به گزارش خبرنگار مهر، غلامعلی حداد عادل عصر جمعه در آیین نمادین پاکسازی حواشی رودخانه جاجرود و جمع آوری زباله های این منطقه به مناسبت روز زمین پاک که به همت فرمانداری شهرستان پردیس و با همکاری شهرداری این شهر با حضور حیدرزاده مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان تهران، حیدری فرماندار شهرستان پردیس، محمد لاله شهردار پردیس، زندی بخشدار جاجرود، دیگر مسئولان شهری و شهرستانی، سازمان های مردم نهادِ فعال در امور حفظ محیط زیست و جمع کثیری از مردم تهران و پردیس در کرانه رودخانه جاجرود برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای حفاظت از محیط زیست همه باید وارد میدان عمل شوند.
این مسئول با بیان اینکه نباید گذشتگان اجازه ساخت و ساز و ایجاد نواحی کارگاهی در حواشی رودخانه جاجرود را می دادند، یادآورشد: نباید اجازه ساخت نزدیک به 400 کارگاه آنهم به صورت غیرقانونی در حاشیه رودخانه جاجرود داده می شد.
وی ادامه داد: آن روزی که مسئول وقت منطقه نسبت به ساخت و سازهای مذکور به صورت غیرقانونی، فاقد جواز و شبانه آگاه شد اما سکوت اختیار کرد و یا خدای ناکرده رشوه گرفت سبب شد تا این مشکلات به بار آید.
این مسئول تصریح کرد: منطقه جاجرود با شرایط اقلیمی و طبیعی خود توان، ظرفیت و تحمل آلودگی های گوناگون 400 کارگاه صنعتی را ندارد، این منطقه از همان گذشته بهترین نقطه برای تفرج مردم تهران بود که امروز ظرف مدت پنج سال درو و به محل ایجاد کارگاه های صنعتی بدل شده است.
حداد عادل با اشاره با راهکارهای پیش رو برای رفع آلودگی پسماندهای صنعتی جاری به رودخانه جاجرود اظهار داشت: امروز مسئولان فرمانداری، بخشداری، محیط زیست و سایر مسئولان باید بنشینند و در خصوص مسائل مطروحه چاره اندیشی کنند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید در قالب صحبت با صاحبان کارگاه ها و توافق با آنها سعی بر رفع این زیان ها شود؛ البته این مهم در درجه نخست باید بر اساس تفاهم محقق شود.
لزوم کاستن از کارهای تشریفاتی در حفظ محیط زیست
وی با اشاره به امکانات کم رفاهی در برخی نواحی گردشگری گفت: ما برای مردمی که نه باغی دارند و نه امکانات خاصی و قصد دارند یک روز خود را در طبیعت و در کنار رودخانه سپری کنند، امکاناتی فراهم نکرده ایم و حال از تهدیدهای محیط زیستی گلایه می کنیم.
این مسئول تصریح کرد: ارائه امکاناتی مناسب در زمینه جمع آوری زباله ها و حفظ محیط زیست اقداماتی به مراتب کم خرج تر از تبلیغات، عکاسی، فیلمبرداری و چاپ نشریات است اما ما کارهای کم خرج را انجام نمی دهیم و در مقابل کارهای تشریفاتی زیاد شده است.
حداد عادل ادامه داد: باید واقع بین بود، دلسوزی کرد و با پرهیز از کار نمایشی و در سایه تدبیر نسبت به فرهنگ سازی اقدام کرد که این همان شعار مدنظر مقام معظم رهبری در سال جاری یعنی "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در حال حاضر مشکل محیط زیست، خلأهای قانونی نیست بلکه مشکل اساسی وجود خلأهای تربیتی و فرهنگی است، در نتیجه مجلس با وضع یک یا چند قانون نمی تواند این کاستی ها را جبران کند.
وی افزود: قانون زمانی می تواند عنصری مؤثر باشد که تربیت و فرهنگ در جامعه وجود داشته باشد؛ قانون در خصوص استثنائات ورود پیدا کرده و اقدام می کند اما وقتی همه به اتفاق تخلفی را انجام می دهند کاری از دست قانون ساخته نیست.
این مسئول ادامه داد: قانون، سوار بر شانه های فرهنگ است و برای توسعه فرهنگی همچون حفظ محیط زیست نهادهایی مانند آموزش و پرورش، رسانه های گروهی و سایر اقشار جامعه باید تلاش کنند تا مبحث صیانت از پاکیزگی طبیعت به فرهنگی همه گیر بدل شود.
حداد عادل با اشاره به فرهنگ پاکیزگی محیط زیست در برخی دیگر از کشورهای جهان و قیاس آن با ایران اظهار داشت: من در مسافرت های خود به دیگر نقاط جهان دیده ام که کارمندان ادارات بعد از اتمام ساعت کاری اتاق خود را تمیز و زباله های جمع آوری شده را به محیطی از قبل تعبیه شده منتقل می کنند و این امر را کار مهمی نیز تلقی نمی کند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اما متأسفانه اینجا برخی افراد پشت فرمان یک خودروی چندین میلیونی می نشینند و سیگار به لب زباله خود را در خیابان پرتاب و رها می کند، حال در چنین شرایطی قانون چه کاری می تواند انجام دهد.
سد سازی بدون مطالعه بد است
وی افزود: حفظ محیط زیست خود مصداقی از امر به معروف و نهی از منکر است و نابودی محیط زیست نمونه یک منکر بزرگ قلمداد می شود، از این رو دعوت مردم به حفاظت از این هدیه الهی خود یک معروف خواهد بود که باید به آن به عنوان وظیفه ای شرعی نگریست.
وی با اشاره به اجرای طرح های عمرانی در مسیر آبراه های کشور خاطرنشان کرد: ما گاهی مواقع با ایجاد سد مواردی را درست و جاهایی را خراب می کنیم اما بیان این مطلب به معنای بد بودن پروژه های سد سازی نیست، بلکه سد سازی فاقد مطالعه بد است.
اول فرهنگ سازی سپس برخورد سخت گیرانه
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسشی مبنی بر برخوردهای شدیدتر با افراد آلوده کننده محیط زیست اظهار داشت: این کارها فایده ای ندارد، در وهله نخست باید تبلیغ و تمرین حفاظت از محیط زیست را در دستور کار قرار داد.
وی ادامه داد: در مرحله بعد از تبلیغ و تمرین باید به سوی تدبیر رفت؛ اگر منطقه ای دارای بار جمعیت گردشگری 10 هزار نفری بود، مسئولان و مردم آن منطقه باید نسبت به مسائل زیست محیطی و آسیب های احتمالی از این ناحیه حساس شوند.
این مسئول تصریح کرد: اگر در ازای تأمین نیازمندی های این گردشگران صرفا به حرف زدن و پلیس آوردن بپردازیم، فایده ای نخواهد داشت، اتخاذ تدابیر سخت گیرانه زمانی باید اجرایی شود که از قبل نسبت به تولید فرهنگ اقدام شده باشد.
این مسئول در پایان پیرامون آینده شهرستان پردیس در زمینه برخورداری از نماینده ای مجزا در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: هنوز لایحه ای در خصوص تقسیمات کشوری و تعداد نمایندگان برای انتخابات سال 94 از سوی وزارت کشور و دولت به مجلس ارائه نشده است.
حداد عادل ادامه داد: اگر قرار بر اتخاذ تصمیمات و تمهیداتی در خصوص مسائل مذکور باشد، وزارت کشور باید لایحه خود در مقیاس کل کشور ارائه دهد تا مورد بررسی قرار گیرد.
بر پایه این گزارش، در پایان مراسم نمادین پاکسازی حواشی رودخانه جاجرود و جمع آوری زباله های این منطقه به مناسبت روز زمین پاک که به همت فرمانداری شهرستان پردیس و با همکاری شهرداری این شهر برگزار شد از تنی چند از نوجوانان فعال در این آیین با تقدیم لوح تقدیر و هدیه یابود، تجلیل شد.
نظر شما