به گزارش خبرنگار مهر، محمد هاشمی صبح دوشنبه در همایش استانی بهداشت حرفه ای محیط کار افزود: تاکنون 72 درصد کارگاههای تحت پوشش بهداشت محیط حرفه ای هستند و100 درصد شاغلان شناسایی شده است.
وی یادآور شد: 39.5 درصد شاغلان تحت پوشش نیز تحت پوشش معاینات کارگری قرار گرفته اند.
هاشمی تعداد بازرسان و کارشناسان بهداشت حرفه ای را 200 نفر بیان کرد و گفت: 15 درصد کارگاههای استان دارای عامل زیان آور صدا، 19 درصد کارگاههای دارای عامل زیان آور گرد و غبار و هشت درصد شاغلان در معرض عامل زیان آور مواد شیمیایی هستند.
این کارشناس تصریح کرد: پیشگیری از بروز بیماریها از دیگر وظایف است ولی علیرغم بازرسی های محیط کار، به دلیل نبود نظام جامع و کارآمد، مسائل ایمنی و بهداشتی محیط کار همگام با توسعه رشد نکرده است.
هاشمی بحث آموزش شاغلان را مهم دانست و ایمنی و بهداشت در استفاده از مواد شیمیایی را در محیط کار شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای بیان کرد.
وی حفظ ایمنی نیروی کار را از جمله وظایف بهداشت محیط برشمرد و گفت: یکی از الزامات رعایت مسائل بهداشتی و زیست محیطی است و خوشبختانه کارخانجات به این سمت پیش می روند.
هاشمی افزود: یکی از وظایف اصلی بازرسان و کارشنان بهداشت حرفه ای، شناسایی مخاطرات تهددید کننده سلامت و ارائه راه حلهایی برای کنترل و کاهش مخاطرات است.
وی افزود: در سال 92 کارگاه آموزشی مقابله با عوامل شیمیایی، اروگونومی و امواج الکترومغناطیسی در استان برگزار شده است.
کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای گفت: اجرای آیین نامه سلامت شغلی، اجرای طرح ساماندهی رانندگان درون شهری و برگزاری کارگاه آموزشی برای پزشکان از جمله اقدامات است.
وی افزود: سنجش عوامل زیان آور محیط کار، انجام اقدامات کنترل آلاینده های محیط کار، انجام معاینات شاغلان و ارتقای دانش بهداشتی شاغلان از جمله خدمات بهداشت حرفه ای است که برخی از این طرح ها برون سپاری شده است.
نظر شما