۲۶ فروردین ۱۳۹۳، ۱۶:۰۳

گزارش مهر/

دست رنج کشاورزان قلعه گنجی در جیب دلالان/ افت شدید نرخ گوجه فرنگی و نگرانی کشاورزان

دست رنج کشاورزان قلعه گنجی در جیب دلالان/ افت شدید نرخ گوجه فرنگی و نگرانی کشاورزان

کرمان – خبرگزاری مهر: هر سال با آغاز فصل برداشت محصولات کشاورزی، کشاورزان به جای خوشحالی از به ثمر نشستن محصولات باید نگران تامین تجهیزات کشاورزی و فروش منصفانه محصولاتشان در بازار مصرف باشند در سال جاری نیز کمبود تجهیزات زیر بنایی و سوخت مشکلاتی را برای کشاورزان به وجود آورده است و دلالان نیز در کمین دسترنج کشاورزان گوجه کار هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، استان کرمان در زمینه کمیت و کیفیت 10 محصول کشاورزی رتبه اول تا سوم کشور را به خود اختصاص داده است این درحالی است که جنوب استان کرمان مهمترین قطب کشاورزی استان کرمان و از جمله مهمترین مناطق تامین کننده محصولات مورد نیاز کشور است.

بسیاری از این محصولات کشاورزی به دلیل کیفیت بالا در بازار جهانی نیز از جایگاه قابل توجهی برخوردار هستند.

وجود نخلستانهای، باغهای گسترده مرکبات، صیفی جات و مزارع گسترده سیب زمینی و پیاز طرح استمرار جنوب استان کرمان را به پتانسیلی بالفعل و استراتژیک در کشاورزی کشور تبدیل کرده است.

شرایط خاص آب و هوایی جنوب کرمان را به گلخانه طبیعی کشوری تبدیل کرده است، حاصلخیزی خاک، وجود منابع آبی و مرطوب بودن هوا بهترین محصولات را در این منطقه عاید کشاورزان می کند.

قصه پر غصه و تکراری کشاورزان

اما قصه پر غصه ای که هر ساله کشاورزان جنوب کرمان را تهدید می کند کمبود تجهیزات کشاورزی، کمبود آب، کمبود کامیون برای حمل و نقل محصولات، دلال بازی در زمان برداشت محصولات و افت شدید قیمت محصولات و بعضا کمبود سوخت است.

این روزها کشاورزان جنوب استان کرمان در آستانه برداشت انواع محصولات قرار دارند از گوجه فرنگی گرفته تا خیار سبز، پیاز، سیب زمینی و هندوانه اما در همین زمان بیشترین درخواست برای امکانات نیز وجود دارد اما هر ساله مشکلات سالهای قبل تکرار می شود.

هم اکنون فصل برداشت گوجه فرنگی در جنوب کرمان فرا رسیده است و مشکلات بر روی این محصول متمرکز شده است این درحالیست که همزمان با برداشت سایر محصولات، مشکلات بر روی محصولات دیگر متمرکز می شوند که اکثرا ناشی از دلال بازی است.

افت شدید قیمت گوجه فرنگی در مزارعه/ سایه سنگین دلالان بر مزارع

هم اکنون قلعه گنج از جمله شهرستانهای جنوبی کرمان است که با افت شدید نرخ گوجه فرنگی مواجه شده است.

این درحالی است که سال جاری به دلیل شرایط آب و هوایی میزان کشت و تولید گوجه فرهنگی افزایش یافته است اما نرخ گوجه فرنگی از سوی دلالان بسیار پائین اعلام می شود و کشاورزان در صورت احتساب قیمت موجود با در نظر گرفتن نرخ حمل و نقل عملا ورشکست می شوند اما سود کشاورزی و زحمات آنها به جیب دلالان می رود.

با وجود اینکه هر سال این مشکل تکرار می شود اما هنوز راهکار اساسی برای حل مشکل در نظر گرفته نشده است.

دلالان در اندیشه سود زحمات کشاورزان

دلالان نیز با حضور در منطقه با پیشنهاد قیمتهای بسیار پائین کشاورزان را در بن بست قرار داده اند و کشاورزان یا مجبورند محصول خود را قیمت پائین بفروشند و یا اینکه شاهد خراب شدن محصول بر روی بوته ها باشند.

در سالهای گذشته کاهش نرخ به حدی بود که در برخی موارد قیمت جعبه محصول از محصول درون آن کمتر می شد و کشاورزان نگران تکرار چنین وضعیتی هستند.

همچنین کمبود تجهیزات برداشت جو و گندم و همچنین کمبود سوخت نیز به مشکلات سایر کشاورزان تبدیل شده است.

پرداخت نشدن به موقع سوخت کشاورزی و بسته بودن سامانه سوخت شرکت نفت باعث نارضایتی کشاورزان شده این درحالیست که سامانه سوخت بیستم هرماه بسته می شود.

یزدان خواه مدیرجهادکشاورزی قلعه گنج در خصوص وضعیت کشاورزی قلعه گنج می گوید: برداشت جو از هزارو 400 هکتار اراضی کشاورزی شهرستان قلعه گنج آغاز شد.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قلعه گنج پیش بینی می شود از هر هکتار 2.5 تن محصول برداشت شود.

افزایش بارندگی و افزایش تولید محصول لبخند را بر لبان دلالان نشاند!

یزدان خواه افزود: امسال نسبت به پارسال 10 درصد افزایش کشت داشتیم.

وی دلیل افزایش کشت را تقاضای زیاد این محصول دانست.

وی مشکل حمل ونقل و ادوات برداشت را از عمده مشکلات کشاورزان جو کار قلعه گنجی دانست و گفت: کار برداشت تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه دارد.

برداشت گوجه فرنگی از 2300 هکتار اراضی در قلعه گنج/ افزایش 10 درصدی محصول

وی در خصوص گوجه فرنگی کاران نیز گفت: پیش بینی می شود از هر هکتار 40تن محصول برداشت شود.

وی افزود: امسال 10درصد نسبت به پارسال افزایش محصول داشتیم.

مدیر جهاد کشاورزی قلعه گنج دلیل افزایش محصول را میزان بارندگی های اخیر و کاهش جمعیت آفات و بیماری های گوجه فرنگی اعلام کرد.

وی قیمت پایین گوجه فرنگی و مشکل هزینه های تولید وحمل و نقل و نبود صنایع تبدیلی را از عمده مشکلات کشاورزان گوجه کار دانست.

صدور گوجه فرنگی قلعه گنج به عراق

کار برداشت گوجه تا اوایل خرداد ماه ادامه دارد. لازم به یاد آوری است محصول گوجه فرنگی قلعه گنج به کشور عراق و به منظور مصرف داخلی کشور صادر می شود.

یکی از دلایل افزایش محصول در شهرستان قلعه گنج افزایش بارندگی بوده است به این ترتیب بعد از سالها خشکسالی هم اکنون شرایط برای بهبود وضعیت کشاورزی در جنوب کرمان مهیا شده است.

بارندگیهای اخیر موجب جاری شدن قناتها و چشمه های خشکیده شده است و سدها و بندهای خاکی نیز مملو از آب هستند و مسئولان برای استفاده بهینه از این نعمت خدادادی باید هر چه زودتر برنامه ریزیهای لازم را آغاز کنند.

به گفته مدیرمنابع طبیعی شهرستان قلعه گنج این شهرستان یک میلیون و400هکتار وسعت دارد که 88درصد آنرا حوزه آبخیزداری تشکیل داده است.

پرانداخته افزود: تاثیرات سدهای انجام شده دربخش کنترل سیل وتغذیه سفره های آب زیر زمینی موجب شده است تا آب چاه های کشاورزی هم بالا آمده و باعث رضایتمندی کشاورزان شود.

وی گفت: بارندگی های اخیر درشهرستان قلعه گنج باعث شده بندهای آبخیز داری این شهرستان بطورصد در صد آبگیری شوند.

..............................

گزارش: اسما محمودی

کد خبر 2271554

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha