به گزارش خبرنگار مهر، مشکلات هزار قصه راننده تاکسی را می توان تنها با نشستی چندساعته با تاکسیرانان در شهر لمس کرد و به تصویر کشید، از مسافربرهای غیرمجاز که نانشان را آجر کرده اند تا هزینه های سرسام آور زندگی و درآمدهای ناچیزی که همواره صرف تعمیر خودرو فرسوده شان می شود.
پایین بودن نرخ، بالا بودن هزینه ها و استهلاک، فرسودگی ناوگان، فعالیت مسافربرهای غیرمجاز، ترافیک سنگین شهر، نبود خط ویژه و ... از جمله مشکلاتی است که تاکسیرانان شهرستان نور با آن دست و پنجه نرم می کنند و معتقدند کسی دیگر صدایشان را نمی شنود.
600 راننده تاکسی در شهرستان نور در غرب مازندران فعالیت دارند.
مهرداد حسن پور که 20 سال به عنوان راننده تاکسی به شهروندان نور خدمات رسانی می کند، خواستار برنامه ریزی و توجه مسئولان برای رفع مشکلات رانندگان تاکسی شد.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: رانندگان تاکسی بجای 8 ساعت کار روزانه از صبح تا شب در این حرفه فعالیت دارند و با سیلی صورتشان را سرخ نگه می دارند.
شهر زیرپای مسافربرهای غیرمجاز
وی با اشاره به فعالیت مسافربرهای غیرمجاز گفت: خودروهای شخصی براحتی در ایستگاهها اقدام به جابجایی مسافر می کنند و جلوی کارهای غیرقانونی آنان گرفته نمی شود.
حسن پور با بیان اینکه رانندگان تاکسی مسئول جان مردم هستند، اظهار داشت: فعالان این حرفه باید آرامش فکری داشته باشند و نیاز است تا مسئولان برای تامین هزنیه های حمل و نقل عمومی تلاش داشته باشند.
حسن مهدیپور عضو هیئت مدیره انجادیه تاکسیرانی نور نیز که 31 ساله در این حرفه مشغول فعالیت است با اظهار اینکه در تعیین نرخ و کرایه تاکسی همه چیز سنجیده نمی شود، گفت: رانندگان علاوه بر توم و هزینه های زندگی با هزنیه توریستی بودن و ترافیک شهر را نیز بپردازند.
لاین های مخصوص تاکسی راه اندازی شود
وی اظهار داشت: در ایام تعطیلات، عید و تابستان رانندگان تاکسی 60 درصد افت درآمد دارند و مسئولان فکری به حال ترافیک شهر داشته باشند و حداقل لاین های مخصوصی را برای تاکسی ها در شهر طراحی کنند.
مهدیپور تصریح کرد: از شورای شهر و مسئولان تقاضا داریم تا خط ساحلی نور را هر چه سریعتر آماده و بهره برداری کنند تا مشکل ترافیک شهر برطرف شود.
اباصلت مهدیپور عضو هیئت مدیره تاکسیرانی نور نیز شمار رانندگان عضو هیئت مدیره را 600 نفر بیان کرد و گفت: از مسئولان می خواهیم تا به درد دل ما گوش دهند و به ما برسند.
وی به افزایش هزینه ها اشاره کرد و گفت: با پنج فرزند مستاجرم و بالابودن هزینه ها اجازه نمی دهد که بیمه شویم و همواره شرمنده زن و فرزندانمان هستیم.
وی یادآور شد: همچنین توان مالی آن را نداریم تا خودروی فرسوده مان را به خودرو نو تبدیل کنیم و چشم انتظار حمایت مسئولان هستیم.
درآمدمان صرف استهلاک خودرو می شود
احمد حبیبی از دیگر رانندگان تاکسی شهر نور که 22 سال سابقه فعالیت در امر حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری دارد، می گوید: رانندگان تاکسی هر چه درآمد دارند باید خرج تعمیرات و استهلاک خودروهایشان کنند و تاکنون چند بار اقدام به تعمیر موتور خودرویم کرده ام.
وی افزود: مشکلات آنقدر زیاد است که سالی یکبار هم نمی توانیم با خانواده مان به تفریح و مسافرت برویم و رانندگان نیاز به حمایت مسئولان دارند.
هزینه های سرسام آور تاکسیرانی
محمدرضا جعفری دیگر راننده تاکسی شهر نور نیز به لیستی از هزنیه های تاکسیرانان اشاره کرد و گفت: 750 هزار تومان هزنیه بیمه شخص ثالث، 850 هزار تومان هزینه بیمه تامین اجتماعی، سالانه یکبار تعمیر سرسیلندر با هزنیه یک میلیون تومانی، 600 هزار تومان دستمزد، 400 هزار تومان لاستیک ایرانی مدل پایین و ... از جمله هزنیه های رانندگان تاکسی است که با آن مواجه هستند.
وی با بیان اینکه در سال 280 روز کار مفید داریم، بیان داشت: سالانه هر راننده در سال بیش از 6.5 میلوین تومان صرف هزنیه های خودرویش می کند و در کنار این هزنیه ها، خرج زندگی و ... از دیگر موارد است.
کرایه ها متناسب با تورم افزایش یابد
وی خواستار آن شد تا شغل تاکسیرانی به عنوان مشاغل سخت محسوب شود و با توجه به افزایش هزنیه های سوخت و تورم، کرایه های تاکسی نیز باید متناسب افزایش یابد.
جعفری یادآور شد: به دلیل ترافیک سنگین شهر مسیرهای یک کیلومتری که در زمان عادی پنج دقیقه ای طی می کنیم، در زمان تعطیلات باید 20 دقیقه در مسیر باشیم.
نعمت یوسفیان عضو شورای شهر نور و مدیرعامل تاکسیرانی شهرستان نور درباره مشکلاتی که ساالها گریبانگیر تاکسیرانان است، گفت: نداشتن دفتر، نبود پارکینیگ، کلینیک تاکسیرانی و تحمیل هزینه های بالا برای تعمیر و خرید لوازم یدگی از جمله مشکلات اساسی است.
وی بیان داشت: با تهیه یک قطعه زمین بری ایجاد پایگاه و دفتر شرکت تعاونی می توان در کاهش هزنیه ها کمک زیادی کرد.
وی با اشاره به اینکه بیشتر رانندگان از قشر ضعیف جامعه هستند، گفت: بیشتر آنان دچار مشکلات مالی هستند و بخش اعظم درامدشان صرف هزینه و استهلاک ماشین می شود.
یوسفیان درباره بیمه رانندگه گفت: ماهانه باید 87 هزار تومان به عنوان حق بیمه و 800 هزار تومان بات بیمه شخص ثالث پرداخت کنند که متاسفانه بسیاری از رانندگان به دلیل درآمد کم قادر به پرداخت آن نیستند.
فعالیت مسافربرهای غیرمجاز
عضو هیئت مدیره تاکسیرانی غرب مازندران، حضور مسافربرهای شخصی و غیرمجاز را از دیگر مشکلات بیان کرد و گفت: این مسافربرها علاوه بر افزایش بار ترافیک سبب کاهش درآمد رانندگان تاکسی می شود و از مسئولان تقاضای برخورد و رفع این مشکل را داریم.
وی همچنین خواستار ارتقای درجه راهنمایی و رانندگی شهرستان و مساعدت مسئولان در این زمینه شد و گفت: با تحقق این هدف نیروی بیشتری برای حفظ نظم عمومی و اعمال قانون به شهرستان اختصاص داده می شود.
ترافیک سنگین شهر
یوسفیان ترافیک شهرستان را از دیگر مشکلات بیان کرد و گفت: امیدواریم با راهکار مناسب این مشکلات حل شود زیرا فعالیت در ترافیک سنگین شهر، برای تاکسیرانان بصرفه نیست.
مدیرعامل تاکسیرانی شهرستان نور فرسودگی بخش اعظمی از ناوگان تاکسیرانی شهرستان را از دیگر مشکلات بیان کرد و گفت: به دلیل هزینه های بالا و درآمد کم، رانندگان توان نوسازی خودروها را ندارند.
وی کمبود پول خرد را از دیگر مشکلات رانندگان تامسی برشمرد و گفت: برای حل این مشکل دستگاه کارت خوان را به طور آزمایشی در تاکسی ها نصب خواهیم کرد.
لزوم تسریع در راه اندازی کمربندی و جاده ساحلی
وی خواستار تسریع در راه اندازی کمربندی و جاده ساحلی شهرستان شد و گفت: با اجرایی شدن این طرح بخشی از مشکل حمل و نقل و ترافیک برطرف می شود.
عضو شورای شهر نور به تورم و گرانی اشاره کرد و گفت: متاسفانه افزایش کرایه ها متناسب و همسو با تورم نیست و سبب دغدغه رانندگان شده است.
نظر شما