به گزارش خبرنگار مهر، محمد رهبان ظهر امروز اظهار داشت: مبارزه با بیماریهای دامی به منظور حفظ و حراست از سرمایه دامی کشور و پویایی صنعت دامپروری از جمله وظایف حرفه دامپزشکی است.
وی افزود: این امر با انجام اقداماتی مانند واکسیناسیون، سمپاشی، تستهای غربالگری، مراقبتها و انجام آزمایشهای تشخیصی میسر میشود.
رهبان تصریح کرد: یکی از مهمترین بیماریهای دام سبک، آبله است که عامل ایجاد کننده آن ویروسی و جزو دسته پاکسویروسها به شمار میآید.
وی بیان داشت: این ویروس موجب ایجاد دو فرم بیماری به صورت پوستی و احشایی در دام میشود که در فرم پوستی عمدتا به صورت پراکنده و منتشر ندولهایی بر روی پوست دام است و کاهش کیفیت و انعطافپذیری پوست و خشکی آن میشود و علائمی مانند بیاشتهایی، افسردگی و ضعف دارد.
ریئس شبکه دامپزشکی منوجان گفت: در فرم احشایی این ندولها عمدتا در دستگاه گوارش و تنفس تشکیل میشوند.
رهبان افزود: یکی از راههای انتقال این بیماری از طریق دلمههای کنده شده از پوست دام مبتلا به دام سالم است، لذا انجام اقداماتی مدیریت بهداشتی و ضدعفونی کردن جایگاه دام در مبارزه با این بیماری حائز اهمیت است.
وی اذعان داشت: همچنین توجه به اصول قرنطینه، کنترل ورود و خروج بهداشتی و هماهنگ شده با دامپزشکی در پیشگیری از این بیماری اهمیت دارد و از دیگر اقدامات لازم میتوان به انجام واکسیناسیون دام سبک علیه این بیماری مهم اشاره کرد.
رهبان عنوان کرد: در حال حاضر فاز بهاره واکسیناسیون آبله دام سبک درمنوجان آغاز شده و پیشبینی میشود تا پایان سال جاری حدود 121 هزار رأس دام سبک علیه این بیماری مهم واکسینه شوند.
وی خاطر نشان کرد: دامداران و عشایر شهرستان منوجان در صورت برخورد با دام مبتلا اقدامات درمانی و پیشگیرانه بیماری را با هماهنگی دامپزشکی شهرستان اعمال کنند.
نظر شما