به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم رونمایی از دو اثر جدید حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زائری با عنوان «حجاب با حجاب» و «سبک زندگی» عصر روز دوشنبه 8 اردیبهشت با حضور جمعی از نویسندگان و فعالان فرهنگی در مجتمع فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجتالاسلام زائری با بیان اینکه در این نشست دوست دارد کمی درد دل کند، اظهار کرد: «حجاب بی حجاب» با هر مشکلی که بود منتشر شد اما زمانی که «حجاب با حجاب» را برای کسب مجوز به ارشاد دادیم، بیش از یک سال طول کشید تا به آن جواب بدهند. و ایرادهای بنیاسرائیلی زیادی به کار گرفتند. البته منظورم انتقاد به دولت و ارشاد نیست، چون بالاخره برخی مسائل برای همه است اما باید سوء استفادههای سیاسی را کنار بگذاریم چون برخی مسائل به همه ما مربوط میشود.
زائری ادامه داد: متاسفانه ممیزی که کار بررسی کتاب به او واگذار میشود با سلیقه خودش عمل میکند، اما نتیجه کارش به نام انقلاب و جمهوری اسلامی تمام میشود. امروز میخواستم آن سیاههای که به من دادند تا اصلاح کنیم را بیاورم تا معلوم شود قصه چیست، اما بعد به نظرم رسید شاید برداشتهای خیلی خوبی نشود، ولی به یک نمونه اشاره میکنم: در جایی از کتاب به ما گفته بودند تا یک منبع را ذکر کنیم وقتی آن را درج کردیم گفتند که خود آن کتاب چاپش ممنوع است و کار بدتر شد.
حجتالاسلام زائری ادامه داد: متاسفم که برای این کتاب که در آن تنها تاریخ شفاهی بیان شده و شکلی کاملا مصاحبهای دارد، میگویند باید منبع ذکر کنید. در همین ایام که بنده درگیر این مسائل بودم و پنهان نمیکنم که از وقوعش هم بسیار ناراحت بودم، کتابهایی را میدیدم که از همین وزارت ارشاد مجوز گرفته بودند و باورم نمیشد که چنین محتوایی اجازه نشر پیدا کند. گاهی آدم فکر میکند که در صدا و سیمای ما هم همین است، فردی که با نظام و رهبری مشکل دارد هر شب آنتن دارد، اما وقتی به عنوان مثال بنده برنامه دارم، دوستان ذوق زده میشوند که مگر تو ممنوع التصویر نبودی؟ یکی از دوستان دیگر میگفت که بچه مسلمانهای وقتی کتابشان مجوز میگیرد ذوق میکنند. در حالی که نویسندهای که با اصل انقلاب مشکل دارد کتابش به راحتی مجوز میگیرد.
مدیر انتشارات خیمه در مورد کتاب «سبک زندگی» گفت: یکی از ویژگیهای کتاب سبک زندگی این است که به جای پرداختن به مسائل تئوریک، بیشتر یک شکل عینی پیدا کرده است. الان بسیاری از مسائل روزمره ما جواب ندارد، بالاخره موسیقی حلال است یا حرام؟ یارانهای که یک روزی گفته میشد مرحمتی امام زمان(عج) است و برکت سفره، حالا امروز میگویید نگیرید، چون شرعاً حرام است داستانش چیست؟ واقعا اینگونه مردم را در مسائل روزمره بلاتکلیف گذاشتن توهین به مردم است. یکی هم نیست که بگوید از آقایان مراجع برای هر کاری که میخواهید هزینه نکنید و آنها را با هر بازی قاطی نکنید.
زائری افزود: من تا حالا بسیاری از حرفها را نمیزدم و تاکنون فکر میکردم بزرگترها باید یک سری حرفها را بزنند، اما به هر دلیل آنها از حرف زدن صرف نظر کرده و میکنند. احساس میکنم ما الان در وضعیتی هستیم که تانک، خمپاره، موشک و... میآید و یک آرپیجی هم کنار من افتاده است، اینجا دیگر نمیتوانم بگویم من آرپیجی نمیزنم، من بیسیم چی هستم. الان واقعا موضع من این است و معلوم نیست که فردا زنده باشیم تا بتوانیم حرف بزنیم یا نه، اتفاقات و حوادثی که برای فرهنگ، جامعه و دین ما در حال رخ دادن است خیلی تلختر از این است که انسان بخواهد با تعارف در مورد آن صحبت کند. نمیخواهم حرف ناامیدکننده بزنم، چراکه اصلا انسان با امید زنده است، اما حجم تهدید و آسیب خیلی بالا است.
حجتالاسلام زائری در پایان گفت: من که در کف خیابان با جوانها رفت و آمد میکنم و میبینم چه وضعی است احساس میکنم نگفتن هیچ توجیهی ندارد و فکر میکنم کاملا موضع خودمان را نسبت به انقلاب اسلامی روشن کردهایم و برادری ما ثابت شده است، هرچند برخی دوستان به این اثبات برادری راضی نیستند اما تکلیف ما با خدای خودمان روشن است.
نظر شما