افزایش شیوع استعمال قلیان در بین زنان در سفره خانه های تبریز/ ارائه قلیان به بانوان ممنوع است
این روزها استعمال قلیان در بین زنان تبریزی افزایش محسوسی یافته و برخی از سفره خانه ها، قلیان را به صورت مجردی نیز به دختران ارائه می کنند.
کلانشهر تبریز از جمله شهرهایی است که در آن اندک سفره خانه هایی پیدا می شود که قلیان را نیز جزوء منوهای خود قرار داده و برای دختران و پسران جوان قلیان میوه ای با طعم های مختلف سرو می کند اما این مسئله باعث نشده است که رغبت جوانان به ویژه دختران برای استعمال قلیان کاهش یابد.
این در حالی است که این اندک قهوه خانه های داخل شهر نیز، تبدیل به پاتوق دختر و پسرهای جوانی شده است که حاضرند برای کشیدن قلیان حتی برای یک ساعت رقم های کلانی صرفا به دلیل فضای سفره خانه به مالکین قهوه خانه پرداخت کنند؛ البته در چند کیلومتری شهر تبریز نیز سفره خانه های فراوانی را می توان با چنین وضعیتی مشاهده کرد.
با اینکه استعمال قلیان برای بانوان در اماکن عمومی ممنوع بوده و در تابلوی ورودی قهوه خانه ها با فونت بزرگ جمله "از ارائه قلیان به بانوان معذوریم" و یا "ارائه قلیان به بانوان ممنوع است"دیده می شود، ولی با این حال با سر زدن به سفره خانه های داخل شهر به راحتی می توان مشاهده کرد دختران به صورت مجردی به قهوه خانه ها مراجعه می کنند و با دود قلیان خود این تابلو را محو می کنند.
تن زخمی جنگل های خراسان مرهم می خواهد/"حارث آباد" زیر هجوم ملخ های کوهان دار
عرصه جنگل هاي تاغ "حارث آباد" به عنوان بزرگ ترين عرصه هاي جنگلي خراسان رضوی سالهاست شاهد چراي هميشگي دام و قطع درختان توسط مردم است و حال این سرمایه سبزگون بیش از هرزمان دیگری با تن زخمی چشم به راه مرهم است.
آب و هواي خشک و نيمه خشک و وقوع خشکسالی های خراسان رضوی همواره سرمایه های سبزگون را تهدید می کند اما این در حالی است که اکنون جنگل های تاغ حارث آباد جدایی از خطر خشکسالی به خاطر دو عامل انساني و طبيعي و چراي هميشگي دام و قطع درختان توسط مردم در معرض نابودی قرار دارد.
برخی از کارشناسان نیز بر این اعتقادند که این جنگل به خاطر حفر سوراخ موش ها در زیر درختان و هجوم ملخ های کوهان دار در حال نابودی است.
این جنگل ها تا سالیان سال یکی از مظاهر و نمادهای زیبایی چهره خراسان رضوی بوده است اما امروز تخریب درختان تاغ و بی توجهی به ثروت های سبز مسیر تخریب هر چه بیشتر این جنگل را هموار کرده است طوری که خشکی و کم آبی و فرسایش خاک هم در این روند تاثیرگذار بوده است.
افزایش نگرانیها از آلودگی آب شرب جنوب و شرق تهران/ سایه سنگین فاضلابهای صنعتی و خانگی بر سد ماملو
افزایش نگرانی ها از آلوده شدن آب شرب جنوب پایتخت و شرق استان تهران که از سد ماملو تأمین می شود، یکی از مهمترین مسائل مطروحه در نشست مشترک شورای برنامه ریزی استان تهران و کمیته برنامه ریزی شهرستان دماوند بود.
سد ماملو به عنوان پنجمین سد بتنی کشور با هدف جمع آوری و ساماندهی آب های سطحی جاری از منطقه شمال شرق استان تهران به سمت جنوب و تأمین آب شرب بخش هایی از شهرستان های جنوب شرقی استان و همچنین جنوب پایتخت احداث و به بهره برداری رسید.
اما نکته قابل تأمل که طی سالیان اخیر بارها بدان اشاره و بر لزوم رفع مسائل پیرامونی آن تأکید شده، آلاینده هایی است که این منبع مهم تأمین آب شرب نواحی مذکور را تهدید می کند.
چند منطقه و مرکز بعنوان اصلی ترین عناصر آلاینده ای هستند که آب دپو شده در پس سد ماملو تهدید می کنند که به اختصار به پرونده هر یک نگاهی گذرا می اندازیم.
طلای کثیف منطقه گردشگری را از عیار انداخت/ رودخانه "ونایی" بر بستر زباله خوابید
منطقه گردشگری ونایی یکی از جاذبه های دیدنی شهرستان بروجرد است که متاسفانه این روزها رودخانه این منطقه گردشگری مملو از زباله هایی است که صدای بسیاری از طبیعت دوستان و مردم محلی را بلند کرده است.
در شرایطی هفته زمین پاک را پشت سر می گذرانیم که مسئولان در این روزها با هدف پاکسازی دامنه ها و ارتفاعات بروجرد از زباله و ایجاد محیط زیستی عاری از آلودگی راهی مناطق گردشگری و طبیعت این شهرستان شده اند.
این در حالی است که در بیشتر نقاط شهرستان، در روستاها و مناطق گردشگری انبوه زباله های رها شده گلایه طبیعت دوستان را در پی داشته است که این امر از یک طرف ضرورت فرهنگسازی و اطلاع رسانی در این زمینه و از طرف دیگر ضرورت مشارکت بیشتر مردم برای داشتن محیط زیستی عاری از زباله را روشن می کند.
بنابراین گزارش، روستای ونایی با بیش از پنج هزار نفر جمعیت در منطقه گردشگری ونایی واقع شده که یکی از جاذبه های طبیعی و بکر بروجرد محسوب می شود.
برای رفتن به این روستا از سمت شهر بروجرد جاده ای با طول نزدیک به پنج کیلومتر وجود دارد که در کنار آن درختانی از نوع بید و سپیدار سر به فلک کشیده و مسیر جاده را پوشانده که در فصل بهار با زنده شدن طبیعت سرسبزی آن نمایان می شود و این منطقه پذیرای مهمانان و گردشگران زیادی از سراسر کشور است.
این در حالیست که متاسفانه در بدو ورود و در نزدیکی روستای ونایی انبوه زباله ها در مسیر جاده و به ویژه داخل رودخانه ای که از کوههای بالا دست روستا سرچشمه گرفته است خاطر گردشگران را مشوش کرده و این سوال را در ذهن هر رهگذر تداعی پیدا می کند که این همه زباله چرا در این منطقه به این زیبایی باید رها شده باشد.
تب کنگو همراه با گرم شدن هوا بالا می رود/ قاچاق دام مهمترین عامل توسعه بیماریهای دامی
با فرا رسیدن تابستان و افزایش احتمالی قاچاق دام از مرزهای شرقی کشور دغدغه شیوع برخی بیماریهای مشترک بین دام و انسان در استانهای شرقی کشور و استان کرمان افزایش یافته است، حال برای پیشگیری از شیوع بیماریها باید تجربه سال گذشته در خصوص شیوع بیماری تب کنگو از هم اکنون از سوی مسئولان جدی گرفته شود.
هر چند طی سالهای اخیر با افزایش نرخ دلار و متعادل شدن قیمت گوشت در استانهای شرقی و کشورهای همسایه کمی از تب قاچاق دام کاهش یافته است اما همچنان شاهد مواردی از قاچاق دام از مرزهای شرقی به سمت بازارهای مصرف داخلی هستیم.
این امر طی سالهای گذشته و به ویژه در سال 92 موجب مبتلا شدن برخی هموطنانمان به بیماری تب کنگو شد.
این بیماری که یکی از خطرناکترین بیماریهای مشترک بین دام و انسان است به سادگی می تواند فرد در معرض دام را حتی پس از ذبخ در خطر مرگ قرار دهد و از درصد تلفات بالایی در جمعیت دامی و انسانی برخوردار است و به همین دلیل کنترل و پیشگیری از شیوع بیمار بسیار با اهمیت است.
حق آبه ایران از سد ناملایمات گذشت/ امید در هامون جاری شد
با جاری شدن سیلاب و آب در رودخانه هیرمند و در نهایت ورود آن به دریاچه هامون پس از سال ها خشکسالی لبان ترک خورده هامون خیس شد و موجی از خوشحالی و شعف در منطقه سیستان و در بین مردم روستایی حاشیه هامون پدیدارشد.
بارندگی های اخیر و جاری شدن سیلاب ها در کشور افغانستان موجب شد تا بخشی اندکی از حق ایران که در پشت موانع و سدهای بتنی انباشته شده بود در مسیر هیرمند سرازیر شود و با رساندن خود به هامون، مردم این سرزمین تفدیده را شاد و امید به زندگی را در دل کشاورزان سیستانی زنده کند.
تالاب هامون با وسعت 560 هزار هکتار و ظرفیت آبی 10 میلیارد متر مکعب در طی سالیان گذشته خوان نعمت و برکت برای مردم سیستان گسترانیده بود که متاسفانه با کم شدن حجم ورودی آب هیرمند و نامهربانی طبیعت و همسایگان شرقی این خوان گسترده نیز جمع شد و دست بسیاری از مردمان سیستان از این سفره با برکت کوتاه شد.
زمستان خیال رفتن از چهارمحال و بختیاری ندارد/ شب های سرد و بخاری های روشن در بهار
اگرچه در فصل بهار هستیم اما شب های سرد زمستانی همچنان در چهارمحال و بختیاری حکمفرما است و وسایل گرمایش مانند بخاریها و شوفاژها روشن است و بسیاری از مردم لباسهای گرم زمستانی را بر تن دارند.
استان چهارمحال و بختیاری مرتفع ترین استان در جنوب غربی کشور بوده و یکی از برف گیر ترین استانهای کشور است؛ دارای آب و هوای معتدل در فصل بهار و تابستان و آب و هوای خنک و سرد در فصل های پاییز و زمستان.
زمستان سال 92 در چهارمحال و بختیاری زمستانی بسیار سرد بود و یخ و یخبندان در بیشتر ایام زمستان در این استان وجود داشت. دمای هوا در این استان در زمستان سال گذشته در بسیاری از مواقع به زیر 18 درجه سانتیگراد نیز رسید.
امسال هوا نیز با هوای سرد زمستان تحویل شد ولی سرمای زمستان همچنان در این استان ادامه داد و خیال رفتن ندارد.
بهار امسال استان چهار محال و بختیاری نیز برخلاف بهار سالهای گذشته تا کنون زیاد گرم نشده و سوز و سرمای زمستان هنوز در شبها احساس می شود.
متغیر بودن دمای هوا در اواخرفروردین و اوایل اردیبهشت ماه در استان چهارمحال و بختیاری وجود دارد و هم اکنون سرما در بسیاری از شهرها و روستاهای کوهستانی این استان بسیار زیاد احساس می شود.
ساخت شهر جواهرات آسیا در انتظار سرمايه گذاري/ همدان قلب جواهرسازی ایران
تحقق ساخت شهر جواهرات آسيا در زمینی معادل 126 هزار مترمربع در دامنه الوند و غرب شهر همدان در جوار روستای حیدره حمايت هاي بخش خصوصي و دولتي را براي سرمايه گذاري مي طلبد تا اين منطقه به قلب و قطب توليد جواهر در كشور تبديل شود.
مجموعه پرشین یاقوت در شهر حیدره همدان که به شهر آفتاب شهرت دارد با آموزش 4000 جواهر تراش و آماده سازی 114 واحد تراش و فروش سنگ های قیمتی در ابتدای ورودی مجموعه که ساخت آن در حال اتمام است در تلاش است شهر جواهرات آسیا را در این منطقه نمایان کند.
آنچه مسلم است، استفاده از بدلیجات تاریخچه ای به وسعت شهر نشینی در ایران وجهان دارد به طوری که باید آغاز گرایش ایرانیان به استفاده از آن را به پنج هزار سال پیش ریشه داد چراکه در جای جای ایران از شهر سوخته در جیرفت استان کرمان تا تالش در دامنه البرز واستان گیلان می توان در عصر های مختلف آثار مختلفی از تراش بر روی سنگ های مختلف تزیینی را دید.
استان همدان نیز که در آن دو رشته کوه الوند و زاگرس وجود دارد یکی از نقاط زر خیز کشور از لحاظ معدنی است و اکنون در آن 271 معدن فعال وجود دارد که شامل سیلیس، فلدسپات، معادن غنی لاشه آهکی، سنگ آهن، پگماتیت، میکا، گارنت، انواع گرانیتها، پوزولان، سیلیس، پوکه معدنی، دولومیت، تراورتن و تالک است و به تازگی آندولوزیت نیز در آن کشف شده است.
وجود این معدن و ظرفیت های بالای کشور برای تولید جواهر باعث شده که زمینه ساخت بزرگترین مجتمع جواهرات آسیا در همدان فراهم وکلنگ زنی شود.
گرانی چراغ خاموش کالاها و خدمات در مازندران/ مسئولان: افزایش قیمتها غیرقانونی است
با اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها و در پی اعلام قیمت سوخت، تب گرانی به صورت پنهان و چراغ خاموش در مازندران بالا گرفت و منحنی شیب قیمتها بیشتر شده است.
رشد منحنی شیب پنهان گرانی اجناس و قیمت ها درمازندران در حالیست که هر روز بر نرخ عرضه خدمات و کالاهای مختلف افزوده می شود و شهروندان نظارت بیشتر متولیان امر را خواستار هستند.
گرانی اجناس و قیمتها علاوه بر نرخ پنهان کرایه خودروها و تاکسی ها به اقلام مختلف کالایی و حتی کرایه منازل و اجاره مسکن نیز کشیده است و بخش های مختلف بصورت رسمی و غیررسمی اقدام به افزایش قیمت ها کرده اند.
روند با شتاب گرانی درحالیست که به تاکید مسئولان و مدیران ارشد استان، هرگونه افزایش نرخ و گرانی اجناس به بهانه اجرای هدفمندی یارانه ها غیرقانونی است. اما با این حال، بخش های مختلف هر یک ساز خود را می نوازند و به رغم نظارت متولیان امر، بازار گرانی اقلام روز به روز گرمتر می شود.
کابوس پایانناپذیر قطعی آب در کهک قم/ مردم کهک در رویای بیآبی غرق شدند
کمبود و قطعی چند ساعته آب در بخش و شهر کهک باعث شده تابستان در این شهر هنوز نیامده با خود غم بیاورد. اهالی این بخش با کابوس قطعی طولانی آب و کمبود این مایه حیات، شب و روز میگذرانند.
این روزها مایه حیات انسان که خدای سبحان در بزرگترین کتاب خود آورده است، «از آب آفریدهایم هر چیز صاحب حیاتی را» از مردم شهرهای تابعه به ویژه شهر و بخش کهک دریغ شده است.
تعدادی از مردم این منطقه توریستی در گفتگو با خبرنگار مهر، از پایین رفتن سطح آب و بی توجهی مسئولان استان نسبت به تامین آب آشامیدنی بخش کهک ابراز نگرانی کردند.
آنان معتقدند سهل انگاری مسئولان نسبت به این امر بدیهی است زیرا اگر یک روز طمع خوش زندگی را با بیآبی مزه کنند اهالی شهرهای تابعه را درک و به جای اینکه چندین سال کمبود اعتبار را بهانه و از بار مسئولیت شانه خالی کنند فکری به حال مشکل بی آبی مردم می کردند.
9سال چشم انتظاری مدرسه نیمه کاره را "دودی" کرد/ وقتی خانه دوم دانش آموزان لانه معتادان می شود
آموزشگاه 24 کلاسه کوی شاهد شهر ازنا پس از گذشت 9 سال از آغاز عملیات ساخت آن نیمه تمام رها شده است تا سالها چشم انتظاری این پروژه را در دام "دود و دم" معتادان بیندازد.
نوسازی و احداث واحدهای آموزشی مجهز، نقش مهمی در ایجاد محیطی مناسب برای دانش آموزان و افزایش کیفیت تعلیم و تربیت آنان دارد که در این راستا با توجه به گسترش بافت های شهری و فرسوده شدن بافت های قدیمی، نوسازی و ایجاد واحد های آموزشی جدید در شهرستان ازنا نیز از سال های گذشته آغاز شده و در حال انجام است.
یکی از این طرح ها ایجاد آموزشگاه 24 کلاسه کوی شاهد شهرستان ازنا است که پس از گذشت مدت کوتاهی از آغاز عملیات ساخت آن در سال1384 به خواب عمیق زمستانی فرو رفته و متوقف شده است.
ایجاد جاذبه خارق العاده گردشگری در کوهرنگ/ لذت رانندگی در بین دیوارهای برفی با ارتفاع هشت متر
راه ارتباطی دهستان موگویی شهرستان کوهرنگ که درپی بارش قابل توجه برف زمستانه بسته شده بود، بعد از25 روز فعالیت شبانه روزی نیروهای راهداری باز شد وهم اکنون این جاده ارتباطی به یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری برفی در فصل بهار تبدیل شده است.
دهستان موگویی از توابع بخش مرکزی شهرستان کوهرنگ در شمالغرب استان چهارمحال و بختیاری و در نزدیکی مرز این استان، با استان لرستان قرار دارد.
بارش شدید برف در زمستان سال گذشته استان چهارمحال و بختیاری راه دسترسی دهستان موگویی را به شهرستان کوهرنگ و شهرهای مختلف استان چهارمحال و بختیاری را در فصل زمستان مسدود کرد و ارتفاع برف اجازه بازگشایی را به هیچ وجه نداد.
از روز 15 فروردین با مناسب شدن آب و هوا در این منطقه فعالیت بازگشایی جاده ارتباطی این روستاهای دهستان موگویی در کوهرنگ آغاز شد و هم اکنون بعد از 25 روز فعالیت شبانه روزی نیروهای راهداری جاده باز شد.
نکته قابل توجه در پی بازگشایی جاده ارتباطی این دهستان این است که هم اکنون جاده ارتباطی این روستا به یک جاذبه گردشگری خارق العاده تبدیل شده است. هنگامی که وارد این جاده می شویم به مسیری می رسیم که دو طرف آن دیوارهای برفی با ارتفاع هشت متر است و این منظره در کمتر جای کشور دیده می شود.
نظر شما