به گزارش خبرنگار سياسي "مهر". دكتر لاريجاني دبير شوراي عالي امنيت ملي كه به پاكستان سفر كرده بود ، شامگاه چهارشنبه به كشور بازگشت و در بدو ورود در فرودگاه مهرآباد تهران در جمع خبرنگاران در خصوص موضع دولت پاكستان درباره قعاليت هاي صلح آميز كشورمان اظهار داشت : خوشبختانه به دليل ارتباط نزديك ايران و پاكستان به خصوص در مسائل مهم امنيت منطقه اي؛ در اين سفر رايزني هاي خوبي را داشتيم و باور پاكستاني ها اين است كه ايران داراي حق طبيعي استفاده از فن آوري هسته اي صلح آميز است.
لاريجاني همچنين گفت: پاكستان در اجلاس شوراي حكام با ما همراهي داشت و امروز پاكستان با ماست و رئيس جمهور مشرف شخصا بر حق ايران در بهره مندي از فن آوري هسته اي تاكيد دارد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به سوال خبرنگار سياسي "مهر" كه از او پرسيد: سوغات سياسي اين سفر چه بود؛ پاسخ داد: به دليل اهميتي كه پاكستان به عنوان يك كشور مسلمان قدرتمند در منطقه دارد , هميشه سطح روابط ما با پاكستان بالا بوده هرچند كه ما انتقاداتي را هم داريم مثل ملاقات برخي مقامات پاكستاني با اسرائيلي ها اما در زمينه هاي مختلف وحدت نظر داريم، در اين سفر رايزني هاي خيلي خوبي انجام شد.
از امنيتي كردن پرونده ايران خيلي ها ضرر خواهند كرد |
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري كه از عدم تمايل حسين موسويان و سيروس ناصري دو عضو تيم مذاكره كننده ايراني براي بازگشت به كشور پرسيد؛ گفت: چنين چيزي وجود ندارد. من خودم دو روز قبل با آقاي موسويان ديدار داشتم. شايعات مربوط به آقاي ناصري هم صحت ندارد و ايشان در نيويورك نيست.
دكتر لاريجاني در بخش ديگري از گفت وگويش با خبرنگاران در پاسخ به سوالي در مورد اظهارنظر يكي از مقامات پاكستاني كه گفته بود ما 10 سال است كه با اسرائيل رابطه داريم؛ اظهار داشت: من چنين سخني را نشنيده ام البته ما انتقاد خودمان را مطرح كرديم و آنها نوع نگاه ما را دريافتند و اين يك وجه قضييه است.
وي در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار سياسي "مهر" كه از احتمال مذاكره يا رايزني با ايالات متحده در جريان مذاكرات هسته اي پرسيد, پاسخ داد: من چنين نيازي را احساس نمي كنم.
لاريجاني در خصوص احتمال ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت گفت: خيلي از كشورها با ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت مخالف هستند چون مستندات قانوني و حقوقي ندارد و امروز ايران همانطور كه در گزارش البرادعي هم تاكيد شده است در مسير همكاري با آژانس بين المللي انرژي اتمي قرار دارد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي ادامه داد: ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت مبناي حقوقي ندارد مگر اينكه بخواهند بر منباي چيزهاي ديگري اين كار را انجام دهند كه البته امروز فهميده اند كه با لسان زور نمي توانند با ايران سخن بگويند.
وي افزود: از امنيتي كردن پرونده ايران خيلي ها ضرر خواهند كرد.
لاريجاني در خصوص افزايش طرفهاي مذاكره كننده با ايران گفت: آنچه كه مهم است اين است كه پرونده ايران بايد در چارچوب آژانس و پادمان مورد بررسي قرار گيرد و چون فن آوري هسته اي ايران ؛ فن آوري پاكي است. لذا ما با مذاكره با گروهها و كشورهاي مختلف از جمله هند و پاكستان اشكالي نمي بينيم بر خلاف برخي روزنامه ها كه مي گويند تلاش ايران در جهت افزايش تعداد طرفهاي مذاكره است , ايران به دنبال گسترده كردن طرفهاي مذاكره نيست و ما به دنبال انقباض يا انبساط گروههاي مذاكره كننده نيستم.
وي در پايان تاكيد كرد: براي اينكه موضع حق مان اثبات شود با اين كشورها به رايزني مي پردازيم و اگر كسي پيشنهاد مدون و معقولي ارائه بدهد مطالعه مي كنيم.
نظر شما