علی اشرف منصوری در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: کشاورزی یکی از بخش های مهم کشور در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها به شمار می رود و اگر توجه لازم به آن صورت نگیرد و بسته های حمایتی در نظر گرفته نشود شاهد تاثیر پذیری بالایی در این بخش مهم خواهیم بود که در نهایت به ضرر مردم و جامعه خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: با برآوردهای صورت گرفته و عدم حمایت مناسب و کافی از بخش کشاورزی قیمت تمام شده برخی اقلام نطیر مرغ و تخم مرغ، گندم، مرکبات، شیرخام و گوسفند با افزایش قیمت مواجه شود.
منصوری ادامه داد: بر این اساس و در برآوردهای صورت گرفته قیمت مرغ و تخم مرغ 40 درصد، گندم دیم و شیرخام 27 درصد، گوسفند 21 درصد و مرکبات 29 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه در ادامه خاطرنشان کرد: در فاز اول هدفمندی یارانه ها 170 میلیارد ریال برای عدم تاثیر منفی بر بخش کشاورزی هزینه شد.
وی همچنین به اثرات مثبت و منفی اجرای فاز اول هدفمندی یارانه ها بر بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: کاهش تردد ماشین آلات کشاورزی در مزارع، افزایش بهره وری در استفاده از ادوات خاک ورزی، صرفه جویی در مصرف سوخت و انرژی و افزایش بهره وری در مصرف نهاده های کشاورزی از جمله اثرات مثبت اجرای مرحله اول این طرح بود.
منصوری خاطرنشان کرد: در عین حال فاز اول هدفمندی یارانه ها آثار منفی نیز برای بخش کشاورزی به همراه داشت که از جمله آن ها می توان به افزایش هزینه های تولید در واحدهای تولیدی کشاورزی مصرف کننده سوخت، افزایش هزینه های تولید در صنایع تبدیلی و کمبود کمک های تسهیلاتی ارزی، افزایش هزینه های حمل و نقل و نوسانات شدید قیمت محصولات اشاره کرد.
وی در ادامه به برخی الزامات در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها برای عدم آسیب پذیری بخش کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: افزایش سرمایه گذاری در تحقیقات و آموزش برای افزایش بهره وری، توجه جدی به مدیریت آب در بخش کشاورزی، سرمایه گذاری در زیربناها، حمایت از تغییر الگوی کشت و ایجاد پایگاه اطلاعات جامع کشاورزی از جمله این الزامات است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی کرمانشاه در پایان، توسعه بیمه ای، توجه جدی به بازاریابی محصوات کشاورزی و حمایت تسهیلاتی از کشاورزان را از دیگر الزامات بخش کشاورزی در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها برشمرد.
نظر شما