به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، آذربايجان همچنين به ارمنستان هشدار داد كه نيروهاي مسلح آذربايجان قادرند تا قره باغ را به زور از ارمنستان كه در حال حاضر اين منطقه تحت كنترل اين كشور قرار دارد پس بگيرند.
الهام علي اف رئيس جمهور آذربايجان طي ديدار خود از منطقه "لنكران" در نزديكي مرز ايران گفت:"موضع غير سازنده و منفي ارمنستان پيشرفت در گفتگوها را غير ممكن مي سازد اما در اين برهه اميدواريم كه راه حلي مسالمت آميز و عملي براي اين مساله پيدا شود".
علي اف گفت:"در همان حين ما پتانسيل نظامي خود را تقويت مي كنيم و اگر هزينه نظامي ما در سال 2004 به ميزان 270 ميليون دلار و در سال 2005 به ميزان 300 ميليون دلار بوده است در سال 2006 به ميزان دوبرابر افزايش خواهد يافت و به 60 ميليون دلار خواهد رسيد".
رئيس جمهور آذربايجان اعلام كرد:دشمن بايد بداند كه ارتش ما هميشه آمادگي آن را دارد تا دوباره به زور قره باغ را از آنها پس بگيرد".
گفتني است آذربايجان و ارمنستان به مدت پنج سال(1994-1988) بر سر كنترل منطقه ناگورنو - قره باغ 145 هزار نفري كه هريك ادعاي مالكيت آن را دارند با هم جنگيدند كه طي آن تعداد زيادي كشته و يك ميليون نفر بي خانمان شده اند ليكن در نهايت اين منطقه در اختيار ارمنستان قرار گفت ولي اين مساله مورد شناسائي آذربايجان قرار نگرفت و از سال 1994 باكو اين منطقه را منطقه اشغالي ارمنستان قلمداد مي كند.
همچنين ذكر اين نكته ضروري است با عنايت به نزديكي انتخابات پارلماني علي اف و اوپوزيسيون بر آنند تا از مناقشه قراباغ به عنوان حربه اي تبليغاتي در برابر مخالفين خود استفاده كنند تا جائيكه يكي از رسانه هاي دولتي اين كشور با پخش تصاويري گروههاي مخالف را متهم به دريافت رشوه از مقامات ارمنستان كردند و به همين سبب در نظر سنجي هم كه اخيراً از سوي سازمان غير انتفاعي آزادي قره باغ در آذربايجان صورت گرفت، نشان مي دهد كه بسياري از جوانان آذربايجان در مساله قره باغ از اقدام نظامي عليه ارمنستان حمايت مي كنند.
نظر شما