به گزارش خبرنگار مهر، محسن جلال پور صبح چهارشنبه در دومین همایش ملی تعامل صنعت با دانشگاه گفت: متاسفانه در زمینه تبدیل علم به فناوری موفق نبوده ایم و باید دلایل عدم موفقیت را شناسایی و برای رفع آنها اقدام کنیم.
وی یکی از این عوامل را کاهش مداوم بودجه فناوری نسبت به بودجه کل کشور ذکر کرد و افزود: قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان در ایران به صورت کامل اجرا نمی شود که این امر نیز در موفقیت تبدیل علم به فناوری تاثیرگذار است.
جلال پور بر لزوم توجه ویژه به نخبگان و به کارگیری استعدادهای آنها تاکید کرد و گفت: برای اینکه در مسیر توسعه بتوانیم موفق باشیم باید ناهماهنگی میان دانشگاهها و مرکز فناوری نیز برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه علم به تنهایی در مسیر توسعه نمی تواند تاثیرگذار باشد، اذعان داشت: در حال حاضر چهار میلیون و 400 دانشجو در دو هزار مرکز دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند.
رئیس اتاق بازرگانی کرمان تعداد پارک های علم و فناوری در کشور را 33 پارک عنوان و تصریح کرد: این در حالی است که 148 مرکز رشد و تعداد بیشماری شرکت های دانش بنیان در ایران در حال فعالیت هستند.
سالانه 28 اختراع در کشور صورت می گیرد
این مسئول رتبه ایران در نانو و تکنولوژی را 17 تا 20 عنوان کرد و افزود: با وجود فراهم بودن زیرساخت های لازم اما نتوانسته ایم در زمینه تولیدعلم به فناوری موفق باشیم.
وی با اشاره به انجام سالانه 28 اختراع در کشور اذعان داشت: این آمار در کره جنوبی 526 برابر، در هند 62 برابر، در عربستان شش برابر و در ترکیه دو برابر ایران است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران بر لزوم شناسایی مزیتهای نسبی کشور بر مبنای آینده پژوهی تاکید کرد و اذعان داشت: اتخاذ تدابیر لازم برای افزایش کارآیی، ایجاد همسویی و تعامل میان مراکز فرهنگی و دانشگاهی و همچنین حمایت از توسعه پژوهی باید در دستور کار قرار گیرد.
نظر شما