به گزارش خبرنگار مهر، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران این نمایشگاه را یکی ازبزرگترین رویدادهای فرهنگی کشور خواند و گفت: کیست که نداد شرح شوق و آرزوهای یک ملت در لابهلای صفحات کتابها قرار دارد؟ ملتی که با کتاب خو بگیرد به آسانی میتواند بر مشکلات پیروز شود.
وی ادامه داد: با اینکه دنیای مجازی امروزه مخاطبان بسیاری را جذب کرده است اما رابطه با کتاب رابطهای گرم است. کتاب همیشه زبان گویای پدیدآورندگانی است که نهایت رمز و راز و هستی را در درون خود داشته و دارند و همچنان از منزلت و جایگاهی برخوردار است که نمیتوان هیچ ملتی را صاحب تمدن دانست مگر اینکه میزان شمارگان و نشر کتاب در آن بالا باشد.
جنتی افزود: در سالهای اخیر گسترش آموزش عالی و افزایش دانشجویان و اعضای هیئت علمی در کشور رشد قابل توجهی را در تولید علم پدید آورد. به همین نسبت تعداد عناوین کتابهای منتشر شده نیز رشد بیسابقهای داشته تا جایی که تنها در سال گذشته 66 هزار عنوان کتاب منتشر شد که نیمی از آن چاپ نخست بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: حوزه نشر نیازمند حمایت جدی، نیازسنجی و زمانسنجی است. همچنین باید امکانات سختافزاری و نرمافزاری برای تولید کتاب در آن فراهم آورده شده و با روحیهای جدید در مسیر این صنعت قدم برداشت.
جنتی تدوین راهبردهای نوین و اصلاح سیاستهای کلان نشر را از جمله سیاستهای اساسی دولت دانست و گفت: صنعت نشر کشور در حال تحول است و دستاندرکاران کشورمان نیز بسیاری از تجهیزات و فناوریهای روز را برای این مطلوب وارد می کنند و مورد استفاده قرار میدهند، اما ما همچنان با اهداف خود فاصله داریم. تحقق مطالبات رهبری نیازمند عزم ملی و تلاش همه پژوهشگران و انتشار دهندگان دانش است و در همین راستا تقدیر از ناشران متعهد میتواند در رسیدن به این هدف کمک کند.
وزیر فرهنگ ارشاد با اشاره به بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: در این دوره تقویت اقتصاد نشر به عنوان حلقه واسط اقتصاد و فرهنگ، تقویت برنامههای فرهنگ عمومی و تقویت جنبههای حرفهای نشر در اولویت ما قرار گرفت. بنابراین میل به اهداف فوق ایجاب میکرد برخی از تسهیلات رفاهی برای ناشران فراهم شود و اقدامات علمی بیشتری برای مراجعه اهالی علم پیشبینی شود.
جنتی با اشاره به انتخاب ناشر سال و غرفههای برگزیده گفت: به منظور توفیق در انتخاب دو کمیته جداگانه تشکیل شد همچنین کمیته مستندسازی عملکرد و ارزیابی تشکیل شده است. کمیته فعالیتهای فرهنگی، علمی و اهل قلم به منظور برگزاری نشستهای مختلف در سراهای اصلی و کودک و نوجوان اهل قلم از دیگر اقدامات انجام شده برای برپایی نمایشگاه امسال است. همچنین تمامی تشکلهای نشر در قالب تفاهمی واحد اقدام به ثبتنام و جانمایی ناشران و انجام امور گمرکی کردند و برای نخستین بار سالن تولید علم تشکیل شد که کتب علمی سه سال اخیر را با هدف تقویت جنبه نمایشگاهی به نمایش میگذارد.
نظر شما