به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی پورمختار پیش از ظهر یکشنبه در جلسه حل مشکل آب دو شهرستان بهار و کبودرآهنگ که در فرمانداری شهرستان بهار برگزار شد، با اشاره به اینکه وضعیت موجود آب نیاز به مدیریت قوی دارد، اظهار داشت: مصرف آب در وضعیت بحرانی کنونی نیازمند مدیریت در بخش آب شرب و آب مصرفی در حوزه کشاورزی است چراکه در حال حاضر بیشترین میزان برداشت آب از سفره های زیرزمینی مربوط به حوزه کشاورزی است.
پورمختار افزود: جهاد کشاورزی باید بر نحوه کشت محصولات زراعی توسط کشاورزان این دو منطقه نظارت بیشتری داشته باشد تا جائیکه با ترویج کشت محصولات کم آب بر می توان بحران کمبود آب را مدیریت کرد.
وی با بیان این مطلب که فعالیت های چاه های حفر شده در شهرستان بهار باید کنترل شود، اذعان داشت: چاه هایی که به صورت غیر مجاز قبل از سال 85 حفر شده اند و تاکنون نیز فعالیت دارند باید از سوی مدیریت آب و جهاد کشاورزی تعیین تکلیف شود، چراکه این چاه ها بدون کنترل در حال استحصال آب از منابع زیر زمینی هستند.
پورمختار افزود: در حال حاضر نیز بسیاری از کشاورزان به علت پایین رفتن آب زیر زمینی در حال تعمیق چاه های خود هستند و همین امر سبب برانگیخته شدن اعتراضات تعدادی از مردم و مسئولین شده لذا باید با تعیین تکلیف و یا صدور مجوز مصرف آب این چاه ها را کنترل کرد.
وی با بیان این مطلب که افزایش قیمت سوخت مشکلاتی را برای کشاورزان به همراه خواهد داشت، اظهار داشت: با توجه به اینکه افزایش قیمت نفت گاز کشاورزان شهرستان به خصوص مالکان چاه های بدون پروانه را از ابتدای سال جاری دچار مشکل کرده لذا همین امر سبب افزایش قاچاق سوخت شده و به تبع بروز فساد و فقر کشاورزان را به همراه خواهد داشت.
پورمختار افزود: برقی کردن چاه های کشاورزی که در اولویت مجلس و دولت بود و در حال حاضر با افزایش قیمت سوخت باید در رأس اقدامات دستگاه های متولی این امر قرار بگیرد تا کشاورزان بدون دغدغه تأمین سوخت به کشت بپردازند.
وی اذعان داشت: در حال حاضر با توجه به اینکه کشاورزان کشت خود را آغاز کرده اند باید سوخت لازم ارائه شود و مجاز و غیر مجاز بودن چاه های کشاورزی باید بعد از فصل کشت تعیین شود.
سالانه 300 میلیون متر مکعب از منابع آب های زیر زمینی دشت بهار برداشت می شود
فرماندار شهرستان بهار نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در دشت بهار سالانه 300 میلیون متر مکعب از منابع آب های زیر زمینی برداشت می شود، اظهار داشت: از میزان آب برداشته شده از سفره های زیر زمینی 230 میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی و مابقی نیز در حوزه شرب و صنعت به مصرف می رسد.
محسن مرادی پناه افزود: با توجه به تزریق بسیار کم آب به منابع زیر زمینی و کاهش نزولات جوی در سال های اخیر وضعیت کنونی آب در شهرستان مدیریتی قوی،مدغن و قانونمند در حوزه مصرف را می طلبد تا جائیکه بتوان تمهیدات و سازوکارهای لازم را در این حوزه تدوین نمود.
مرادی پناه با اشاره به طرح تالوار نیز اذعان داشت: در طرح تالوار که اکنون در حال اجراء است باید برای بخش آب شهرستان بهار نیز پیش بینی هایی اعمال شود، هرچندکه تسریع کار در این طرح مستلزم اعتبارات و پیگیری مجدانه مسئولین زیربط است تا کمبودها در حوزه آب مرتفع شود.
وی همچنین در خصوص برقی کردن چاه های آی کشاورزی با توجه به افزایش قیمت سوخت نیز عنوان داشت: برقی کردن چاه های آب کشاورزی نیاز به تأمین اعتبار دارد چراکه تأمین هزینه این عمل که به عهده خود کشاورز است برای این قشر امکان پذیر نیست پس می طلبد دستگاه های متولی نیز مساعدت هایی با کشاورزان در این خصوص داشته باشند.
مرادی پناه با بیان این مطلب که تا کنون هزار و 354 حلقه چاه در شهرستان بهار برقی شده است، اعلام داشت: صد دستگاه کنتور هوشمند نیز تا کنون در شهرستان بهار برای کنترل مصرف آب چاه های کشاورزی توسط توزیع برق این منطقه نصب شده است.
نظر شما