به گزارش خبرنگار مهر، فرج الله خبیر پیش از ظهر امروز در نشست گروه ها و تشکلهای سیاسی خوزستان اظهار کرد: هدف ما از این دعوت، همگرایی بین احزاب و تشکل های فعال استان است که تمایل دارند استان خوزستان از نظر سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی توسعه یابد.
وی افزود: تشکل ها جزو گروه های مرجع تاثیر گذار در وضعیت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی هستند و دولت باید توجه جدی به تشکل ها و این گروه های تأثیر گذار داشته باشد در غیر این صورت ما نمی توانیم شاهد توسعه در جامعه باشیم و این تشکل ها باید بر اساس چارچوب و اساس نامه خود فعالیت کنند و اهدافی را دنبال کنند که منطقی تر است.
انتقاد از فعالیت مقطعی احزاب
خبیر عنوان کرد: کارکرد احزاب این است که به مرام نامه خود توجه داشته باشند و این مسئله را مدنظر داشته باشند که روزی قرار است مدیریت کنند و در ساختار قدرت حضور داشته باشند که توجه به این مسائل و فعالیت ها باید مبتنی بر برنامه ریزی باشد. احزاب و تشکل ها در کشور ما فعالیت های مقعطی دارند و به ویژه در زمان انتخابات وارد عرصه رقابت می شوند و بعد از اینکه انتخابات تمام شد دیگر اثری از وجود احزاب در جامعه مشاهده نمی شود و این وضعیت برای اداره امور کشور روند مطلوبی نیست زیرا احزاب باید به طور مستمر فعالیت کنند و در تدوین برنامه ها و مرام نامه به ساماندهی مردم و مراقبت از جامعه توجه کنند.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان تصریح کرد: اگر منتقدین جدی روبروی دولت نباشند ممکن است دولت به بیراهه برود. نقد به خودی خود سازنده است و انتظار داریم که همکاری و مساعدت احزاب با ما به طور مطلوب انجام شود. اعضای احزاب می توانند نظرات و نقدهای خود را که در اداره استان مناسب است را به ما ارجاع دهید و تصمیماتی که درباره مسائل استان اتخاذ می شود را نقد و تجزیه و تحلیل کنید. اگر این تصمیمات را مثبت دیدید موج موافقت های مردمی را در جامعه گسترش دهید و اگر آن را منفی دیدید بگویید که چه خطراتی دارد.
خبیر با بیان اینکه در استان خوزستان با مشکلات زیادی روبرو هستیم، تصریح کرد: به عنوان یکی از چند استان بزرگ کشور و نقش مهمی که در تامین منابع مالی کشور داریم و در زمینه های اقتصادی و کشاورزی نیز جزء برترین استان ها هستیم اما هنوز عقب ماندگی هایی داریم و ناهنجاری های زیادی در استان وجود دارد.
تشیکل خانه احزاب در خوزستان
عیدی فعال یکی از اعضای فعال کانون زندانیان سیاسی مسلمان قبل از انقلاب در این نشست اظهار کرد: تقاضای تشکیل خانه احزاب را داریم برای مسائل استان تشکیل گروه های کاری اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را نیز داریم.
وی افزود: وضعیت صنایع برای بیکاری و اشتغال صنایع باید روشن شود وضعیت صنایع در استان ناتوان است و از 270 شرکت و کارخانه موجود در شهرک صنعتی شماره دو، تعداد 30شرکت فعال هستند.
عدم استفاده از نیروهای فعال
حمید طرفی عضو حزب ثقلین خوزستان در این نشست گفت: اگر مسئولین استان اراده کنند می توانند نیروهای فعال و قوی را داشته باشند اما تاکنون نخواستند. ما قوم گرا نیستیم و استان خوزستان برای ایجاد تحول نباید به قوم گرایی رو آورد و خوزستان را در دوره های مختلف از بالا نابود کردند.
وی افزود: در تالاب هورالعظیم از 750 هزار هکتار تنها یک هزار هکتار مانده است و با وجودی که می تواند منشأ اقتصادی باشد اما به مرکز مارهای سمی تبدیل شده و آب آن بسیار تلخ شده است. تالاب شادگان بر اثر طرح نیشکر ماهی هایش را از دست داده است و 15 میلیون نخل نیز در همین طرح نیشکر از این تالاب نابود شد و در حمله عراق مواد سمی به کار برده شده در اسلحه ها هنوز در تالاب هورالعظیم است و طبق تحقیقات علمی انجام شده این مواد علاوه بر اینکه سرطان زا هستند تا دومیلیون سال نیز باقی می مانند.
تفاوت میان منتقدان و مخالفان
شاهپور زندی عضو انجمن اسلامی معلمان خوزستان در این نشست اظهار کرد: در زمینه رفتار سازی که دغدغه مسئولین است زمینه هایی برای استاندارد سازی لازم داریم. برخی مدیران هنوز هم نگاه های قبیله ای دارند و به جای اینکه از دشمن، دوست بسازند دارند از دوست دشمن می سازند. باید میان منتقدان و مخالفان تفاوت قائل باشیم تا یک منتقد راحت بتواند انتقاد کند و برای انجام فعالیت های حزبی به یک مهارت و باور نیاز است.
همچنین محمد حسن آلاله عضو جامعه اسلامی فرهنگیان در این نشست اظهار کرد: همه ما در یک جامعه زندگی می کنیم و در ذهن و قلب خود علاقه داریم تا کشورمان به یک جایگاه و منزله خوب دست پیدا کند و باید نگاه تک بعدی نداشته باشیم. این نگاه های تک بعدی کشور را به سامان نمی رساند و مختص شناختن یک نفر هم حقیقت یک استان را نشان نمی دهد و مسائل مرکز کشور بر مردم استان بسیار تأثیر می گذارد. نگاه کشور باید اصلاح شود تا مردم حضور پیدا کنند آیا ما توانسته ایم رابطه دولت و مردم را به یکدیگر نزدیک کنیم.
وی افزود: همیشه می گوییم شایسته سالاری اما هنوز هم نگاه های جناحی باعث می شود که افراد بر سر کار بروند. ما باید در نیت هایمان تلاش کنیم تا تمام گروه های سیاسی که می توانند در پیشبرد کشور مؤثر باشند را با خود همراه کنیم. ما همه همراهان کشتی نظام هستیم تا وضعیت بهتری را برای جامعه خود مهیا کنیم.
قسم رئیس جمهور تا پایان دولت ساری و جاری است
محمد جواد فلسفی دبیر جامعه اسلامی مهندسین استان خوزستان نیز در این نشست عنوان کرد: نباید به قانون اساسی نگاه گزینشی داشته باشیم و تک بعدی نباید نگاه کنیم. قسم رئیس جمهور نکته های زیادی دارد که تا پایان کار دولت ساری و جاری باشد و عوامل هم باید به این قسم پایبند باشیم. یکی از چالش هایی که در استان با آن مواجه هستیم خودکامگی است. باید برای احزاب شاخص هایی در نظر گرفته شود و انتخابات یک کلید اساسی است که باید چالش ها و نحوه برگزاری آن آسیب شناسی شود کاری که هیچ وقت انجام نشده است.
وی افزود: نقد عملکردهای سیاسی استانداری، احزاب و کسانی که در اذهان عمومی تأثیر می گذارند بسیار ضروری است و عملکردهای اجرایی استان نیز باید نقد شود.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان نیز در پایان در جمع بندی این نشست عنوان کرد: ما حتماً آدم های کامل نیستیم و نقص هایی داریم. تذکرات را با دیده منت می پذیریم؛ البته مشکلات جامعه ما بسیار زیاد است و نوع رفتاری که همه ما نسبت به خود داریم هم بسیار مهم است.
فرج الله خبیر افزود: نگاه آسیب شناسانه می تواند بسیار مؤثر باشد و اگر لازم است مسئولان در ارتباط با مشکلی در استان پاسخگو باشد آن مسئول را به این جلسات دعوت می کنیم. ما حتماً می توانیم عقب ماندگی را جبران کنیم. کارکرد احزاب باید بر اساس اساس نامه باشد و در غیر این صورت هرج و مرج می شود و نقض قرض باعث ایجاد مشکلات در جامعه می شود.
نظر شما