۲۷ فروردین ۱۳۹۳، ۱۶:۴۷

مناف هاشمی در نشست خبری:

شاید کمک امسال به فوتبال دوبرابر شود/ پرداخت به تیم‌های دولتی ممنوع است

شاید کمک امسال به فوتبال دوبرابر شود/ پرداخت به تیم‌های دولتی ممنوع است

معاون توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد این احتمال وجود دارد که این وزارتخانه نسبت به سال گذشته کمکی دو برابری به فدراسیون فوتبال داشته باشد. وی همچنین تاکید کرد وزارت ورزش نمی‌تواند هیچ کمکی به تیم‌های دولتی داشته باشد چرا که این کار ممنوع است.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمناف هاشمی معاون توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان که مسئولیت سازماندهی و نظارت بر عملکرد مالی دستگاه های زیرمجموع این وزارتخانه را هم برعهده دارد در نخستین نشست خبری سال جدید که امروز چهارشنبه برگزار کرد، پاسخگوی پرسش های خبرنگاران بود.

این نشست بدون هیچ مقدمه ای با پرسش خبرنگاران آغاز شد و مناف هاشمی به ترتیب پاسخگوی آنها بود. پرسش و پاسخ خبرنگاران بدین شرح است:

* چهار ماه است که از طرف صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی حقوقی پرداخت نشده است. توضیحی در مورد وضعیت این صندوق و بدهی های آن بدهید؟

- صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی، استقلال مالی دارد، اما اگر این صندوق مانند شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی مشکلی داشته باشد، وزارت پاسخگو است. در سه ماهه پایانی سال گذشته صندوق شرایط خوبی نداشت چون اقدامات مالی که در سال 92 در دستور کار این صندوق بود به خوبی انجام نشد. امیدوارم سال 93 این صندوق بتواند خودش اداره کننده امورش باشد چون کارهای اقتصادی انجام می دهد.

وی ادامه داد: البته اسفندماه یک میلیارد تومان به صندوق پرداخت کردیم که با آن حقوق یک ماه را تامین کرد، اما هنوز حقوق های معوقه سه ماه باقی مانده بود، هفته گذشته با کمک 500 میلیون تومانی وزارت ورزش دو ماه دیگر از حقوق های معوقه صندوق پرداخت شد امیدوارم شرایط طوری باشد که طی یکماه آینده بتوانیم صندوق را به روز کنیم تا مانند وزارت ورزش حقوق هایشان به موقع پرداخت شود.

* بنا به اعلام رئیس فدراسیون فوتبال اگر حمایت وزارت ورزش و جوانان نباشد، تمدید قرارداد با کی‌روش به مشکل برمی خورد آیا وزارت در این زمینه کمک مالی خواهد داشت؟

- فدراسیون فوتبال یکی از 48 فدراسیون ورزش است و تمام سیاست ها و برنامه هایی که در هر فدراسیون دنبال می شود، باید هیات رئیسه همان فدراسیون پاسخگوی آن باشد. اگر چه برخی از موضوعات مهم را با وزارت ورزش هماهنگ می کنند. در ارتباط با پرداخت حقوق کارلوس کی‌روش هم مسئولیت اصلی با فدراسیون است و خود مسئولان این فدراسیون باید پاسخگوی هر قراردادی باشند.

هاشمی تصریح کرد: اما اگر فدراسیونی نیاز به کمک مالی داشته باشد، دریغ نمی کنیم همانگونه که سال گذشته 16 میلیارد و 900 میلیون تومان به فدراسیون فوتبال کمک کردیم. برای سال 93 این کمک مالی بیشتر خواهد شد و شاید هم دو برابر کمک سال گذشته شود.

* پیش از این اعلام شده بود وزارت ورزش و جوانان هیچ کمک مالی به باشگاه های دولتی مانند پرسپولیس و استقلال نخواهد داشت، با این حال چندی پیش دو میلیارد تومان به حساب فدراسیون فوتبال واریز شد که گفته می شد برای پرسپولیس است این موضوع سر و صدای زیادی را به پا کرد در حالی که در اصل موضوع انتقاد وارد است، توضیح دهید؟

- این پرسش خبرنگار مهر بود که معاون توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به آن گفت: همانطور که گفتم سال گذشته کمک مالی به فدراسیون فوتبال داشتیم به هر حال هر فدراسیون برای خود برنامه‌های مختلف در زمینه های متفاوت دارد و اینکه فدراسیون تشخیص دهد در شرایط اضطراری به تیمی حتی اگر حرفه ای باشد، کمک کند، خودش باید پاسخگو باشد، اما حرف وزارتخانه قانونی است و پرداخت به تیم‌های دولتی ممنوع است. در این مورد هم وزارت ورزش نمی تواند به طور مستقیم وارد عمل شود.

مسئول سازمان دهی و نظارت بر عملکرد مالی دستگاه های زیرمجموعه وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد: شاید علاوه بر این دو میلیارد تومان مورد نظر کمک دیگری هم کرده باشیم این به منزله این نیست که به یک باشگاه خاص کمک کرده ایم به فدراسیون فوتبال مانند هر فدراسیون دیگری به نسبت نیازی که دارد کمک مالی می کنیم. در کل اینکه این پرداخت به فدراسیون و به عنوان کمک لحاظ شده است. اگر اتفاق دیگری افتاده، خبر ندارم.

* آیا تا زمان واگذاری سرخابی ها از طرف وزارت ورزش و جوانان بودجه ای به آنان تزریق می شود؟
- بهتر است از من بیشتر در رابطه با حوزه تخصصی یعنی اماکن ورزشی بپرسید. طبق ابلاغی که اسناد آن هم موجود است تمام پرداخت ها در فوتبال مانند هر رشته دیگری به نام فدراسیون فوتبال است. اگر هر فدراسیونی مثلا تکواندو در زمینه ای بیشتر از عرف هزینه کرده، نمی دانم. در کل فکر می کنم اگر در این زمینه بیشتر از این وارد بحث نشوم، بهتر است تا مسئولانی که به طور مستقیم در این زمینه مسئولیت دارند، خودشان پاسخ دهند.

* آیا پروژه های ملی و عمرانی نیمه تمام مانند نقش جهان در سال 93 به بهره برداری می رسند؟
- دو کار مهم را در سال 93 دنبال می کنیم که در سال های گذشته کمتر به آن پرداخته شد باید بگویم بالغ بر سه هزار پروژه در سطح کشور و از طرف استان ها وجود دارد که حمایت آنها از طریق وزارت ورزش و از محل اسناد 050 و 060 انجام می‌شود. ضمن اینکه بیش از دو هزار پروژه هم از طرف وزارت ورزش و از طریق شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی استارت خورده که هر یک از آنها به درصدهای مختلفی از پیشرفت رسیده اند. پیگیری های زیادی کردیم تا منابع مالی بیشتری را به این پروژه ها اختصاص دهیم، اما نتوانستیم بحث یک درصد را فعال کنیم.

وی ادامه داد: اما یک قانون هست که به ما اجازه می دهد با خیرین مشارکت داشته باشیم و در قالب مشارکت با آنها پروژه ها را به اتمام برسانیم یا اینکه پروژه هایی که کمتر از 50 درصد پیشرفت کرده اند را به بخش خصوصی واگذار کنیم. همچنین برای پروژه هایی که خیلی بزرگ هستند از محل فروش املاک بلااستفاده برای آنها هزینه کنیم. در این زمینه در مرحله شناسایی املاک هستیم که آنها را تبدیل به احسنت کنیم.

هاشمی در همین زمینه به بحث های مرتبط با  فاینانس اشاره کرد و گفت: با توجه به بودجه 500 هزار یورویی که آن را از طریق  فاینانس دنبال می کنیم، کارهای مقدماتی اولیه با بانک چینی انجام شده و به جمع بندی اولیه رسیده‌ایم البته در این مورد نیاز به هماهنگی نهایی با معاونت برنامه ریزی است تا کارها را پیگیری کنیم در هر صورت با این ارقام می توانیم پروژه های بزرگ را تمام کنیم در غیر این صورت و فقط با بودجه وزارت ورزش نمی توان انتظار داشت به موقع تمام پروژه ها تمام شود با این دو کاری که در حال پیگیری آن هستیم امیدواریم به نتیجه برسیم.

معاون توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد: امیدواریم طی سال 93 و 94 خیلی از پروژه‌های بزرگ را به نتیجه رسانده و طی این مدت پروژه های جدید کمتری را استارت بزنیم، در این صورت سرانه ورزشی به بالای یک متر می رسد و شرایط مطلوب تر خواهد شد هر چند همچنان عقب خواهیم بود.

* پروژه ورزشگاه نقش جهان اصفهان به کجا رسید؟ آیا این پروژه امسال به بهره برداری می رسد؟
- در ارتباط با نقش جهان باید بگویم در رابطه با بحث معارضین آن رفع معارض شده است. حساب های آنها مسدود شده البته 9 میلیارد و 800 میلیون تومان از حسابشان برداشت شده بود که قرار شد وزارت ورزش کمک کند اطمینان داریم در نهایت این پروژه سال 94 به اتمام برسد شاید بهره برداری از آن برای سال 93 امکان پذیر نباشد.

* در مجموع با توجه به اینکه ایران خواستار میزبانی جام ملت های آسیاست، در کل امسال چند دهکده ورزشی افتتاح خواهد شد؟
- اگر بحث  فاینانس مسیر خوب خود را طی کند و به چالش بین المللی کشیده نشود خیلی از پروژه های مورد نظر از شش ماه دوم سال 93 عملیاتی می شود. (این زمان شش ماه دوم 93) و سال 94 از سال های اوج کارمان است.

* آیا برای بازی های آسیایی که اهمیت زیادی هم دارد اقدام نهایی برای جذب بودجه ویژه شده است؟
- از طریق معاونت ورزش و معاونت مربوط به من تلاش های زیادی در این زمینه شده است. مسئولان در جلساتی که با آنها داشتیم قول حمایت از طرف دولت دادند. در کل تا این تاریخ و نسبت به سال 91 که اوضاع خیلی بهتر بود، پرداخت های خوبی به فدراسیون ها شده است. ما تا 31 فروردین فرصت داریم منابعی که از سال 92 باقی مانده را به بخش های مورد نظر اختصاص دهیم.

هاشمی در این  رابطه ادامه داد: در سال 91 کل پرداختی وزارت ورزش به فدراسیون ها 58 میلیارد و 800 میلیون تومان بود. در سال 92 و تا 29 اسفند، 60 میلیارد و 500 میلیون تومان پرداختی داشتیم. ضمن اینکه پرداختی ها تا پایان فروردین ماه امسال جزو اعتبارات 91 محسوب می شود که تا حالا طی این یکماه 12 میلیارد تومان از محل همین اعتبارات پرداخت کردیم یعنی در مجموع 72 میلیارد تومان پرداختی در سال 92 داشتیم. امیدواریم تا زمان بازی های آسیایی ماهانه میزان پرداختی به فدراسیون ها بنا به نیازی که دارند بیشتر از سنوات قبل باشد.

* شرکت توسعه، تجهیز و نگهداری اماکن ورزشی در ورزش کشور به یک معضل تبدیل شده که از دو راه جدا بودجه می گیرد. بهتر نیست این شرکت مسئول ساخت و ساز شود و بحث نگهداری به فدراسیون ها سپرده شود؟
- شاید تصور کنید این شرکت از فدراسیون ها خیلی پول می گیرد در حالی که شرکت توسعه طبق اصل 44 قانون جزو شرکت های واگذاری است و نمی تواند از بودجه دولت برای امور جاری خود استفاده کند باید از محل های دیگر منابع مختصری کسب کند. اکثر فدراسیون ها  به شرکت توسعه بدهکارند در حالی که اگر آنها در محل های خصوصی باشند باید چند برابر بپردازند. فدراسیون ها فقط در حد اداره آن مجموعه ای که در آن مستقر هستند، به شرکت پول می دهند.

هاشمی در این زمینه تصریح کرد: طبق بررسی ها و تا آنجا که من می دانم شرکت توسعه بیش از 20 میلیارد تومان از فدراسیون ها طلب دارد. در کل وزارت ورزش هر جا لازم باشد به شرکت کمک می کند این شرکت بازوی عمرانی است. شرکتی که نیاز به دو تا سه میلیارد تومان اعتبار عمرانی دارد، بودجه 218 میلیارد تومانی اش در سال 92 به 213 میلیارد تومان در سال 93 کاهش پیدا کرده است. از این شرکت چه توقعی می توان داشت.

* چرا اماکن ورزشی به خود فدراسیون ها داده نمی شود؟
- شرکت توسعه تمام اجاره ای که می گیرد در سال به 20 میلیارد تومان نمی رسد تا حقوق کارمندانش را بدهد در هر حال فدراسیون ها نهادهای عمومی غیردولتی هستند و نمی توان همین گونه مسئولیت اماکن ورزشی و کلید آنها را در اختیارشان قرار داد.

* فدراسیون فوتبال اعلام کرده بود برای آماده سازی تیم ملی 20 میلیارد تومان بودجه می خواهد که در همین رابطه عنوان شد 7-8 میلیارد تومان از این بودجه را وزارت ورزش پرداخت می کند، آیا این کمک در قالب همان پرداخت هایی است که به آن اشاره شد؟
- در راستای توافقی که در این راستا و برای حمایت صورت گرفته، روز گذشته 2.5 میلیارد تومان به فدراسیون فوتبال پرداخت کردیم. مبالغی را هم از اسپانسرها گرفتم در کل از محل اسپانسرها هم برای کمک به فوتبال کمک می شود. وزارت ورزش اگر بیشتر از اسپانسرها به تیم ملی کمک نکند، کمتر هم کمک نخواهد کرد.

* کمک وزارت ورزش و جوانان به فدرسیون ها امسال چگونه انجام خواهد شد؟
- هرگوه پرداختی از طرق وزارت در طول سالجاری براساس مبنای مشخص انجام می شود. در همین زمینه یک کمیته برنامه ریزی تشکیل شده که تشخیص می دهد هر معاونت براساس برنامه ای که دارد، چقدر نیاز مالی خواهد داشت و براساس همان اعلام ها پیش می رویم. در بحث توزیع اعتبارات به فدراسیون ها هم با معاونت ورزشی هماهنگ می کنیم و سهمی را در قالب بودجه اعلام خواهیم کرد. در کل امیدواریم در سال 93 اعتباراتی که به فدراسیون ها پرداخت می شود کمتر از 80 میلیارد تومان نباشد. اما در کل اینکه هر فدراسیون چقدر می گیرد نیاز به جلسات کارشناسی دارد.

* در رابطه با اعلام انصراف مسئولان وزارت ورزش و جوانان از دریافت یارانه توضیح می دهید؟
- اعضای وزارت ورزش و جوانان و تمام مدیران ورزشی در سطوح مختلف کشور طی اقدامی هماهنگی و در راستای سیاست های دولت از دریافت یارانه انصراف دادند. امیدوارم با مشارکت ورزشکاران ، قشر عظیمی از جامعه ورزش این کار را انجام دهند.

* آیا وزارت ورزش برنامه ای برای تیم های فوتبال که از لیگ دسته اول به لیگ برتر صعود می کنند و با مشکلات سخت افزاری مواجه هستند دارد؟
- فکر می کنم مدیران سازمان لیگ خودشان در مورد نحوه صعود و حذف تیم ها توجیح باشند. همانطور که گفتم وزارت ورزش هیچ حمایت مستقیمی از هیچ تیمی ندارد. ما به فدراسیون ها کمک می کنیم و خود مسئولان می دانند چگونه از آن استفاده کنند. در مورد تکمیل پروژه ها در استان های اینگونه تیم ها هم باید بگویم که شاخص های فدراسیون جدا از شاخص های استانی است و ما دخالتی نداریم. مدیرکل هر استان نماینده ما در آن استان است که باید ورود کند. معاونت ما درگیر نمی شود.

معاون توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش در پایان نشست خبری خود به دو موضوع اشاره کرد و گفت: در طول هفته گذشته با تخفیفی که از امکان ورزشی گرفتیم، 80 میلیارد تومان وجه نقد به 31 استان اختصاص دادیم. وجوهی که اسنفدماه سال گذشته داده بودیم، 20 میلیارد تومان بود. یعنی در کل 100 میلیارد تومان در بخش جاری و عمرانی به استانها داده ایم.

مناف هاشمی تاکید کرد: 48 گروه حسابرسی در فدراسیون ها مستقر شده اند تا مسائل مالی آنها را بررسی کنند تا پایان اردیبهشت میزان بدهی کامل بدهی فدراسیون ها مشخص خواهد شد. فقط اینکه در رابطه با استقلال و پرسپولیس این موضوع به طور جداگانه و توسط معاونت حقوقی پیگیری می شود. در مورد استقرار نمایندگان سازمان بازرسی هم باید بگویم که آنها مجاز هستند به عنوان نهادهای نظارتی در هر زمانی بر نهادهای عمومی غیر دولتی نظارت کنند.

کد خبر 2272342

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha