۲۶ فروردین ۱۳۹۳، ۱۶:۲۲

صفوی خبر داد:

طغیان علف‌های هرز در مزارع کرمانشاه/ سم پاشی 300 هزار کتار از اراضی

طغیان علف‌های هرز در مزارع کرمانشاه/ سم پاشی 300 هزار کتار از اراضی

کرمانشاه - خبرگزاری مهر: معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي گفت: در سال جاری به دلیل شرایط مناسب محیطی شاهد طغیان علف های هرز در مزارع کشاورزی استان کرمانشاه بودیم که با سم پاشی 300 هزار هكتار از اراضي استان با این معضل مقابله شده است.

 به گزارش خبرگزاری مهر، دكتر افشين صفوي در نهمين جلسه ستاد سن استان افزود: طغيان علف‌هاي هرز بدليل شرايط مناسب محيطي اتفاق افتاد اما با تلاش مجموعه سازمان جهاد كشاورزي و حمايت و همكاري استانداري تاكنون بيش از 300 هزار هكتار از اراضي استان كرمانشاه بر عليه علفهاي هرز پهن برگ و باريك برگ مبارزه شده است.

معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي با اشاره به اهميت مبارزه با آفت سن غلات در عملكرد و كيفيت محصول گندم توليدي افزود: طبق آخرين اخبار در كل كشور 215 هزار هكتار بر عليه اين آفت سمپاشي شده است كه خوشبختانه با بسيج تمام امكلنات تا امروز در 115 هزار هكتار از اراضي استان كرمانشاه بر عليه آفت سن گندم مبارزه شيميايي شده است و از اين نظر استان كرمانشاه ركورد دار است.

صفوي تصريح كرد: با توجه به مبارزه مناسب با سن مادر در مرحله بعدي مبارزه كه بر عليه پوره سن مبارزه مي شود اقدامات ساده تر مي شود.

وي با اشاره به اينكه تاكنون در 23 هزار هكتار از مزارع جو بر عليه اين آفت مبارزه شده است افزود: براي صرفه جويي در هزينه ها مصرف توأمان سموم سن گندم و علفهاي هرز به همراه ريز مغذي ها را توصيه كرده و خواستار مشاوره كشاورزان با كارشناسان جهت انتخاب نوع سم مناسب و ميزان مصرف شد.

وي توصيه كرد: به جزء شهرستان سنقر و كليايي  در ساير شهرستانها اگر كشاورزاني مبارزه نكرده اند بدليل اينكه علفهاي هرز از مرحله سه برگي گذشته اند بايد در انتخاب نوع سم دقت كافي را داشته باشند.

گفتني است در ادامه اين جلسه كه در سازمان جهادكشاورزي استان كرمانشاه با حضور مديران جهادكشاورزي شهرستانهاي استان برگزار شد هر يك از مدعوين گزارش عملكرد خود و مشكلات پيش رو را بيان كردند.

بازدید مديركل بازرسي استانداري كرمانشاه از اداره کل جهاد کشاورزی

مديركل بازرسي استانداري كرمانشاه به همراه تعدادي از كارشناسان اين اداره كل از قسمت هاي مختلف سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه بازديد كرده و در جلسه اي با حضور رئيس و جمعي از مديران اين سازمان از نزديك با فعاليتها و مشكلات بخش كشاورزي استان آشنا شدند.

حجت الاسلام عبداله عزيزي مديركل بازرسي استانداري كرمانشاه طي سخناني گفت: كرمانشاه يك استان كشاورزي بوده و به تبع آن مهمترين سازمان نيز جهاد كشاورزي است كه به همين دليل در سال جديد اولين اداره مورد بازديد اين سازمان انتخاب شد.

مديركل بازرسي استانداري كرمانشاه تصريح كرد: بنده شخصا در ايام تعطيلات نوروز از 14 شهرستان بازديد كرده و از نزديك عملكرد سازمانهاي مختلف را مشاهده نمودم زيرا كه اعتقاد داريم ارزيابي مسئولين استان بايد در ايام حساس سال انجام شود.

عزيزي افزود: با توجه به اين بازديدها بايد گفت كه خوشبختانه حركات مثبتي در حوزه هاي مختلف كشاورزي استان انجام شده كه بنده به رئيس سازمان جهاد كشاورزي و تمام دست اندركاران اين بخش تبريك مي گويم.

وي با اشاره به نقش اين سازمان در جلوگيري از مهاجرت روستائيان به شهر افزود: ايجاد اشتغال در اين استان بسيار با اهميت بوده و مجموعه سازمان جهاد كشاورزي بايد تلاش كنند با توليد فكر و ايجاد مهارت هاي لازم باعث شوند روستائيان علاوه بر داشتن شغل مناسب به افزايش توليدات كشاورزي كمك كرده تا از مهاجرت روستائيان به شهر جلوگيري شود.

در ادامه مهندس علي اشرف منصوري رئيس سازمان جهاد كشاورزي كرمانشاه ضمن عرض خيرمقدم و تبريك سال نو گفت: اينكه سازمان جهاد كشاورزي اولين سازماني است كه ميزبان مديركل بازرسي است خوشحاليم و اين موضوع انگيزه ما را براي خدمت بيشتر مي كند.

منصوري با بيان برخي فعاليت هاي اين سازمان افزود: در طول دو سال گذشته با تلاش همكاران اقدامات خوبي در سازمان جهادكشاورزي كرمانشاه انجام شده كه ازآن جمله مي توان به تكميل ساختمان جديد و تجميع واحدها و مديريت هاي ستادي اشاره كرده كه علاوه بر صرفه جويي در هزينه ها خدمت بزرگي به ارباب رجوع ها انجام شده و خيلي از  رفت و آمدهاي غير ضروري حذف شد.

رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه با اشاره به گستردگي مجموعه سازمان ،مديريت ها و ادارات تابعه گفت: به عنوان مثال در حوزه آب و خاك در طي يك سال و نيم گذشته 17 هزار هكتار سيستم هاي آبياري تحت فشار در استان اجرا شده و اين در حالي است كه كل حجم سيستم هاي اجرا شده قبل از آن 34 هزار هكتار بوده كه در نظر داريم جهت افزايش بهره وري، افزايش راندمان آبياري و حفظ منابع آبي زيرزميني اجراي سيستم هاي آبياري تحت فشار با حمايت جهادكشاورزي در اراضي كشاورزي بسيار بيشتري اجراء شود.

منصوري با بيان طرحهاي متعدد مطالعاتي در بخش هاي مختلف افزود: در حوزه زراعت با بازنگري برنامه 4 ساله و تصويب آن برنامه داريم كه تا پايان سال 96 توليدات حوزه زراعت به 2 برابر افزايش يابد.

وي با اشاره به بحران كم آبي در استان و صرفه جويي در منابع آب زير زميني خاطر نشان كرد: در حال حاضر 20 تا 25 درصد ذرت توليدي كشور در كرمانشاه توليد مي شود كه با توجه به حجم بالاي مصرف آب در توليد اين محصول برنامه جايگزيني محصول كلزا را با توجه به مصرف آب كمتر، اهميت كشت اين محصول در تناوب گندم و ساير مزايا در دستور كار داريم.

رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه افزود: در بحث گندم كه هم مورد توجه مقام معظم رهبري( مدظله العالي) و ساير مسئولين نظام مي باشد با فعاليتهاي شبانه روزي تمام همكاران و اطلاع رساني مناسب در سال زراعي جديد اكثر كشت ها ديم قبل از بارندگي ها انجام شده و با توجه به بارندگي هاي مناسب خوشبختانه مزارع استان از شرايط بسيار مناسبي برخوردارند.

منصوري با اشاره به اهميت مبارزه با علفهاي هرز و آفت سن گندم در ميزان عملكرد و كيفيت  محصول گندم خاطرنشان كرد: اين سازمان با بسيج تمام امكانات و شيفت بندي مديران و كاركنان مرتبط در بعدازظهرها و ايام تعطيلات نوروز توانسته است تاكنون در 300 هزار هكتار از اراضي استان بر عليه علفهاي هرز و 115 هزار هكتار بر عليه آفت سن گندم مبارزه انجام داده و طي بازديدهايي كه رئيس سازمان حفظ نباتات كشور و ساير مسئولين وزارتخانه از استان داشتند عملكرد استان مورد تاييد قرار گرفته و به عنوان الگوي ساير استانها در جلسه وزارتخانه اعلام شد.

وي ضمن تشريح عملكرد سازمان در بخش باغباني، امور دام و صنايع به ميزان جذب اعتبارات اشاره كرد و گفت: تسهیلاتی که به این بخش اعطاء شده شامل تسهیلات سفر مقام معظم رهبری، طرح هدفمندی یارانه ها و  اعتبارات مرحله صندوق توسعه ملی، كمكهاي فني و اعتباري سالهاي 91و92 و مانده اعتبارات بنگاههاي زودبازده و تسهيلات خط اعتباري مكانيزاسيون بوده كه در مجموع در طول سالهاي 90 الي 92 بيش از 456 میلیارد تومان اعتبار به استان ابلاغ گرديده اما با توجه به پيگيريهاي به عمل آمده  حدود 483 میلیارد تومان جذب گرديد كه مازاد آن از منابع متمركز كشوري جذب شده است.

در پايان جلسه حجت الاسلام احمد يوسفي نيا مسئول حوزه نمايندگي ولي فقيه در سازمان جهادكشاورزي استان و مهندس علي اشرف حيدري معاون توسعه مديريت و منابع انساني اين سازمان طي سخناني به برخي از عملكردهاي حوزه كاري خود اشاره كردند.

کد خبر 2271591

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha