۱۸ شهریور ۱۳۸۴، ۱۹:۰۸

پاول : سخنراني من در سازمان ملل درباره تسليحات كشتار جمعي عراق ؛ لكه ننگ سوابق من است

پاول : سخنراني من در سازمان ملل درباره تسليحات كشتار جمعي عراق ؛ لكه ننگ سوابق من است

كالين پاول وزير امور خارجه سابق آمريكا سخنرانيش در مجمع عمومي سازمان ملل را پيش از جنگ عراق پيرامون تسليحات كشتار جمعي اين كشور كه منجر به جنگ عليه بغداد شد، لكه ننگي در سوابقش توصيف كرد.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، پاول در گفتگويي تلويزيوني اعلام كرد كه سخنراني وي در سازمان ملل را كه منجر به جنگ عراق شد، لكه ننگي در سوابق خود مي داند.

پاول در شبكه تلويزيوني ABC اعلام كرد:من آن سخنراني را به نمايندگي از آمريكا براي جهانيان ارائه دادم و هميشه جز سوابق من خواهد بود و اين مساله براي من دردناك بود و هم اكنون هم دردناك است.

 
عده اي از اعضاي محافل اطلاعاتي آمريكا در آن زمان مي دانستند كه برخي از منابع اطلاعاتي، كه اين اطلاعات را داده اند خوب نيستند و نبايد به آنها اعتماد شود اما آنها صحبتي نكردند.

وزير امور خارجه سابق آمريكا بدون اينكه "جرج تنت" رئيس سابق سازمان اطلاعات مركزي آمريكا موسوم به سيا را متهم كند، گفت : تنت بر اين باور بود آنچه را كه به من داده است اطلاعات درستي است ليكن عده اي از اعضاي محافل اطلاعاتي آمريكا در آن زمان مي دانستند كه بخشي از منابع اطلاعاتي كه اين اطلاعات را داده اند خوب نيستند و نبايد به آنها اعتماد شود اما آنها صحبتي نكردند.

پاول افزود: افرادي كه از عدم صحت اطلاعات آگاه بودند از مقامات ارشد اطلاعاتي نبودند اما اطلاع داشتند كه بعضي از اين منابع قابل اعتماد نيستند.

وي همچنين گفت : من هرگز هيچ دليل و مدركي را مشاهده نكردم كه رابطه اي بين يازده سپتامبر سال 2001 را با رژيم صدام نشان دهد.

 
من هرگز هيچ دليل و مدركي را مشاهده نكردم كه رابطه اي بين يازده سپتامبر سال 2001 را با رژيم صدام نشان دهد.

اين ژنرال بازنشسته آمريكايي در ادامه افزود: آنچه كه ما بايد بلافاصله بعد از جنگ انجام مي داديم تحميل خواسته هايمان به كل كشوربا نيروي كافي نظامي خودمان يا با استفاده از نيروهاي ائتلاف و يا ايجاد سريع نيروهاي ارتش عراق بود كه اگر ما چنين اقداماتي را صورت مي داديم  ممكن بود به چنين هرج و مرجي منجر نمي گرديد.

وي  ضمن ابراز نگراني خود از احتمال وقوع جنگ داخلي در عراق  گفت : بايد راهي براي آوردن سني ها به فرايند سياسي كشور پيدا شود عراق در شمال به يك شبه دولت بدل شده و در جنوب هم به يك شبه دولت بزرگتر و در ميانه كشور نيز مدل خاص خود را دارد.

وي افزود : ما در ابتدا ماموريت خود را براي عراقي ها چنين اعلام كرديم كه مي خواهيم عراق را يكپارچه نگهداريم و اين چالشي است كه در حال حاضر با آن روبرو هستيم.

وي همچنين اظهار داشت كه با رئيس جمهوري آمريكا رابطه خوبي دارد، افرادي هستند مي گويند كه شما نبايد از جنگ حمايت مي كرديد و بايد استعفا مي داديد اما خوشحالم از اينكه صدام حسين رفته است.

در فوريه سال 2003 پاول در مجمع عمومي سازمان ملل سخنراني كرد و طي اين سخنراني به نمايندگان كشورهاي جهان چنين القا كرد كه بر اساس يافته هاي اطلاعاتي آمريكا، صدام تسليحات كشتار جمعي در اختيار دارد.

وي همچنين تصاويري ماهواره اي را نشان داد و ادعا كرد كه اين تصاوير متعلق به يك آزمايشگاه متحرك تسليحات بيولوژيكي است اما پس از حمله به عراق مشخص شد كه اين كشور هيچ گونه تسليحات كشتار جمعي، هسته اي و يا شيميايي در اختيار نداشته است و بعضي از منابع نيز از دستكاري اطلاعات خبر دادند كه اين مساله از سوي افكار عمومي جهان بويژه آمريكا فشار زيادي را به بعضي از طيف هاي هيات حاكمه وارد كرد.

بعضي از تحليلگران بر اين باورند كه منابع اطلاعاتي در پنتاگون(DIA) اطلاعات مذكور را از طريق عوامل خود كه عمدتاً عراقي هاي در تبعيد بودند در اختيار سيا قرار دادند وبا استفاده از نفوذي كه در كاخ سفيد داشتند آنها را براي استناد به اين اطلاعات تحت فشار قرار دادند.

کد خبر 227845

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha