدي وي بر امر تجاري سازي اختراعات است به طوري كه اختراعاتي كه موفق به كسب تاييدبه سطح 3 شدند براي تجاري سازي به كريدورهاي تجاري سازي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري معرفي مي شوند.
وي با بيان اينكه در سال گذشته تنها در جشنواره منطقه اي اختراعات كوهساران بخش تجاري سازي استقرار داشت، افزود: اين درحالي است كه در تمامي جشنواره هاي نوآوري و شكوفايي امسال بخش تجاري سازي فعال خواهد بود و مانند جشنواره ملي نوآوري و شكوفايي در بهمن ماه هر سال برگزار مي شوند.
دبير شوراي نخبگان بنياد ملي نخبگان خاطرنشان كرد: در بخش داوري جشنواره هاي نوآوري و شكوفايي بايد رويكرد اصلي اين باشد كه اختراعاتي كه توانايي بالقوه ورود به بازار و رسيدن به محصول را دارند شناسايي شوند و بايد مسير ادامه داري را در جهت نيل به اين هدف دنبال شود در غير اينصورت داوري اختراعات براي كسب تاييديه سطح 3 اختراعات بنياد تنها توزيع تسهيلات سربازي خواهد بود. البته افزايش سهم مشاركت به 45 درصد مي تواند در جهت ارتقا كيفيت اختراعات و كاهش سوءاستفاده هاي احتمالي باشد.
حسینی ادامه داد: در بخش تجاري سازي بايد مانند جشنواره ملي از صاحبان صنايع محلي و استاني دعوت بعمل آيد. همچنين بايد تلاش شود كه در اين جشنواره ها فضاي شاداب و پرطراوات براي جذب دانش آموزان و دانشجويان در جهت ترويج و عمومي سازي علم فراهم شود.
در پايان اين نشست مقرر شد كه جشنواره خليج فارس به ميزباني بنياد نخبگان استان فارس در ارديبهشت ماه، جشنواره زاگرس به ميزباني بنياد نخبگان استان كردستان درشهريورماه،،جشنواره دماوند به ميزباني بنياد نخبگان استان سمنان در مهرماه، جشنواره كوهساران به ميزباني بنياد نخبگان استان گيلان و جشنواره كوهرنگ به ميزباني بنياد نخبگان استان اصفهان در آذرماه برگزار شود.
نظر شما