به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا جعفری جلوه، رئیس ستاد بزرگداشت سی و پنجمین سالروز شهادت استاد مطهری امروز اول اردیبهشت ماه به تشریح فعالیتهای انجام شده در بنیاد شهید مطهری و ستاد بزرگداشت پرداخت.
وی در مورد برنامه های ستاد بزرگداشت شهید مطهری در سال جاری گفت: یکی از برنامه های مهم ستاد بزرگداشت شهید مطهری برگزاری جشنواره الکترونیکی پیشوای مرتضی در بخشهای مسابقه کتابخوانی، وبلاگ نویسی، انتخاب جملات ناب، تولید کلیپ صوتی و تصویری و نمودارسازی است.
وی درباره نحوه برگزاری این جشنواره گفت: این اولین باری است که جشنواره الکترونیکی با موضوع شهید مطهری برگزار می شود. مرکز فناوری اطلاعات و فضای مجازی بنیاد جشنواره پیشوای مرتضی را به شکل نوین و پوشش جذابتری برگزار می کند و در برگزاری این جشنواره سعی شده است که از ظرفیتهای فضای مجازی و فناوری های نوین در این زمینه استفاده شود.
وی با اشاره به دیدار اخیر مسئولان بنیاد شهید مطهری با سه تن از مراجع حوزه های علمیه کاشان و اصفهان گفت: اخیرا با آیت الله مظاهری، آیت الله طباطبایی و آیت الله نمازی دیدارهای جداگانه ای داشتیم و نکته جالب در این دیدارها، اشاره این شخصیتهای بزرگوار بر خلوص نیت شهید مطهری بود. ایشان تأکید می کردند استاد مطهری از شخصیتهای سختکوش و بیقراری بودند که بدون رودربایستی در انقلاب و جریانهای انقلاب حضور مستمر داشت و نقش بی بدیلی ایفا کرد.
جعفری جلوه با اشاره به شعار امسال بزرگداشت شهید مطهری گفت: شعار امسال ما "مطهری و وحدت اسلامی" است. ستاد بزرگداشت برای انتخاب این شعار چند عامل را مد نظر داشت: اول تأکید فراوان شهید مطهری بر مساله وحدت میان مسلمانان و دوری از تفرقه است. دومین عامل وضعیت امروز جهان اسلام است که نیاز مبرمی به ترویج گفتمان وحدت اسلامی دارد و سومین عامل تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر این مساله است." از نظر ما بزرگداشت چنین شخصیتی نقش مهمی در زینت معنوی جهان امروز دارد و خدا را شاکریم که توفیق یافتیم در این عرصه نقش آفرینی کنیم.
جعفری جلوه با اشاره به نقش ویژه ای که دستگاه ها و نهادی مختلف کشور و فعالان فرهنگی ایفا کردند گفت: البته ستاد بزرگداشت استاد مطهری و دبیرخانه دائمی ستاد که به همت معاونت فرهنگی بنیاد و دکتر اثباتی فعال است در طول سال فعالیت مستمری داشته و به انسجام خاصی رسیده است. از نکات مهمی که مورد نظر دبیرخانه ستاد بزرگداشت بوده است، هماهنگی فعالیتها با شعار سال است که طبق جدول زمانی که تعیین شده این فعالیت ها تا پایان اردیبهشت به انجام خواهد رسید.
در ادامه نشست، بهروز اثباتی دبیر ستاد بزرگداشت و معاون فرهنگی بنیاد شهید مطهری گفت: انقلاب اسلامی شهدای گرانقدر و دانشمند زیادی دارد. اما ستاد بزرگداشت شهید مطهری جزو معدود سیستم هایی است که بعد از 35 سال همچنان با قوت کار خود را ادامه می دهد. نکته جالب این است که نهادها و دستگاه هایی که در سالروز بزرگداشت شهید مطهری نقش آفرینی می کنند به صورت خودجوش و فارغ از دستورالعملها این کار را انجام می دهند. در واقع بزرگداشت شهید مطهری وظیفه ذاتی نهادها و ارگانها نیست، اما می بینیم همه ساله بودجه جداگانه ای در نهادها برای بزرگداشت تصویب می شود و برنامه ها با نظم خاصی به انجام می رسد.
اثباتی ادامه داد: البته باید چند نکته را در این تداوم در نظر بگیریم، اول از همه شخصیت برجسته شهید مطهری و نقشی که در انقلاب اسلامی داشتند، در این تداوم نقش اساسی دارد. دومین عامل از نظر من عنایات امام خمینی و مقام معظم رهبری به شخصیت شهید مطهری و سومین عامل پی گیری های خانواده شهید مطهری است، اما عامل چهارمی هم وجود دارد که بزرگداشت شهید مطهری را شبیه به بزرگداشتهای دینی کرده، آن هم حضور خودجوش نهادها و ارگان های مردمی و دولتی است.
دبیر ستاد بزرگداشت در ادامه گفت: بعد از استقرار ستاد بزرگداشت در بنیاد شهید مطهری، کارها انسجام بیشتری گرفته است. چرا که حدود 10 ماه قبل از برگزاری سالگرد شهید مطهری اتاق فکری با حضور همه دلسوزان و متفکران تشکیل می شود و در طول سال جلسات متعددی تشکیل می دهد. خوشبختانه مدت هاست که هفته معلم در آموزش و پرورش و هفته عقیدتی سیاسی در نیروهای مسلح با روز بزرگداشت شهید مطهری مقارن شده است که همین بر ترویج افکار شهید مطهری تأثیر مثبتی می گذارد.
اثباتی با اشاره به چند محور اساسی در برگزاری بزرگداشت گفت: " اولین گام ما فعالیت های رسانه ای است که تا کنون رسانه های مکتوب و رسانه های تصویری در ترویج فعالیتهای حضور متعهدانه ای داشته اند. دومین گام ما نیز پیوند سالروز بزرگداشت با فعالیتهای هنری هنرمندان است." با تلاشی که انجام شده تاکنون توانستیم نسل هنرمندان جوان را به وسیله برگزاری جشنواره ها با افکار شهید مطهری آشنا کنیم. امسال نیز توانستیم دومین جشنواره تجسمی را برگزار کنیم که در 15 اردیبهشت مشاهده خواهید کرد، جوانان هنرمند تا چه میزان توانسته اند افکار شهید مطهری را در قالب های تجسمی بگنجانند.
در ادامه جلسه خبرنگاران حاضر پرسشهای خود را با محمدرضا جعفری جلوه در میان گذاشتند و پاسخهای خود را دریافت کردند. جعفری جلوه در پاسخ به این سؤال که نقش بنیاد در برگزاری بزرگداشت و سیرهای مطالعاتی چیست، گفت: معاونت آموزش در این زمینه نقش اساسی دارد و تاکنون توانسته با حوزه های علمیه ارتباط تنگاتنگی برقرار کند. ضمن اینکه معاونت آموزش وارد حیطه های دانشگاهی هم شده و فعالیتهای متنوعی در این زمینه انجام داده است، البته امسال معاونت آموزش تأکید ویژه ای بر گسترش سیرهای مطالعاتی و بسط آنها در کانونهای مردمی دارد که به زودی اخبار خوبی در این زمینه منتشر خواهد شد.
بهروز اثباتی نیز در پاسخ به این سؤال که چرا در بحث سریال سازی، مستندسازی و انیمیشن کار خاصی انجام نگرفته است، گفت: عرصه فرهنگ، عرصه گسترده است و هر چه جلوتر می رویم رقبای بیشتری وارد عرصه فرهنگ می شوند. تا دو سه دهه پیش این مسائل خیلی مطرح نبودند، اما امروز با گسترش ارتباطات و پیشرفته شدن امکانات این کمبود برجسته شده است.
جعفری جلوه در ادامه سخنان اثباتی گفت: البته باید چند نکته را عرض کنم و آن اینکه به قدر توان ما مشغول حضور قوی در این زمینه ها هستیم. اخیرا مستندی توسط بنیاد شهید مطهری کلید خورده است بنام "با شهید مطهری در شرق و غرب عالم" که اولین گام آن برداشته شده و در اندونزی به سراغ مطهری شناسان برجسته ای رفته ایم و نقش شهید مطهری را در میان متفکران این کشور مورد بررسی قرار دادیم. به زودی مستند آماده شده و از شبکه های سیما پخش خواهد شد. کارگردان این مستند سید اشرف الدین طباطبایی است که مستند مسلمانان از او مورد توجه قرار گرفته است. همچنین در نظر داریم بعد از این مستند به سراغ مسلمانان هند و کشمیر برویم و مستند شهید مطهری را در این کشور تهیه کنیم.
جعفری جلوه تأکید کرد: چند سالی هم هست که سریال شهید مطهری با همکاری صدا و سیما کلید خورده است هم دلایل فنی و هم بودجه ای مانع از پیشرفت سریع کار شده است. با این حال به زودی خبرهای خوشی نیز در این زمینه خواهید شنید.
نظر شما