به گزارش خبرنگار مهر، حبیب الله موسوی بهار پیش از ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هفته سلامت امسال بر مبنای خود مراقبتی و تاثیر آن بر سلامت افراد جامعه برگزار شد و خود مراقبی یک حوزه وسیع در حوزه علوم پزشکی است.
وی با بیان اینکه تلاش در زمینه خود مراقبتی در جامعه تلاش در زمینه بالابردن فرهنگ در جامعه است، افزود: در بهار سال جاری بهار سلامت در کشور اتفاق افتاده است و بهداشت نقش موثری را در سلامت جامعه ایفا می کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه سخنانش بیان داشت: اصلاح رژیم غذایی، مصرف نکردن قند و نمک و چربی و برنج، ورزش و تحرک بدنی و کم کردن وزن از جمله مواردی است که فرد باید در خود مراقبتی انجام دهد.
موسوی بهار با اشاره به اینکه در سال جاری برنامه های مختلف در حوزه سلامت و درمان در کل کشور انجام می شود، ابراز داشت: از جمله این برنامه ها می توان به رایگان شدن هزینه زایمان طبیعی در بیمارستان های دولتی استان همدان اشاره کرد.
وی ادامه داد : در راستای این برنامه ها سهم پرداختی بیمار برای بستری شدن در بیمارستان های دولتی از 50 درصد به ده درصد کاهش می یابد و کیفیت هتلینگ و یا خدمات بیمارستان ها در ارائه تجهیزات و امکانات رفاهی به بیماران در بیمارستان ها ارتقا یافته و بازسازی و تجهیز بیمارستان ها از اردیبهشت ماه انجام می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه توجه به بخش درمان از دیگر برنامه های علوم پزشکی در سال جاری است، عنوان داشت: یکی از این برنامه ها افزایش میل و رغبت پزشکان به ماندگاری در نقاط دور افتاده و طبابت در این مناطق بوده که با انجام یک سری کار های تشویقی این موضوع محقق می شود.
موسوی بهار ابراز داشت: حضور پزشکان متخصص در رشته های پر مراجعه در کلینیک ها از دیگر اقدامات در راستای ارتقا درمان در جامعه است.
وی با اشاره به مزیت های اجرای طرح پزشک خانواده در جامعه، افزود: متاسفانه برخی از پزشکان عمومی میل به طبابت در مناطق دور افتاده و روستایی و یا حتی شهری را ندارند و شرط اول برای اجرای طرح پزشک خانواده ایجاد رغبت و میل در پزشکان برای حضور در نقاط دور افتاده است.
شهرستان های استان همدان با کمبود متخصص روبرو هستند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه انتخاب پزشک مناسب اولین حق بیمار در جامعه است، اظهار داشت: با اجرای طرح پزشک خانواده و تکمیل پرونده الکترونیک برای هر بیمار در سیتم درمانی جامعه پیشرفت های خوبی حاصل می شود.
موسوی بهار در مورد دانشکده طب سنتی در همدان نیز گفت: دو نفر از دانشگاه علوم پزشکی همدان برای طی دوره طب سنتی به تهران اعزام شدند و محل و مکان دانشکده مشخص شده و امیدواریم که امسال موفق به اخذ مجور برای طب سنتی در استان همدان باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه سخنانش به بیمارستان قلب فرشچیان همدان اشاره کرد و اظهار داشت: اولویت اصلی در برنامه های امسال راه اندازی و تجهیز بیمارستان فرشچیان است و در بودجه سال 93 نیز برای تکمیل این بیمارستان هشت میلیارد تومان به این پروژه تخصیص داده شده است.
موسوی بهار گفت: امیدواریم که بیمارستان فرشچیان امسال به بهره برداری برسد و این بیمارستان برای تجهیز اعتبار قابل توجهی نیاز دارد و از سویی قرار است امکانات بیمارستان اکباتان را به این بیمارستان منتقل کنیم اما تنها 60 درصد تجهیزات بیمارستان اکباتان قابل استفاده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در مورد وجود متخصص در استان همدان بیان داشت: در شهرستان همدان هیچ کمبودی از لحاظ متخصص وجود ندارد و حتی در برخی رشته ها فوق تخصص نیز وجود دارد اما در شهرستان های استان همدان با کمبود تخصص هایی مانند متخصص زنان، ارتوپدی و غیره مواجه هستیم.
موسوی بهار ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی همدان در حال حاضر در 13 رشته تخصصی متخصص تربیت می کند و در تربیت متخصصین سعی بر این است که بومی گزینی شود و با اعطای یک سری تسهیلات از متخصین برای خدمت در مناطق بومی استان تعهد گرفته شود.
نظر شما