سیدقاسم یاحسینی در گفتگو با خبرنگار مهر، از انتشار کتاب «مساله زن در روزنامه مظفری» خبر داد و افزود: روزنامه مظفری یک نشریه محلی بوده که در فاصله سال های 1319 تا 1330 هجری قمری در بوشهر منتشر می شده است. نشریه ای که کاملاً رادیکال بوده و بسیاری از مواضع انقلابی و فمینیستی آن روزگار را مطرح می کرده است.
این نویسنده و پژوهشگر بوشهری با اشاره به اینکه به خوانش فمینیستی اخبار مربوط به زنان در روزنامه مظفری پرداخته گفت: من انعکاس خبر زنها در این روزنامه را که به پیش از انقلاب مشروطه بر می گردد مورد بررسی قرار داده و به خوانش فمینیستی آن پرداخته ام. این کتاب به شکل گیری جنبش فمینیستی در بوشهر توجه می کند و موج اول فمینیسم در ایران را مورد بررسی قرار می دهد یعنی همان دوره ای که بر آموزش زنان متمرکز شده بودند و با ایجاد مدارس زنانه و تعلیم و تربیت دختران می کوشیدند تا نسل فرهیخته ای پرورش دهند، این گفتمان تا دوره رضاخان هم ادامه داشته است و من این برش تاریخی را مورد پژوهش و واکاوی قرار داده ام.
کتاب مساله زن در روزنامه مظفری را انتشارات شیرازه در 500 نسخه منتشر می کند .
این نویسنده و پژوهشگر بوشهری معتقد است 500 نسخه در برابر جمعیت 76 میلیونی ایران یعنی هیچ. ما چیزی به عنوان کتاب و کتابخوانی نداریم، از کارهای پژوهشی هم هیچگونه حمایتی نمی شود در حالی که بهتر است متولیان فرهنگی از پژوهشگران حمایت کنند و زمینه انتشار آثار آنان را در شمارگان بالاتر فراهم آورند وگرنه آن چه درباره گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفته می شود در مرحله حرف و شعار باقی می ماند.
نظر شما