۸ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۶:۵۵

کریمی:

نبود امنیت شغلی، جامعه کارگری را تهدید می کند

نبود امنیت شغلی، جامعه کارگری را تهدید می کند

قزوین- خبرگذاری مهر: دبیر اجرایی خانه کارگر استان قزوین گفت: نبود امنیت شغلی در جامعه کارگری مهمترین تهدید و دغدغه تلاشگران عرصه تولید که باید مسئولان برای آن اندیشه و تدبیر کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، گردهمایی بزرگ کارگران استان روز دوشنبه با حضور حداقلی میرزایی مدیرکل امور اداری، حسین امیری مدیرکل برنامه ریزی اقتصادی و اجتماعی ذسازمان تامین اجتماعی کشور ، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و معاون سیاسی امنیتی استانداری قزوین در تالار شهرداری الوند برگزار شد.

عید علی کریمی در این مراسم گفت: امروزه در مشاغل کارگری امنیت شغلی  وجود ندارد و قراردادی بودن اشتغالهای کارگری موجب برخوردهای بی رحمانه ای با کارگران از سوی کارفرمایان می شود.

وی افزود: قراردادهای غیرقانونی کار برای کارگران مشکل ساز است و در خواست لغو این گونه قراردادها و نظارت بر قراردهای کار را داریم.

کریمی در ارتباط با دستمزدهای کارگران گفت: کارگرانی هستند که در سال تنها سه تا شش ماه حقوق می گیرند و شرکتهایی مانند کنتورسازی در آستانه سال نو به تعدیل و اخراج کارگران خود اقدام کرد که از کارخانجات توقع داریم حقوق کارگران و دستمزدهای معوق کارگران را پرداخت کنند.

این فعال کارگری بیان کرد: افزایش دستمزدهای تامین اجتماعی با تورم موجود در کشور هماهنگ نیست و در ابتدای سال جدید با افزایش قیمت حاملهای انرژی و در نتیجه افزایش سایر قیمتها هستیم که افزایش دستمزدها تقریبا بی اثر شده است.

محمد امانی رئیس کانون شورای اسلامی کار استان قزوین هم در این مراسم گفت: مشکل بیکاری کشور از دید هیچکس پوشیده نیست، واحدهای صنعتی موجود،مشغول به تعدیل نیرو و کاهش ساعت کار کارگران هستند که این اقدامات موجب ضایع شدن حقوق کارگران می شود.

وی تصریح کرد: تحریم ها،عدم تنظیم تعرفه های گمرکی، واردات بی رویه کالاهای خارجی، عدم ارائه تسهیلات بانکی و سوء مدیریت در کشور موجب وارد شدن آسیب به بخش صنعت و در نتیجه فشار بر کارگران شده است.

امانی تصریح کرد:باید با تلاش در جهت ترویج فرهنگ مصرف کالاهای داخلی، افزایش ظرفیت تولید، استفاده از نظر کارگران و کارفرمایان و شوراهای کار و جلوگیری از اشتغال اتباع بیگانه در جهت بهبود فضای کسب و کار کوشش شود.

وی افزود:با بررسی های صورت گرفته حداقل درآمد یک خانوار چهار نفره باید یک میلیون و 800 هزار تومان باشد تا این خانواده بتواند پاسخ گوی نیازهای خود باشد اما در شرایط فعلی شاهدیم که دستمزدها با برآورده ساختن نیازهای کارگران فاصله فراوانی دارد.

کریمی تصریح کرد:با وجود این که البرز یک شهرستان کارگرنشین است اما فاقد یک بیمارستان تامین اجتماعی است و بیمارستان های موجود پاسخگوی نیازهای این قشر مهم از جامعه نیست.

در ادامه این مراسم دو تن از نمایندگان کارگران دیدگاههای خود را مطرح کردند که رئیس کانون بازنشستگان و مستمری بگیران استان قزوین هم گفت:در مورد همسان سازی قیمتها از سال 88 پیگیر انجام این امر هستیم و به مجلس هم نامه دادیم اما از سوی مسئولین اقدامی در این مورد صورت نگرفته و معوقات بازنشستگان هنوز پرداخت نشده است.

این فعال کارگری افزود: نباید بین بازنشتگان بخشهای مختلف تفاوت قائل شد و این تفاوتها موجب رنجش بازنشستگان می شود.

وی ادامه داد: این عدالت نیست که کارگری بعد از 28 سال فعالیت به جای بازنشسته شدن مجبور به استفاده از بیمه بیکاری شود.

وی یادآور شد:4800 نفر در استان موفق به ثبت نام برای دریافت سهام عدالت نشده اند که درخواست می کنیم زمینه بهره مندی این افراد از این سهام فراهم شود.

یکی دیگر از کارگران که درخواست زمان برای سخنرانی داشت،گفت:در نتیجه عدم امنیت شغلی کانون خانواده کارگرانی که از کار بیکار میشوند نابود می شود که این مسئله میتواند زمینه ساز فساد و بی اخلاقی در جامعه باشد.

وی افزود: صنایع و واحدهای کارگری به دلایل مختلفی تعطیل میشوند و جوانان ایرانی بیکار میشوند،این در حالی است که اتباع بیگانه در حال کار در بخش ساختمانی و کارگری هستند و این توهین به جوانان ایرانی است.

وی با اشاره به سیاست های جمعیتی کشور گفت: جوانی که بیکار است و یا امنیت شغلی ندارد،چطور میتواند ازدواج کند و با وجود این هزینه های سرسام آور خانواده خود را اداره کند، افزایش جمعیت نیازمند رفاه است و با شکم گرسنه امکان پذیر نیست.

در پایان این مراسم از قاریان برتر بخش کارگری استان تقدیر شد.

کد خبر 2280453

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha